FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: [Grand Scenic '04] Zwykłe koło zapasowe - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Scenic II phI
[Grand Scenic '04] Zwykłe koło zapasowe

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Pasat01 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-marzec 09
  • Skąd:Poland
  • Silnik:1,9 DCI
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 15 kwiecień 2009 - 09:08

Witam, Czy jest jakaś szansa zamontowania zwykłej zapasówki pod podwoziem ?

Między mechanizmem hamulca automatycznego, a zderzakiem zauważyłem chyba z trzy nagwintowane śruby, być może one pomogą w montażu ?
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   waldek42 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 31-październik 08
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Auto:Grand Scenic
  • Silnik:1.5dCi
  • Przebieg (tys.km):250000

Napisano 15 kwiecień 2009 - 13:10

W miejscu, o którym piszesz jest oryginalne mocowanie zapasówki w Grandzie.

Jest to komplet - koło z windą do opuszczania.Można dostać na allegro.
Problem braku zapasu rozwiązany jest zestawem naprawczym, który jest pod tylnymi fotelami.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Pasat01 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-marzec 09
  • Skąd:Poland
  • Silnik:1,9 DCI
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 15 kwiecień 2009 - 22:47

waldek42 napisał:

Problem braku zapasu rozwiązany jest zestawem naprawczym, który jest pod tylnymi fotelami.


Tak, tylko zestaw naprawczy o ile pamiętam skuteczny jest do 6mm uszkodzenia, a przy większym pozostaje tylko laweta , ja wole zapas.
Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedz – już szukam na aukcjach.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryszard Szarzyn 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 12-luty 09
  • Skąd:Kędzierzyn Koźle
  • Silnik:1,9 dCi
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 19 kwiecień 2009 - 21:04

Ludziska, myślałem że szukanie koło z windą do opuszczania to kwestia tygodnia, ja szukam od dwóch miesięcy i nic. Będę bardzo wdzięczny za podanie jakiegoś namiaru, ponieważ jazda bez koła zapasowego jest coraz bardziej stersująca.
RyśSz
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Pasat01 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-marzec 09
  • Skąd:Poland
  • Silnik:1,9 DCI
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 21 kwiecień 2009 - 22:13

Ryszard Szarzyn napisał:

Cięcie

Podzielam <ok>

Proszę zapoznać się z regulaminem forum
:mrgreen: - Prezes
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kocuper 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 14-marzec 07
  • Skąd:Polska
  • Auto:brak
  • Silnik:brak
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 22 kwiecień 2009 - 18:21

Ryszard Szarzyn, a dojazdówka? Ja takową użytkuje i jest ok.
Pozdrawiam Sławek
("Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w cieniu pić. Leżeć w trawie, liczyć chmury, gołym i wesołym być ..." - Ryszard Rynkowski)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   girs 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 12-marzec 09
  • Skąd:Lublin
  • Silnik:1,5 dci
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 14 maj 2009 - 02:36

Witam. Dla szukających windy do zapasu w grandzie - łatwiej i taniej kupić windę do espace. Jest prawie taka sama. Do scenika chcą nawet ponad 500 zł, a do espaca mozna kupic za 150. Niestety coś za coś. Trochę trzeba pogłówkować z mocowaniem bo fabryczne śruby w sceniku pasują ale prawie, więc zrobiłem z grubej blachy - 5 mm, podstawę do której przymocowałej windę od espace. Otwór w podłodze bagażnika pasuje idealnie. I koło wisi sobie idalnie, i nie mam strachu przed użyciem zestawu naprawczego. pozdr.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mpirek 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-czerwiec 08
  • Skąd:podkarpacie
  • Silnik:1.9 dCi 130 KM FAP
  • Przebieg (tys.km):80000

Napisano 15 maj 2009 - 20:25

Właśnie sie dowiedziałem że taki zestaw używany to 800pln na allegro i to z oczekiwaniem 2 tygodni. Ciekawe ile to kosztuje w aso? Sprawdzał ktoś?
Grand ScenicII 1.9 dCi 130KM FAP
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   opbmarek 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 09-marzec 11
  • Skąd:Bytom
  • Auto:Renault Grand Scenic II
  • Silnik:1,9 dCI
  • Przebieg (tys.km):95600

Napisano 09 marzec 2011 - 13:20

girs, Witam serdecznie. Widzę, że ten post był pisany w dość odległym czasie, ale być może będziesz mógł jakoś pomóc. Zakupiłem windę od Espace, którą chciałbym zaadoptować do Granda II.
Mam prośbę, abyś przybliżył trochę temat przeróbki mocowania z dodatkową blachą /gdzie i jak ją zamontowałeś/. Może jakieś fotki?
Jeszcze jedno pytanko - czy pełnowymiarowe koło można na tym zawiesić. Głównie chodzi o to, czy blokada linki zaskoczy po dociągnięciu koła do podwozia?
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   P_r_z_e_m_o 

  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 05-wrzesień 06
  • Skąd:Oświęcim
  • Auto:Scenic Kaleido / Vectra C
  • Silnik:1,6/16V K4M7 / 2,0 TDi
  • Przebieg (tys.km):~200

Napisano 09 marzec 2011 - 13:24

opbmarek, opcja :P nie boli.
http://megane.com.pl/scenic-ii-phi-scenic-...owe-vt28950.htm
Pozdrawiam - P_r_z_e_m_o
Dołączona grafika
Zaglądnij TU - hasło: renault
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   opbmarek 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 09-marzec 11
  • Skąd:Bytom
  • Auto:Renault Grand Scenic II
  • Silnik:1,9 dCI
  • Przebieg (tys.km):95600

Napisano 09 marzec 2011 - 15:18

P_r_z_e_m_o, Masz rację. Nie boli, ale najpierw trzeba przeczytać dokładnie o co chodzi. Link do którego mnie kierujesz dotyczy ori windy do Granda, a ja piszę o zaadoptowaniu trochę innej.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   P_r_z_e_m_o 

  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 05-wrzesień 06
  • Skąd:Oświęcim
  • Auto:Scenic Kaleido / Vectra C
  • Silnik:1,6/16V K4M7 / 2,0 TDi
  • Przebieg (tys.km):~200

Napisano 09 marzec 2011 - 20:22

A może te windy są takie same?
Pozdrawiam - P_r_z_e_m_o
Dołączona grafika
Zaglądnij TU - hasło: renault
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mrarek 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 01-lipiec 09
  • Skąd:piekary śląskie
  • Auto:SCENIC II PhI
  • Silnik:1.5 dCi K9K 728
  • Przebieg (tys.km):ok. 330

Napisano 09 marzec 2011 - 20:45

ZTCW z Espaca pasuje do SC II Granda
Renault Scenic II PhI 1,5 dCi 101 KM z aktualnym apetytem w ilości Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   opbmarek 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 09-marzec 11
  • Skąd:Bytom
  • Auto:Renault Grand Scenic II
  • Silnik:1,9 dCI
  • Przebieg (tys.km):95600

Napisano 10 marzec 2011 - 21:36

P_r_z_e_m_o, Może robi bardzo wielką różnicę.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   P_r_z_e_m_o 

  • Wyświetl blog
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 05-wrzesień 06
  • Skąd:Oświęcim
  • Auto:Scenic Kaleido / Vectra C
  • Silnik:1,6/16V K4M7 / 2,0 TDi
  • Przebieg (tys.km):~200

Napisano 11 marzec 2011 - 08:34

opbmarek, za dużo reklam się naoglądałeś :P
Przeczytaj to co napisał kolega mrarek,
Pozdrawiam - P_r_z_e_m_o
Dołączona grafika
Zaglądnij TU - hasło: renault
0

Udostępnij ten temat:


  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress