FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Jaka komórka i dlaczego... - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 13 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jaka komórka i dlaczego...

#57 Gość_sei08_*

  • Grupa: Gość

Napisano 05 maj 2010 - 21:32

Navi dla androida - http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-and...w-do-nawigacji/
0

Sprawdź:

Giełda:


Części samochodowe


Samochody używane


 

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   kudlaty 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 22-wrzesień 08
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Scenic I PH II
  • Silnik:2.0 16V 103 kW F4R 740 LPG STAG 300+
  • Przebieg (tys.km):150

Napisano 05 maj 2010 - 21:50

Jak kolega wyżej zapodał takie smigają bez problemu,osobiście używam Igo.Jak byś się zdecydował zajrzyj tutaj http://forum.android.com.pl/
Renault Scenic I PH II; Wersja RXi 2.0 PB & LPG STAG 300+ 103 kW
Kolor - Gris Hologramme NV 603; Wersja wyposażenia - Pakiet Grand Comfort
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Robak 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 23-grudzień 06
  • Skąd:Śrem
  • Auto:Megane Scenic 1,6 16V '99 LPG STAG300
  • Silnik:K4M 700
  • Przebieg (tys.km):227

Napisano 06 maj 2010 - 17:39

kudlaty, a podpowiedz mi czy to prawda ze na androidzie nie działa funkcja BlueToutch?
Dołączona grafika
SCENIC, TO PIĘKNE AUTKO !!!
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   gibki8 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 07-sierpień 08
  • Skąd:Jarosław
  • Silnik:1.4 100KM
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 06 maj 2010 - 20:09

Tak jest to prawda. Ale są programy które umożliwiają wysyłanie plików z czyjegoś telefonu na twój.
Wiem bo sam od listopada latam na telefonie z Androidem i ogólnie rzecz biorąc to system jak dla mnie jest super a korzystałem już z kilku OS-ów ;-)
0

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Techniacz 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-grudzień 08
  • Skąd:Słupsk / Gdańsk
  • Auto:Megane 1ph2 grandtour
  • Silnik:1.9 dti 72kW => 98km
  • Przebieg (tys.km):158584

Napisano 07 maj 2010 - 01:39

Ze swojego na czyjś też można przesyłać pliki. Słuchawki bluetooth też ponoć działają (wyczytane na forum androida). Sam ze słuchawką nie próbowałem. Może jutro wyciągnę z szafki i popróbuję.
Gps'y również są, takie które ściągają mapy na bieżąco, oraz takie, do których można wgrać mapy. Sam jeździłem z sygiciem (chyba tak się to pisze) i całkiem nieźle.
Osobiście użytkuję G1 (a.k.a. HTC Dream) od lipca bodajże.
A no i przygotuj się na to, żeby cokolwiek działało (bt, nawigacje, większość bardziej potrzebnych programów...) trzeba zrootować telefon, co się wiąże z utratą gwarancji, w skrajnym przypadku można telefon uwalić. Bez roota, telefon jest dużo mniej funkcjonalny niestety.

Pzdr
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   kudlaty 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 22-wrzesień 08
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Scenic I PH II
  • Silnik:2.0 16V 103 kW F4R 740 LPG STAG 300+
  • Przebieg (tys.km):150

Napisano 07 maj 2010 - 07:49

Do plików potrzebny program z marketu za free do pobrania,natomiast słuchawka czy połączenie z radiem,kompem i innymi bzdetami działa bez zarzutu,oczywiście mowa o orginalnym sofcie 1.5 z Sense.Ma być aktualizacja do Andka 2.1 dla Magic'ów i BT ma śmigać bez żadnych wspomagaczy ale zawsze można zrobić roota i wrzucić inny Romik :)
Nawiązując do tego co napisal kolega Techniacz Rota nie wymaga do nawigacji śmiga na orginalnym bez rota.Rotować można jak chcesz mieć dostęp do płatnego marteku i programów dla ...ludzi co lubią grzebać w jądrach :) najlepiej zacytuje
" Co daje dostęp do ROOT

W prosty sposób można powiedzieć, że gdy mamy do niego dostęp, możemy modyfikować/zmieniać/kopiować każdy plik systemowy. Instalować oprogramowanie, które wymaga takiego dostępu. Takie oprogramowanie posiada dużo większe możliwości niż standardowe, będziemy mogli instalować najnowsze wersje lub MOD-y dostępnych ROM-ów. Masz szansę stać się posiadaczem najnowszego systemu Android, na długo przed informacją o ewentualnej aktualizacji lub wydaniu go w twojej sieci. Będziesz mógł sam skomponować i instalować system do swojego telefonu, dzięki czemu nie będziesz od nikogo zależny i sam zdecydujesz co ma w nim być. Nie da się w kilku zdaniach opisać co daje ROOT, na swoim przykładzie powiem, gdybym go nie miał to G1 wieczorami leżałby sobie spokojnie tak jak większość telefonów które do tej pory posiadałem. Tak nie jest, bo mogę zrobić z nim praktycznie wszystko, co przy odrobinie wiedzy w połączeniu z pasją daje niesamowite połączenie i nie pozwala się od niego oderwać... "
W skrócie Andek niczym się nie różni od Linuxa,więc jak czaisz OS i lubisz grzebać w systemowych plikach to Root się przyda
Renault Scenic I PH II; Wersja RXi 2.0 PB & LPG STAG 300+ 103 kW
Kolor - Gris Hologramme NV 603; Wersja wyposażenia - Pakiet Grand Comfort
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Techniacz 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-grudzień 08
  • Skąd:Słupsk / Gdańsk
  • Auto:Megane 1ph2 grandtour
  • Silnik:1.9 dti 72kW => 98km
  • Przebieg (tys.km):158584

Napisano 07 maj 2010 - 12:01

Widocznie zapędziłem się z tą nawigacją :) Oryginalny soft miałem krótko i wkurzało mnie, gdy co chwile widziałem jakąś aplikacje "only for root phone". Stąd mogła wyniknąć pomyłka :) A roota warto zrobić choćby właśnie dla dostępu do menadżera plików w telefonie. Albo bluetootha, bo ten bez roota też chyba nie w pełni działa.
A co do symbiana, to "oduczenie" jeśli tylko było jakąś ingerencją w oprogramowanie telefonu (pewnie z poziomu telefonu się tego nie dało zrobić), też wiązało się z utratą gwarancji :)

Pzdr
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   gibki8 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 07-sierpień 08
  • Skąd:Jarosław
  • Silnik:1.4 100KM
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 07 maj 2010 - 13:04

Nawigacja działa bez roota. Nawet pirackie :) Słuchawki na bluetooth też działają bez problemu bez roota. Żeby przesłać plik z naszego telefonu na czyjś jest potrzebny root (wiem bo próbowałem miliardy razy gdy miałem telefon bez roota i nie szło za Chiny ludowe tego wysłać). Wiem też że wszystkie romy od 2.0 w górę mają już działający w 100% bluetooth a romy bazujące na Androidzie 1.5 1.6 mają czasami dziejącą możliwość wysyłania plików (zaznaczam że słuchawki i inne pierdoły działają w 100% sprawnie). Ja bez roota wytrzymałem do lutego a od tego czasu co tydzien latam na innym romie.
Osobiście korzystam z G1 i przy romach np. z SenseUI brakuje ramu i nawet swapy i RamHacki nie pomagają. Po prostu telefon jest trochę za słaby żeby to uciągnąć. Co do Magików z płytą 32A(w G1 jest 32B) to tam już jest i mocniejszy procesor i więcej ramu więc romy portowane np. z HTC Legend działają świetnie. Dla mnie podstawowym powodem do zrobienia roota była możliwość instalowania aplikacji na karcie SD. Niestety gdy nie miałem roota to po zainstalowaniu jakiejś nawigacji np. Igo która zajmuje 23 mega i kilku innych programów telefon zamulał jak jasna cholera i oczywiście nie mogłem nic więcej zainstalować. Ogólnie to polecam zrobić roota i wgrać sobie rom wyglądający jak oryginalny 1.6 ale posiadający działającego bluta i apps2SD i kilka innych przydatnych rzeczy :)
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam68 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 31-marzec 07
  • Skąd:Mallow
  • Silnik:1.4 16V
  • Przebieg (tys.km):80000

Napisano 19 maj 2010 - 17:27

Wczoraj zmnienilem moja beznadziejna Nokie 6300 na Samsunga S5600. Czy ktos z Was uzywa takiego?Jakies wady? zalety?
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek127 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 12-luty 07
  • Skąd:lublin
  • Auto:megane I phII kombi
  • Silnik:1,6 16V +LPG
  • Przebieg (tys.km):144

