rzecz ciekawa choć problem polega na tym że jeśli po zamontowaniu bedziesz miał problemy z obrotami itp to i tak czeka cię wizyta w na hamowni aby ci to dostosowali do auta...
ja tam zbieram na profesionalny chip... może do krzepic nie będzie go w aucie ale na Borkach kto wie choć chyba bardziej inny plan wypali do Borek ale to jak narazie mała tajemnica nawet żona nie wie
@kemot też o tym myślałem, ale chyba się skłaniam ku tym droższym rozwiązaniom... raczej bym wolał wydać ten 1kzł (gdzieś we wrocławiu) i masz hamownie + program pod SIEBIE (dopasowany do wieku autka, zuzycia, przebiegu etc...).
Poza tym, jak zostawiasz autko na miejscu to masz pewność że nim wyjedziesz sprawnym:) (Jak zepsują to naprawią:) ) a tak to różnie może być (piszę z punktu widzenia elektronika - bo nim jestem:) i różnie to bywa z takim lutowaniem:P ).
Konkluzja:
Ja bym dozbierał:P
P.S. Nie wiem czy to dużo da w meganie... te turbinki ze stałą geometrią nie są za fajne:/
_________________ Megane I Phase II 1,9 dTi:) - daje radę!:)
Przebieg (tys.km): 10
Silnik: 1,9
Auto: Renault Megane
Woj.: podkarpackie
Wysłany: 2009-04-21, 12:47
kurt, chyba masz racje, też obawiam się, że po takim zabiegu auto mogło by poprostu nie odpalić. Ale czytałem komentarze gościa, który to sprzedaje i kupujący widzą różnice i są zadowoleni. Noo chyba, że komenty wystawiali jego kumple Ciekawiło mnie czy ktoś coś takiego już zakładał, bo słyszałem, że takie same chipy wkładają w firmach zajmujących się tuningiem. Najlepiej było by to sprawdzić mając jeszcze jednego kompa i w niego to wlutować, żeby w seryjnym nie grzebać (w razie gdyby nie miało to działać), ale to też są koszta
Czy coś w temacie Panowie podziałali może? Bo bardzo jestem ciekaw. Dla mnie akurat 700 zeta warte jest ryzyka (szczególnie jeśli ktoś już założył i mu działa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum