Wysłany: 2007-06-04, 17:19 [Megane I phII] Stuki w zawieszeniu na delikatnych nierównoś
Witam
Dopadł mnie koszmar,mam Megane 1 2002 po wymianie amortyzatorów na nowe ( 4sztuki ) KYB i wymianie łożysk macphersona słychać stuki przy każdej,ale to każdej drobnej nierówności ( przejazd przez nawet najmniejszy chodnik,wszystkie łaty najezdni) jak wpadnę w większą nierówność to jest cisza. Stuki słychać dosyć dziwnie bo to głuche uderzenia i słyszalne z prawej strony jak siędzę jako kierowca i z lewej gdy nasłuchuję jako pasażer. Czasami i z jednej i zdrugiej. Chciałem reklamować amortyzatory ale w warsztacie stwierdzono że to za małe stuki aby uznać reklamację i mam poczekać aż się nasili. Tylko po co czekać skoro już teraz dostaję szału,a po drugie może to wadliwe działanie amorów i zawsze tak będzie.
Wymieniłem też końcówki stabilizatora i nic. Najgorsze jest to że przed wymianą amorów był spokój.
Piszcie może ktoś już to przerabiał a nowych amorów nie uśmiecha mi się kupować.
sprawdzałeś czy Ci dobrze zmontowali? bo jak tak miałem, że jedno mocowanie miałem nie dokręcone i wszystko tłukło - 2 obroty kluczem i cisza jak makiem zasiał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum