Przebieg (tys.km): 221
Silnik: 1.5 dCi 105KM
Auto: MII GT SportWay
Woj.: pomorskie
Wysłany: 2010-02-10, 10:25
wymiana oleju
odblokowanie fotela pasażera (ciało obce na prowadnicy)
zamontowanie zaślepki na ramie klapy - tam gdzie odbijacz klapy się styka, nie mam bladego pojęcia jak udało mi się to zgubić
Przydałoby się umyć, ale temp nie zachęca, dopiero co guziki HF odżyły po dłuższym buncie, nie chciałbym znów go zamrozić
przedwczoraj megi umyta. wczoraj odpalana z kabli i ładowany akumulator (zostawiłem włączoną lampkę w podsufitce na całą noc ) dziś wykorzystałem fakt że stała podczas ładowania akumulatora w garażu (rany jak wyciągnąć akumulator z 1.4 16V rozkręcać połowę samochodu? ) i wymieniłem wloty powietrza na masce na wersję chromowaną samochodzik młodszy o kilka lat
Wczoraj byłem na myjni ręcznej! Mycie, , polerowanie, suszenie...
W domu nasmarowałem wszystkie uszczelki, zapuściłem zamki, wypolerowałem opony... cud, miód... a dziś padał śnieg! ;(
Przebieg (tys.km): 130000
Silnik: 1,6 16v
Auto: Renault Megane Classic I ph II
Woj.: wielkopolskie
Wysłany: 2010-02-15, 18:06
Spoko, jak pomaluje i zamontuje dam fotki ale to pewnie będzie w marcu, bo teraz nie mam czasu..;/ co do ceny... na allegro wyrwałem za 37 zł z przesyłką... ale to jest ta rozpórka " na uszy" przy kielichach(tak miały przed liftowe). Twoja ma je jeszcze czy już nie?
Przebieg (tys.km): 190
Silnik: 5,2 V8
Auto: Jeep Grand Cherokee
Woj.: małopolskie
Wysłany: 2010-02-17, 20:57
wymieniona opaska trzymająca dolot powietrza z puszki filtra do przepustnicy. dokręcone poszerzenie zerwane w krzakach podczas ostatniego wypadu w teren, uzupełniony płyn w chłodnicy i do spryskiwaczy
Przebieg (tys.km): 132
Silnik: dCi
Auto: coupe
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-02-17, 23:53
Scenic i Coupeta umyte na mrozie -2stC. Nabiegałem się z wiadrami i miskami bo z jednej strony myłem, a z drugiej juz zamarzało
Teraz schną w ciepłym garazu
Dziś sporo się podziało w megi wymieniony olej na Castrol 10W40+ filtr oleju, filtr powietrza i kabinowy, wymiana termostatu+ wymiana płynu chłodniczego na nowy, wymiana szczęk z tyłu i ustawienie ręcznego. Mam nadzieje, że teraz będzie dzielnie dalej śmigać
_________________ More power, More speed, One dream->only Renault
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum