FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Kolektor ssący - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Scenic I phII
Kolektor ssący

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   chabercik 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-kwiecień 09
  • Skąd:Szydłowiec
  • Silnik:1.6 16V benzyna
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 18 kwiecień 2009 - 06:59

Panowie mam problem odkręciłem w swoim Scenicu wszystkie śruby od kolektora ssącego , wyjąłem cewki no i kolektor niby jest luźny ale coś go trzyma z tyłu przy przepustnicy. Nie wiem może jeszcze jakiś zatrzask. Jakbyście coś wiedzieli na ten temat to proszę o pomoc.
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Maryan 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-luty 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):199000

Napisano 18 kwiecień 2009 - 10:45

Sa jeszcze dwie sruby z tylu, tez ten temat walkowalem, jak wsadzisz łape w szczeline to je wyczujesz. Przepustnica jest nimi przykrecona. Z tego co pamietam sa to śrubki na klucz 10, ale bez grzechotki bedzie ciezko.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   chabercik 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-kwiecień 09
  • Skąd:Szydłowiec
  • Silnik:1.6 16V benzyna
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 19 kwiecień 2009 - 07:22

Odkręciłem te dwie śruby z tyłu i w dalszym ciągu coś mi trzyma kolektor co to może być.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Maryan 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-luty 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):199000

Napisano 19 kwiecień 2009 - 10:03

mocowanie filtra odkreciles? Sprobuj odchylic przepustnice i powinno wyjsc a jesli nie to musisz zobaczyc czy cos ci nie blokuje jeszcze. Wiem ze ten "pojemnik" pod przepustnicą znacznie przeszkadza ale jak sie go odpowiednio przekreci to nie powinno byc problemów.
Aha jeszcze jedno kolektor wyciagaj do góry a nie do siebie.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   chabercik 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-kwiecień 09
  • Skąd:Szydłowiec
  • Silnik:1.6 16V benzyna
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 19 kwiecień 2009 - 11:56

Obudowe filtra odkręciłem. Tylko nie bardzo rozumiem bo ja odkręciłem dwie śruby z tyłu ale od samego kolektora to mam jeszcze odkręcić śruby te dwie o których piszesz od przepustnicy? Tak w ogóle dzięki za pomoc.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Maryan 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-luty 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):199000

Napisano 19 kwiecień 2009 - 14:25

tak, przepustnice masz odkrecic calkiem, wczesniej oczywiscie odepnij linke. Jest to tak zamocowane ze jedno blokuje drugie i przepustnica tutaj stanowi sedno.
Zapewne walczysz z wysokimi obrotami tak?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   chabercik 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-kwiecień 09
  • Skąd:Szydłowiec
  • Silnik:1.6 16V benzyna
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 19 kwiecień 2009 - 17:14

Tak walcze z obrotami. teraz troche rozumiem bez odkręcenia przeustnicy nie wyjme kolektora. Tylko kurde gdzie są śruby od tej cholernej przepustnicy. nie mogę ich namierzyć.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Maryan 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-luty 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):199000

Napisano 19 kwiecień 2009 - 18:47

moze byc tak ze juz wszystko odkreciles i jest tylko przyklejony na silikonie czy cus, puknij go lekko ręka albo gumowym młotkiem, wczesniej oczywiscie dobrze sprawdz czy na pewno masz wszystko odkrecone.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   chabercik 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-kwiecień 09
  • Skąd:Szydłowiec
  • Silnik:1.6 16V benzyna
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 20 kwiecień 2009 - 17:33

Wielkie dzięki za pomoc już sobie poradziłem.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Tommi3737 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-kwiecień 08
  • Skąd:POLSKA
  • Auto:M2 PH1 CC
  • Silnik:2,0 16v
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 26 maj 2010 - 22:13

chabercik napisał:

cięcie

i co zrobiles ze sobie poradziles?
Co prawda po roku pytam...

Tommi3737, regulamin ;)
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer