dudu, musisz rozebrać manetkę od włączania świateł jest tam taki plastik (zorientujesz sie jak rozbierzesz), który uniemożliwia włączenie długich świateł bez uprzedniego włączenia (manetką) świateł mijania. Trzeba ten kawałek plastiku (ten co blokuje) zeszlifować. Rozbierałem tą manetkę kilka razy, ale nigdy nie było okazji zrobić zdjęcia. Jak bardzo chcecie to rozbiorę ją jeszcze raz i zrobię foto (kiedyś obiecywałem - ale się nie wywiązałem bo temat umarł)
Wysłany: 2010-03-12, 12:57 Automatyczny włacznik świateł z tzw cynkówka
Witam.
Pisze tu pierwszy raz chociaż już niejedna porada mi się przydała
Zastanawiałem się nad montażem automatycznego włącznika świateł, znalazłem
http://www.amt-alarmy.pl/index.php?t=1356 który w opisie ma coś takiego:
Kod:
- wejście zmiany świateł mijania/drogowe dla samochodów Renault (zmiana tzw. 'cynkówką')
, dzwoniłem do AMT i Pan mówił że to działa tak że trzeba przytrzymać ok 2 sekund manetkę w stronę włączenia świateł długich i włączają się one na stałe (bez włączania mijania) i taką samą czynność trzeba powtórzyć aby wyłączyć te światła. mówił tylko że coś z diod trzeba zrobić jeszcze ale musi poszukać schematu. czy może ktoś miał z czymś takim do czynienia?
Zobaczcie: "Rys.1.–Instrukcja montażu dla!Trybu 1" w załączonym pliku
Może ktoś coś wymyśli aby bez problemu działało zmienianie na długie.
[ Dodano: 2010-08-05, 23:24 ]
Witam.
Zakupiłem w.w. układ, zamontował mi go elektronik i długie światła działają bez przerabiania manetki. Mogę mrugać długimi oraz mogę je włączyć/wyłączyć przy załączonym UWS. Układ zmontowany bez dodatkowych elementów.
jeśli ktoś będzie chciał zamontować automatyczny włącznik świateł i chce aby długie działały bez problemu to polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum