Forum użytkowników: Renault Megane, Renault Scenic, Renault Fluence.

Szukaj na forum:
Odwiedź: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl              Kontakt        Regulamin  RSS
FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence Strona Główna
 FAQ   Szukaj    Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[Megane I phI] Nie działa ABS
Autor Wiadomość
dbonne 
Użytkownik

Silnik: 1.6 e
Wysłany: 2010-02-19, 13:44   [Megane I phI] Nie działa ABS

Witam wszystkich mam mały problem zapaliła się lampka ABS i ABS przestał działać. pojechałem podpiąć go pod komputer i okazało sie że wyskoczył taki komunikat błąd zasilania elektrozaworów no i tu jest problem bo oczekiwałem że wyjdzie konkretna przyczyna ze czujnik wysiał. Problem polega na tym że mechanik nie wie co jest grane i co to konkretnie oznacza. Może ktoś z was się z tym spotkał albo wie o co w tym chodzi. Dzięki

mayo 

Przebieg (tys.km): 130
Silnik: 1.6 8V, K7M
Auto: Megane I ph I
Woj.: lubuskie
Wysłany: 2010-02-19, 23:45   

bezpiecznik w komorze silnika? (ten koło akumulatora). u mnie było dokładnie to samo. Bezpiecznik 3zl + chwila roboty :)

dbonne 
Użytkownik

Silnik: 1.6 e
Wysłany: 2010-02-20, 13:10   

Dzięki bardzo za podpowiedz jestem ci winny piwko , posprawdzałem i okazało się ze bezpiecznik był przeżarty i nie było styku , zastosowałem nowy bezpiecznik i ABSik dział bez zarzutu. Jeszcze raz dzięki.
Jeśli chodzi o mechaników to katastrofa żeby mieć komputer i na nim wypisany błąd i nie wiedzieć co jest przyczyna, zostawmy to bez komentarza. Pozdrawiam

piotrkol 

Przebieg (tys.km): 140000
Silnik: 1.4 16V
Auto: Megane 2001
Woj.: łódzkie
Wysłany: 2010-05-15, 16:48   

Czy po wymianie bezpiecznika ABS sam zgasł, czy musiałeś jechać na komputer w celu skasowania błędów?

mayo 

Przebieg (tys.km): 130
Silnik: 1.6 8V, K7M
Auto: Megane I ph I
Woj.: lubuskie
Wysłany: 2010-07-09, 17:01   

abs zgasł od razu. Komputer pamięta błąd do momentu wykasowania ale w żadnym stopniu nie wpływa to na jazdę.

witek 

Przebieg (tys.km): 200000
Silnik: 16.16v
Wysłany: 2010-07-15, 14:13   

A może wiesz gdzie jest ten bezpiecznik w 1,6 16v z 2000 roku. dodam ż akumulator jest na podszybiu z lewej strony.Ponieważ na pierwszy rzut oka nie widać tam żadnego bezpiecznika.

Odpowiedz do tematu