Forum użytkowników: Renault Megane, Renault Scenic, Renault Fluence.
Odwiedź: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl              Kontakt        Regulamin  RSS
FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence Strona Główna
 FAQ   Szukaj    Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
renaultforum.pl: porozmawiaj o Renault Clio   Renault Laguna   Renault Kangoo   Renault Modus

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[Megane I phII] Chip tuning Megane 1,9 dTi 98KM
Autor Wiadomość
kemot 
Użytkownik

Przebieg (tys.km): 10
Silnik: 1,9
Auto: Renault Megane
Woj.: podkarpackie
Wysłany: 2009-04-20, 19:57   [Megane I phII] Chip tuning Megane 1,9 dTi 98KM

Co myślicie o takich chipach?
http://allegro.pl/item608...i_obd_25km.html

Zakładał ktoś to kiedyś?

kbarann 
Użytkownik

Przebieg (tys.km): 210000
Silnik: 1.9 Dti 118KM 250Nm
Auto: Scenic
Woj.: łódzkie
Wysłany: 2009-04-21, 09:12   

rzecz ciekawa choć problem polega na tym że jeśli po zamontowaniu bedziesz miał problemy z obrotami itp to i tak czeka cię wizyta w na hamowni aby ci to dostosowali do auta...

ja tam zbieram na profesionalny chip... może do krzepic nie będzie go w aucie ale na Borkach kto wie :-) choć chyba bardziej inny plan wypali do Borek ale to jak narazie mała tajemnica :lol: nawet żona nie wie :P
NAJŁADNIEJSZY SCENIC NA FORUM :-) http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=73972#73972
BHP i PPOŻ - SZKOLENIA - www.behape.net.pl

kurt 
Użytkownik

Przebieg (tys.km): 115
Silnik: 1.9 dTi
Woj.: śląskie
Wysłany: 2009-04-21, 11:07   

@kemot też o tym myślałem, ale chyba się skłaniam ku tym droższym rozwiązaniom... raczej bym wolał wydać ten 1kzł (gdzieś we wrocławiu) i masz hamownie + program pod SIEBIE (dopasowany do wieku autka, zuzycia, przebiegu etc...).

Poza tym, jak zostawiasz autko na miejscu to masz pewność że nim wyjedziesz sprawnym:) (Jak zepsują to naprawią:) ) a tak to różnie może być (piszę z punktu widzenia elektronika - bo nim jestem:) i różnie to bywa z takim lutowaniem:P ).

:)
Konkluzja:
Ja bym dozbierał:P
P.S. Nie wiem czy to dużo da w meganie... te turbinki ze stałą geometrią nie są za fajne:/

kemot 
Użytkownik

Przebieg (tys.km): 10
Silnik: 1,9
Auto: Renault Megane
Woj.: podkarpackie
Wysłany: 2009-04-21, 12:47   

kurt, chyba masz racje, też obawiam się, że po takim zabiegu auto mogło by poprostu nie odpalić. Ale czytałem komentarze gościa, który to sprzedaje i kupujący widzą różnice i są zadowoleni. Noo chyba, że komenty wystawiali jego kumple :-) Ciekawiło mnie czy ktoś coś takiego już zakładał, bo słyszałem, że takie same chipy wkładają w firmach zajmujących się tuningiem. Najlepiej było by to sprawdzić mając jeszcze jednego kompa i w niego to wlutować, żeby w seryjnym nie grzebać (w razie gdyby nie miało to działać), ale to też są koszta :-)

Afro 

Przebieg (tys.km): 185
Silnik: 1.9 DTI
Auto: Renault Megane Kombi
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-02-08, 15:54   

Czy coś w temacie Panowie podziałali może? Bo bardzo jestem ciekaw. Dla mnie akurat 700 zeta warte jest ryzyka (szczególnie jeśli ktoś już założył i mu działa) :)

robpab 
Użytkownik

Przebieg (tys.km): 226000
Silnik: 1,9dTi "95KM"
Auto: M I Ph II Classic
Woj.: łódzkie

Wysłany: 2010-02-08, 18:36   

Afro, anie lepiej zrobić normalnego chipa za 800-900zł? Jest to pewniejsze i jeszcze do tego masz hamownię.

Odpowiedz do tematu