http://otomoto.pl/renault...-C10676452.html
Co myslicie o tym autku czy cos da sie wykryc po zdjeciach? dzis wieczorem lub jutro rano jade ja obejrzec.
Zwrocic na cos szczegolnie uwage?
Przebieg (tys.km): 120
Silnik: 1.4 16V
Auto: Megane I ph II
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-01-28, 14:54
fajna wersja, bardzo bogata.. co do zdjęć można powiedzieć, że bardzo wypicowana.. błyszczy sie, opony nabłyszczone itp.. zastanawia mnie kierownica.. raczej skóra po 158 tys. wygląda trochę lepiej.. na pewno trzeba ją porządnie sprawdzić..
Przebieg (tys.km): 132
Silnik: dCi
Auto: coupe
Wysłany: 2010-01-28, 15:18
Uczepiliście się kierownicy, a ja swoją załatwiłem w ciągu jednego dnia ;p
Na żywo trzeba obejrzeć, sprawdzić vin i mniej więcej będzie wiadomo co się działo z autem. Nie ma czujnika deszczu, za to chyba są koła z systemem PAX. Trochę dziwne, że w takim wyposażeniu nie ma aluminiowych klamek wewnętrznych.
Zaciekawiła mnie wersja wyposażenia w tym autku "Privilege" ?? a tak przypadkiem to w Megane I nie było wersji typu : RN, RXE, RT itp ? mogę się mylić jeżeli tak to poprawcie.
Pozdrawiam
moim zdaniem ma nabite z 250tys km ale to trzeba sprawdzic, i sprawdz czy czasem nie była puknięta bo zdjęcia nie wyraźne, jesli pojedziesz oczywiście.
No wiec tak, po wstepnych ogledzinach samochodu.
Do wymiany sa oponki bo te co sa na aucie nie nadaja sie do nieczego, jest przetarcie pod listwa z tylu po prawej strony oraz niewielkie wgniecie po lewej.
Auto wyglada ladnie jak na swoj wiek silniczek chodzi rowno a przebieg wydaje sie realny.
Co do kierownicy nie wyglada tragicznie.
Dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Klocek 2010-01-29, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
Tak pisalem troche chaotycznie ale to w podnieceniu, w skrocie jak zejdzie z ceny okolo tysiaca najlepiej poltora to ja wezme jutro bede do niego dzwonic.
Wady: oponki, wgniecenie z lewej strony i przetarcie z prawej.
Przebieg (tys.km): 132
Silnik: dCi
Auto: coupe
Wysłany: 2010-01-28, 23:02
Klocek napisał/a:
ale to w podnieceniu
Podstawowy błąd przy zakupie
Jak gość to wyłapał to nie będzie chciał chętnie zejść z ceny, no chyba że pilnie potrzebuje kasy lub ma coś do ukrycia i chce się szybko pozbyć problemu. Sprawdź dokładnie auto gdzieś w warsztacie, może zabierz ze sobą mechanika, żebyś później nie pisał że więcej nie kupisz auta na "F"
jak kupujesz to zawsze narzekaj, mimo ze czasem cos może nie przeszkadzać to nażekaj i nażekaj na głos zeby słyszał, wtedy koles pomysli moze serio nikt wiecej mi nie da, jak umiesz to nawet na 13 tysiaka ztargujesz na pewno
Jasne, ze przy nimk nawet sie nie usmiachnalem non stop mialem jakies male ale, to ze troszke poprzypalane bylo wnetrze tzn np nie papierosami tak jakby troche wytarte nie wiem jak to ujac, to ze maly odprysk na tym spojlerze byl (btw to jest oryg czy jakis dokupywany?) i negocjowac zreszta bede z jego bratem.
Myslicie, ze 13 tys bylo by adekwatne do samochodu? Nie lizaczac tych przetarc (koszt jakis 1000zl) i tych opon.
Pozdrawiam.
Kupilem autko jakis czas temu za 12,400 przebieg oczywiscie krecony bedzie miala z 200 tys ale jak mnie zapewniali w renault to z tymi silnikami przyjedzaja do nich z 400-450 tys przebiegami, sprawdzili mi oczywiscie silniczek, jest jakis maly wyciek oleju prawdopodobnie uszczelka miski olejowej, troche mam do wymienia w pzrednim zawieszeniu(czesci podliczylem na 100zl) a zrobie sobie to sam ze znajomym mechanikiem..ale to juz wszystko na wiosne teraz jak narazie jezdze, moc silnika bardzo mi sie podoba, i wkoncu mam swojego wymarzonego dizelka.
Pozdrawiam, jakies fotki dolacze na wiosne jak umyje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum