krawol
Przebieg (tys.km): 87000
Silnik: 1.6 110km
Auto: renault megane coupe
Woj.: łódzkie
Wysłany: 2010-02-08, 21:51 [Megane I phI] Problem z odpaleniem!
Witam.
Posiadam Renault Megane Coupe 1.6e 110km. Przed zakupem auto stało ponad tydzień na mrozach -20st co spowodowało, że nie chciał odpalić. Odpaliłem go z kabli i pojeździłem więc się trochę podładował. Później wyjąłem akumulator i podłączyłem do prostownika, ładował się całą noc, jednak wytrzymał tylko 3dni. Przy drugim dniu ledwo co odpalił, ale dał radę. Pomyślałem, że to wina akumulatora więc kupiłem nowy, jednak sytuacja się powtórzyła. Nowy akumulator wytrzymał 3dni! Byłem sprawdzać ładowanie i sprawność to wykazało mi ładowanie dokładnie 14,58V a zdolność rozruchową akumulatora 108%. Macie jakieś pomysły? Posprawdzałem wszystkie światełka w środku auta, łącznie z tym w bagażniku.
Dzięki za odpowiedź.
Światełka o niczym nie sądzą.... Sprawdź amperomierzem, przy zamkniętym aucie pobór prądu... W necie znajdziesz max pobór prądu w mA przy zamkniętym aucie...
krawol, Na akumulatorze. Jak miernik podłączyć już na forum podawano
Auto: renault megane coupe
Woj.: łódzkie
Wysłany: 2010-02-09, 21:36
Amperomierzem nie sprawdzałem, ale patrzyłem napięcie. Patrzyłem miernikiem i jak trzymałem jakieś 2 min to napięcie spadło o ok. 0.5V przy wyłączonym zapłonie i zamkniętym aucie. Jakieś pomysły macie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum