Forum użytkowników: Renault Megane, Renault Scenic, Renault Fluence.

Szukaj na forum:
Odwiedź: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl              Kontakt        Regulamin  RSS
FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence Strona Główna
 FAQ   Szukaj    Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[Megane II phII] Wyciek oleju pod silnikiem
Autor Wiadomość
tomke1 

Przebieg (tys.km): 109
Silnik: 1.5 dCi 105KM
Auto: Megane II GT 2006
Woj.: śląskie
Wysłany: 2010-03-04, 12:35   [Megane II phII] Wyciek oleju pod silnikiem

Witam kolegów.

Dziś idąc do samochodu się nieźle zmartwiłem patrze plama pod silnikiem i to wcale nie taka mała. Już widziałem wydatki na silnik albo na skrzynię ale nie jest tak tragicznie bo to tylko ropa cieknie... Byłem u mechanika, w środe autko idzie do doktora i tak się teraz zastanawiam czy jeździć czy lepiej niech sobie auto stoi. Wiele poza tym że to paliwo nie wiem bo tyle mi mechanik powiedział a dalej będzie w środę temat rozgryzał chociaż mnie pocieszył że w 150 się zmieszczę

Właśnie myślicie że może się silnik zapalić jeśli gdzieś tam sobie ropa kapie ? i czy coś innego się może złego stać co by sugerowało fakt żeby auto jednak ten tydzień niecały sobie odpoczęło.

Tak sobie myślę co to wogóle może być i skąd taka usterka, podejrzewam że kapie już dłużej a ja tego nie widziałem, tak jakby po mrozach się nagle coś rozszczelniło.

[ Dodano: 2010-03-11, 07:13 ]
Nikt nic nie poradził... ale co tam odpowiem sobie sam.

Ropa wyciekała na oringu jednego wtryskiwacza i już temat rozwiązany, wczoraj autko wróciło od "lekarza" i zobaczy czy będzie wszystko ok. A koszt naszczęcie niewielki czyli 150 złotych za diagnozę, wymianę i wyczyszczenie usmarowanego ropą silnika.

Odpowiedz do tematu