Wysłany: 2010-01-15, 00:13 [Megane I phI] przechylony na prawa strone
witam!!! posiadam auto megane clasicc z 98roku i jak napisalem w temacie jest on przechylony na prawa strone i jest to widoczne jak auto stoi a odczuwalne jak sie jedzie ze prawa strona jas nizej niz lewa. i mam pytanie czy jest to moze przyczyna zurzytych amortyzatorów lub innych czesci. podobno tyl da sie regulowac na wysokosc i czy tylko to wystarczy zrobic??? prosze o pomoc i jakie kolwiek wskazowki. dzieki
w tylnej belce są jakieś regulacje, ale nie wiem czy sam to zrobisz czy musisz jechać na ustawienie, ale powiedz, kupiłeś auto już przechylone czy stało się to już za twojego używania, może być kilka przyczyn wypadek, kończąca się belka,
mam go 3 lata i od jakiegos dopiero czasu to zauwazylem to takiego w tym stanie nie kupilem.dowiedzialem sie ze podobno auta od tych naszych polskich drog, bo sa delikatnie nachylone w strone pobocza, i ze to wykancza prawa strone, ale co wymienic? trzeba by chyba cale zawieszenia w aucie to troche kosztowne
Mam ten sam model co ty.. i parę dni temu pękła mi spręzyna na amorze z przodu... i też jest widoczne przechylenie samochodu na prawo.. na jutro mam zamówione sprężyny..ale mam pytanko czy ktoś je już wymieniał??i czy wymieniał przy tym jakieś łożyska...???? pozdrwiam
Ja wymieniałem jakieś 4 miesiące temu, trochę roboty z tym jest. Najtrudniej jest odkręcić amortyzator od poduszki tam gdzie masz miejsce na imbusa i klucz chyba 22. Problem możesz też mieć z odkręceniem amorka od zwrotnicy, 2 śruby na klucz 22, zwykle zasyfione i pordzewiałe. Ja jedną musiałem uciąć. Musisz też podnieść przód samochodu lub odkręcić stabilizator. Co do łożysk to zostawiłem stare tylko je wyczyściłem i posmarowałem nowym smarem.
Ps. też jestem z DG
ja to zostawilem chwilowo, jak bede mial jakies wolne pieniadze aby to robic to wtedy bede cos kombinowal a kazdego kogo sie pytałem mowi cos innego niby ze amortyzatory do wymiany i bedzie dobrze taka najczesciej słyszalem odpowiedz. przyzwyczailem sie i juz tego tak nie odczuwam
Dzięki za odpowiedź. U siebie amortyzatory wymieniłem (bo jeden pękł). Przechył pozostał a oprócz tego koła mam "rozkraczone" /---\ lekko i bieżnik na wewnętrznym obwodzie kół zużyty. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum