No właśnie, wszystko pięknie. Ale jakie odczucia ze zmiany na diesla?
radeking
Silnik: 1.5 DCI 105KM
Woj.: małopolskie
Wysłany: 2009-09-16, 21:24
no czuje się zaskoczony,z początku nie mogłem się przyzwyczaić do tej niby małej turbodziury ,przyspieszenie w porownaniu z tamtym rewelka,zawieszenie bardziej komfortowe mi się wydaje,oraz pewniejszy układ kierowniczy,fotele wygodniejsze,brakuje mi schowków w drzwiach przednich,tylnego podłokietnika oraz lusterka asferycznego (samościemniające)
[ Dodano: 2009-09-16, 21:28 ]
a i jeszcze najważniejsze: spalanie w porównaniu do tamtego (co tu porównywać aż chce się jeździć)
chyba lusterko chromatyczne Ale jak to nie masz schowków w drzwiach przednich? W sensie nawet takiego otwartego? Aha i nie zapomnij, że masz schowek pod podłogą przy obu drzwiach przednich
A co do spalania... jak to wygląda głównie w mieście w warunkach umiarkowanych? (nie że cała drogę w korkach, ale wiadomo, miejscami się zdarzą )
pawelp2008 Tak ten sam radeking z czasem wyczujesz jak najlepiej jeździć dCi i będzie jeszcze więcej frajdy z jazdy
Na forum znajdziesz wykres przebiegu momentu obrotowego i ciekawy temat "jak jeździć dieslem" - jeśli to Twój pierwszy ropniak.
Przebieg (tys.km): 21
Silnik: 1,6 16v 110km
Auto: Megane III Coupe
Woj.: śląskie
Wysłany: 2009-09-17, 09:09
dr4g0n napisał/a:
chyba lusterko chromatyczne
gwoli scislosci fotochromatyczne
radeking napisał/a:
przyspieszenie w porownaniu z tamtym rewelka
to tylko odczucia, tak naprawde jest nieco gorsze i predkosc max tez nieco nizsza, poprostu ciagnie z dolu (przez chwile) i tyle tez to lubie w dci jednak nie ma to jak pokrecic troche silnik pod czerwone pole
naprawde jest nieco gorsze i predkosc max tez nieco nizsza
Faktycznie teoretycznie 0,5sek. i 5km/h, ale kiedy latasz z max. prędkością?
Naprawdę to na co dzień dużo lepiej jeździ się dCi. Niestety 1.6 musisz ostro męczyć, żeby cokolwiek osiągnąć i kosztuje to sporo paliwa. A dCi robi to samo bez wysiłku i jeszcze to niskie spalanie
Mam pytanie o czujniki parkowania... są czarne czy w kolorze nadwozia... Bo widziałem w kolorze nadwozia... a tu są czarne...
radeking
Wysłany: 2009-09-17, 14:56
są czarne jak sie zamówi w salonie a w kolorze są jak się zamówi w fabryce
[ Dodano: 2009-09-17, 15:13 ]
jeśli chodzi o spalanie to ja jeżdżę głównie po mieście z włączoną klimą komp pokazuje 7litrów jak jeżdżę spokojnie,a jak przycisnę to 7,5litra mi wyszło,w trasie byłem ze dwa razy dopiero i pokazuje tak 4,5 litra (5 osób bagażnik full + klima) i co mnie zaskoczyło auto załadowane na max a silniczek bez problemu reaguje na pedał gazu co w benzynce tego się nie dało odczuć (cza sie nawajchować było tym lewarkiem i obroty prawie pod czerwone pole).
POZDRÓWKA
[ Dodano: 2009-09-17, 15:20 ]
tak chodziło mi o lusterko fotochromatyczne,zamykane schowki w drzwiach przednich,
(pod podlogą wiem że są trochę mniejsze niż w poprzedniku),oraz tylny podłokietnik by się przydał
Przebieg (tys.km): 120
Silnik: 1.4 16V
Auto: Megane I ph II
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-01-06, 23:09
Piękny egzemplarz.. fajny kolor, świetny silnik, dobre wyposażenie.. gratuluje zakupu i jak najlepszej eksploatacji życzę ja narazie tylko o takiej marzę..
Siema.Mam nadzieję że dobrze zrobie gratulując ci zakupu,bo ja kupiłem ze swoją żonką też nowego megana w wersji ekspression i już po 2 miesiącach musiałem wymienić przewód paliwowy bo tak głośno "tykał" w środku kabiny że nie szło wytrzymać byłem w serwisie wymienili to i dalej śmigam.Fajnie wygląda ta twoja z tymi dodatkami sportowymi ja myślę jak narazie o alufelgach pozdro i szerokiej drogi
_________________ bartek87mikolow
radeking
Wysłany: 2010-02-02, 16:05
dzięki bartku87mikolow,życze ci dalszej bezproblemowej jazdy
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum