Olek34, teraz już ludzie nie chcą kupować aut z takimi "dużymi" silnikami, jeżeli sam zdecydowałbyś się kupić to auto a potem kiedyś sprzedać 90% pierwszych pytań to nie będzie w jakim stanie technicznym jest to auto, tylko 'Panie a ile to pali', druga sprawa to jakby nie patrzeć autko ma już 15 lat. Swoją drogą fajnie by było gdyby Renault wprowadziło do swojej oferty sedana klasy wyższej niż Laguna.
Mój wujek ma taką safrankę...same problemy ,także więcej na warsztacie czasu spędza jak w trasie
ogólnie autko jest świetne,wyposażenie wypasione,ale awaryjność jak dotąd powala na kolana..głowica już była robiona ,klima padła,przełacznik zespolony też ,części zawieszenia i wiele innych rzeczy ,takwięc jak ktoś jest miłośnikiem marki ,zniesie wszystko
Przebieg (tys.km): 132
Silnik: dCi
Auto: coupe
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-01-14, 12:07
Warsztaty, trudny dostęp do części w takich specyficznych egzemplarzach to nie tylko bolączka Renówek. Auto samo w sobie jest super, spójrzcie na wyposażenie, chociażby ksenony - nawet teraz trzeba za nie dopłacać. 15 lat temu to był mega wypas, a teraz takim cichociemnym "parchem" można nieźle namieszać na ulicach bo większość użytkowników nawet nie wie o takich perełkach. Auto dla kolekcjonera/miłośnika marki Olek34, Clio v6 Sport z Krakowa też już stoi kilka lat, nikt go nie chce, chociaż za taką kasę to się wcale nie dziwie
Przebieg (tys.km): 190
Silnik: 5,2 V8
Auto: Jeep Grand Cherokee
Woj.: małopolskie
Wysłany: 2010-01-14, 13:15
Roser napisał/a:
teraz już ludzie nie chcą kupować aut z takimi "dużymi" silnikami, jeżeli sam zdecydowałbyś się kupić to auto a potem kiedyś sprzedać 90% pierwszych pytań to nie będzie w jakim stanie technicznym jest to auto, tylko 'Panie a ile to pali'
są też tacy co kupują i chcą tylko takie
jeżeli ktoś decyduje się na auto z takim dużym silnikiem to o spalanie nie pyta, bo jest to drugorzędna sprawa przy zakupie. tu właśnie stan techniczny jest najważniejszy, koszty części i dostęp do fachowców. chociaż te 3,0 to jeszcze "maluch" przy 5,2, 5,7 Jeepa czy 6,2 w RAMie
olo2oo1, Tak wiem że są tacy ale niestety policzysz ich na palcach, a odpowiec mi szczerze, jakie było pierwsze pytanie jak wystawiłeś auto forum? Czytałem również porównanie spalania twojej byłej reni i jeep'a i wiem że nie wychodzi Cię jazda dużo drożej, a za to jakie dźwięki spod maski, osobiście marzy mi się sedanik z silnikiem 3.2 CDI, a co do dużych silników to była kiedyś koncepcja na Rolls-Royce z silnikiem 13,7, ale chyba nie udało im się go wdrożyć. A tak przy okazji to w RAMie zachwalali chyba bardziej ten silnik 5,7 Hemi, (czasem w Jeepie nie jest ten sam silnik?)
Przebieg (tys.km): 190
Silnik: 5,2 V8
Auto: Jeep Grand Cherokee
Woj.: małopolskie
Wysłany: 2010-01-14, 17:23
Roser napisał/a:
jakie było pierwsze pytanie jak wystawiłeś auto forum?
"ile to pali?"
w sumie to masz racje. przy cenach paliwa w PL trzeba się z tym liczyć. tym bardziej jak ktoś robi kilkadziesiąt km dziennie.
Roser napisał/a:
5,7 Hemi, (czasem w Jeepie nie jest ten sam silnik?
chyba ten sam. solidna i mocna jednostka
jeszcze co do dużych pojemności: znalazłem dziś na allegro RAMa benzynkę 8,0 V10
a wracając do renaty, to szkoda, że to auto jest takie awaryjne, bo musi nieźle robić na asfalcie, pomimo swojej masy.
Ta w ogłoszeniu mi się nie podoba ale np taka jest śliczna
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9577887
jeśli chodzi o wygląd i wyposażenie Safrane to śmiało można powiedzieć że to była na tamte lata limuzyna , tak samo jak Laguna swoim pięknym kształtem jest ponadczasowa , szkoda tylko że taka awaryjna
Wysłany: 2010-02-06, 15:03
mcyork napisał/a:
Ta w ogłoszeniu mi się nie podoba
Ale tamta to BiTurbo 4x4 więc zupełnie inna jazda niż dwulitrówką
Safrane zostało zastąpione VelSatisem i są to reprezentacyjne limuzyny Renówki. Prezydent Francji śmiga VerSalką
Wysłany: 2010-02-06, 18:06
To już jest cenny model
Gdyby go wprowadzili do sprzedaży powiedzmy w 2005 roku może byłby na niego większy popyt. Renówka za mocno wyprzedziła konkurencję - miało być dobrze a wyszło jak zwykle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum