Jump to content
FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

mag4040

Nowy użytkownik
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralny

About mag4040

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Poznań
  • Województwo
    wielkopolskie

Samochód

  • Auto
    Megane II
  • Silnik
    1,6
  • Przebieg (tys.km)
    250
  1. Witam . Jeśli piszę w niewłaściwym miejscu to przepraszam ale problem jest natury mechanicznej elektrycznej i chyba elektronicznej naraz . Ale do rzeczy : borykam się z Megane II 1,5 dci(delphi) z 2005r. Silnik trafił do mnie z powodu odwiecznych trudności z odpalaniem a w końcu rozpukanymi panewkami. Czyli jakby standard . Silnik został naprawiony ( kapitalka ) , wtryski zregenerowane w Boschu (wszystkie nowe zaworki) i ożył jak należy większych problemów . I tu zaczynają się problemy otóż auto jedzie bardzo ładnie aż do momentu kiedy nagle i bez żadnych wyczuwalnych powodów zapala się komunikat błąd wtrysków i SERVICE . Silnik przechodzi natychmiast w dziwny tryb : pracuje głośniej klekocząc jak traktor na wolnych obrotach na szybszych podczas jazdy jedzie normalnie , ma moc i przyspieszenie a dodatkowo tak : po zgaszeniu zapala z trudem za drugim razem a po ostygnięciu np. na drugi dzień pali fatalnie za 5-6 razem z kłębami dymu z wydechu , a co najciekawsze w tym trybie silnik startuje bez potrzeby wciskania sprzęgła i nawet na biegu !!! Zwyczajnie naciskam start i silnik kręci . Usterka ta nie przechodzi tzn. auto pozostaje w tym trybie cały czas aż do ... wykasowania go Clipem kiedy wszystko wraca do normy po czym po kilku - kilkunastu minutach jazdy następuje ponownie . Clip pokazuje zawsze problem z " obwodem sterowania wtryskiwaczem nr ( zawsze inny cylinder ) " a w szczegółach "poziom sterownia w niskim zakresie" i NIC poza tym . Pracuję z tymi silnikami już kilka lat , trafiłem na wiele "cudów" ale na taki jeszcze nigdy . Czy ktoś spotkał się z czymś takim ? Uprzejmie proszę o sugestie gdyż stoję bezradny ... Dopowiem tylko , że sprawdziłem wszystko co przyszło mi do głowy : od ciśnienia sprężania przez ukł. paliwowy , elektryczny z czujnikiem wciśniętego sprzęgła włącznie . W trybie tej usterki Clip widzi sprzęgło prawidłowo i odczytuje wduszenie i puszczenie sprzęgła . Pomimo że auto staje się już wiekowe , napisano o jego przypadkach wiele to wciąż coś zaskakuje . Dodano: 06 maj 2017 - 20:20 czy ktoś mnie słyszy ?
  2. Witam serdecznie forumowiczów . Mam uprzejmą prośbę o podrzucenie mi kodu do zmieniarki cd . Podaję symbol : X201 (Cały numer to 8200084437TX201). Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzieloną pomoc .
  3. Witam Forumowiczów. Potrzebny jest kod do radia, symbol: TH881 Będę zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam.
  4. Kod działa . Bardzo Koledze dziekuję . Pozdrawiam
  5. Witam Kolegów . Uprzejmie proszę o podesłanie mi kodu do radia w mojej Megane 2. Podaje numery : V596 . Z góry dziękuję .
×