Napisano 19 maj 2010 - 17:31

ja teraz używam Nokie e63 i 5530XM i jestem bardzo z niech zadowolony ;)

wcześniej się używało:
Nokia 3310 ->Nokia 3410 -> Nokia 3510i -> Siemens C75( 6 razy w serwisie 2 razy dostałem nowy który psuł się po 3 miesiącach) -> SE K750i -> SE K550i -> Nokia 3110c -> Nokia E51 i Nokia 1600 i 6030 -> Nokia 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&Nokia 6220c 1Gb -> Nokia E63 4Gb&Nokia 5530c 1Gb
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinb7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-czerwiec 09
  • Skąd:WZY
  • Auto:VW Sharan Family '99
  • Silnik:2.0 ADY
  • Przebieg (tys.km):204

Napisano 19 maj 2010 - 18:45

Ja używam od około 3 lat BlackBerry. Obecnie mam model 8900 i śmiało mogę go polecić - świetny smartfon. Bateria (jeśli telefon jest nowy) trzyma 21 dni na czuwaniu - osobiście sprawdzałem, a przy częstych rozmowach i przy częstym używawaniu internetu, 7-8 dni. Internet działa niezawodnie i bardzo szybko, gps z nawigacją Naviexpert bardzo dobrze naprowadza, nie zawiesza się, nie traci zasięgu, aparat foto zdumiewająco ostry, obsługa intuicyjnie prosta, ogólnie super - nie myślę o zmianie telefonu na inną markę (a miałem już najróżniejsze telefony).
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   art-wol 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-wrzesień 08
  • Skąd:warszawa
  • Auto:M1 ph2
  • Silnik:1.6 16v
  • Przebieg (tys.km):310000

Napisano 20 maj 2010 - 22:26

ja mam E52 i jest naprawdę GIT super bateria i mnóstwo funkcji, do tego OVI MAPS za darmo które spokojnie pozwalają na korzystanie z nawigacji ;)
Najpiękniejszy moment każdego poranka----------------- to gdy wsiadam do swojej Renówki :D
http://megane.com.pl...opic.php?t=9570
Zapraszam....
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   ravil 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-marzec 10
  • Skąd:BRNO
  • Auto:megane I ph II
  • Silnik:1.4 16v Air
  • Przebieg (tys.km):800000

Napisano 25 maj 2010 - 07:16

Nokia 3110 c- głównie skupiałem się na wytrzymałości obudowy.
Telefon jak na razie niezniszczalny. Oczywiście ogromny "+" za baterię i personifikację menu.
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek1987 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 01-listopad 09
  • Skąd:Rzeszów
  • Auto:Renault Megane Scenic IphI
  • Silnik:1.6 B. 16v
  • Przebieg (tys.km):200000

Napisano 26 maj 2010 - 09:01

Posiadam Samsunga i900 Omnia 8GB, nic dodac nic ujac telefon sie super sprawuje, jestem z niego bardzo zadowolony. GPS mam za free, posiada WiFi i mase innych rzeczy. Jezeli ktos lubi zbajerowane telefony to polecam ;);)
Albo Renault Scenic albo nic... :)
Moj Scenior http://megane.com.pl...p?user_id=21004
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Techniacz 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-grudzień 08
  • Skąd:Słupsk / Gdańsk
  • Auto:Megane 1ph2 grandtour
  • Silnik:1.9 dti 72kW => 98km
  • Przebieg (tys.km):158584

Napisano 26 maj 2010 - 15:57

Teraz GPS w androidzie też można mieć za "free". Aplikacja mapy, daje możliwość (na razie jest w fazie testowej, ta funkcjonalność) nawigacji. Także nawigacja na androidzie, posiada mapy z google maps. Nawigacja jak narazie, działa "jedynie" w USA i UK z tego co pamiętam, ale odpowiednio przerobiona działa także i u nas ;) Jedynym minusem, jest brak lektora, ale jak wejdzie oficjalna wersja na nasz kraj, to zapewne też będzie działać. Nie ma z tego co pamiętam informacji o fotoradarach, ale są restauracje, stacje benzynowe, parkingi, bankomaty i banki. Jest też warstwa natężenie ruchu ale chyba nie koniecznie chce działać u nas ;). Mapy ściągają się na bieżąco, więc bez internetu w pakiecie nie ma co podchodzić do tego.

Pzdr
0

Udostępnij ten temat:


  • 13 stron +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Zobacz również:


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer