FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: czujnik wstecznego biegu - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
czujnik wstecznego biegu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tomek73 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 11-kwiecień 07
  • Skąd:Bielsko - Biała
  • Przebieg (tys.km):150000

Napisano 11 kwiecień 2007 - 15:40

Witam
Mam problem z zakupem czujnika wstecznego biegu Megane 1,6 '96 silnik K7M.
Czy można zamienić na czujnik z Renault 19? Czy jest ten sam?
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bronius 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-listopad 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MII, V40 i MX-5
  • Silnik:2x 1.9dci
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 11 kwiecień 2007 - 15:47

jeżeli skrzynie są takie same np obie jb3 czy jb1 to powinno pasować
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   serwisant 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 07-kwiecień 07
  • Skąd:zgorzelec
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 11 kwiecień 2007 - 21:03

witam w wekszości reno jest taki sam chyba ze to automat skrzynia bedzie pasowac bez problemu
chetnie sie ścigne z jakąs meganką 16V by ja złoić :-)))
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   wachman 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 22-grudzień 07
  • Skąd:D-ka Wlkp.
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):141

Napisano 17 październik 2009 - 20:53

Gdzie znajduje się wspomniany czujnik ??
Nie załącza mi się światło wsteczne.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Voytaz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 22-luty 09
  • Skąd:Gliwice
  • Auto:Megane I ph I
  • Silnik:1.6 16V
  • Przebieg (tys.km):141

Napisano 17 październik 2009 - 22:30

wachman, a jaką masz wersje Megi? Bo ja mam 1.6 RT 96r. i wyobraź sobie też nie paliło mi światło wsteczne, pojechałem na warsztat, okazało się, że moja Meg była w automacie i ktoś robił przekładkę na manuala zapominając o instalacji do tego jakże ważnego światełka - koszt 150zł :/
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Maniek1683 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 16-październik 09
  • Skąd:Stary Węgliniec
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 18 październik 2009 - 08:12

wachman napisał:

Gdzie znajduje się wspomniany czujnik ??
Nie załącza mi się światło wsteczne.
Czujnik jest z lewej strony (od kierowcy) pod skrzynią obok półosi trudno go przeoczyć <ok>
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wachman 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 22-grudzień 07
  • Skąd:D-ka Wlkp.
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):141

Napisano 18 październik 2009 - 09:54

ok, dzięki za info,
@Voytaz, mam manualną skrzynie, światło wsteczne działało mi wcześniej ale coś się stało niedobrego ...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mirek216 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 27-kwiecień 08
  • Skąd:Mazury- Ełk
  • Silnik:1,6
  • Przebieg (tys.km):130000

Napisano 12 listopad 2009 - 20:40

[shadow=black:4aa60be88e][glow=red:4aa60be88e]WITAM[/glow:4aa60be88e][/shadow:4aa60be88e]

Ja niedawno zmieniałem włącznik świateł cofania i ku mojemu zdziwieniu w sklepie - dostałem włącznik do mitsubishi carizmy - myślałem że nie będzie pasował ale leży jak ulał.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mikul 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-grudzień 09
  • Skąd:Żory
  • Auto:Megane Classic
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):150

Napisano 08 wrzesień 2010 - 17:37

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć, jak wymienić tenże czujnik? Wymienia sięgo będąc w środku auta, czy też pod autem <ok>? Nie jestem mechanikiem i nie mam z tym nic wspólnego -ale zaczynam sam dbać o Megi Classic 1.4 rodziców - choć to ja go częściej już użytkuję.
Dzięki z góry.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   marcindj 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 24-lipiec 09
  • Skąd:Dąbrowa Górnicza
  • Auto:Megane coupe 96r
  • Silnik:K7M 702 1,6
  • Przebieg (tys.km):160

Napisano 08 wrzesień 2010 - 22:35

mikul napisał:

Czy może mi ktoś powiedzieć, jak wymienić tenże czujnik? Wymienia sięgo będąc w środku auta, czy też pod autem


Pod autem
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Hosting dla firm :: Nowa polska Syrenka