Wysłany: 2010-02-19, 13:44 [Megane I phI] Nie działa ABS
Witam wszystkich mam mały problem zapaliła się lampka ABS i ABS przestał działać. pojechałem podpiąć go pod komputer i okazało sie że wyskoczył taki komunikat błąd zasilania elektrozaworów no i tu jest problem bo oczekiwałem że wyjdzie konkretna przyczyna ze czujnik wysiał. Problem polega na tym że mechanik nie wie co jest grane i co to konkretnie oznacza. Może ktoś z was się z tym spotkał albo wie o co w tym chodzi. Dzięki
mayo
Przebieg (tys.km): 130
Silnik: 1.6 8V, K7M
Auto: Megane I ph I
Woj.: lubuskie
Wysłany: 2010-02-19, 23:45
bezpiecznik w komorze silnika? (ten koło akumulatora). u mnie było dokładnie to samo. Bezpiecznik 3zl + chwila roboty
Dzięki bardzo za podpowiedz jestem ci winny piwko , posprawdzałem i okazało się ze bezpiecznik był przeżarty i nie było styku , zastosowałem nowy bezpiecznik i ABSik dział bez zarzutu. Jeszcze raz dzięki.
Jeśli chodzi o mechaników to katastrofa żeby mieć komputer i na nim wypisany błąd i nie wiedzieć co jest przyczyna, zostawmy to bez komentarza. Pozdrawiam
A może wiesz gdzie jest ten bezpiecznik w 1,6 16v z 2000 roku. dodam ż akumulator jest na podszybiu z lewej strony.Ponieważ na pierwszy rzut oka nie widać tam żadnego bezpiecznika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum