Jump to content
FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence
Sign in to follow this  
urwis1988

Megane I phI BRAK MOCY megan coupe 2.0 8v

Recommended Posts

urwis1988    0

koledzy potrzebuje pomocy .. moja meganka miedzy 3 a 4 tys. obrotów traci moc ryczy ale nie idzie... wymieniony byl czujnik polozenia walu i czyszczony silniczek krokowy komputer nic nie wykrywa co robic???

Share this post


Link to post
Share on other sites
brejq    1

a powyzej 4 jest wszystko okk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
brejq    1

Na początek podejrzewałbym uk. dolotowy. Wygląda trochę jak źle zamontowany stożek ale wawrto sprawdzić czy nie łapie Ci lewego powietrza gdzieś

Share this post


Link to post
Share on other sites
urwis1988    0

bo do 3000 obrotow nawet dobrze sie zbiera a pozniej do 4000 lapie mula... drazni mnie to bo na początku malo kto ma start a autkiem a jak zlapie obroty to koniec przyspieszania;(

 

[ Dodano: 2009-12-29, 11:48 ]

czyli wymontowac przepustnice??

 

[ Dodano: 2009-12-29, 11:49 ]

a i nie trzyma mi obrotow jak zimny

Share this post


Link to post
Share on other sites
brejq    1
czyli wymontowac przepustnice??
na początek sprawdz puske filtra i te gruba rurę idącą do przepustnicy.

 

a i nie trzyma mi obrotow jak zimny
to sprrawdz jeszcze węzyk podciśniena - to ten idacy od plastikowego pudełeczka przy lewym podszybiu

 

Ps. rozumiem ze stożka nie masz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
urwis1988    0

nie stozka nie mam a rura tez szczelna i wezyk bo sprawdzane bylo... co moze byc jeszcze przyczyna??

Share this post


Link to post
Share on other sites
brejq    1

kończą mi się pomysły... podpinałeś pod kompa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
urwis1988    0

podłanczana byla i tylko sonda lamda za wolno pracuje mowili... ale mechanik mi mowil ze to nie tego wina

 

[ Dodano: 2009-12-29, 16:27 ]

moze byc tego wina??

Share this post


Link to post
Share on other sites
bronius    4

czujnik temp do silnika sprawdź bo on może być przyczyną, że na zimno ci nie trzyma obrotów

Share this post


Link to post
Share on other sites
bronius    4

przy termostacie - są dwa czujniki - jeden daje sygnał na koma drugi na zegary - nie pamiętaj już który jest który (jest zielony i biały)

Share this post


Link to post
Share on other sites
urwis1988    0

a jak komputer nic nie pokazal ze uszkodzony czujnik??

 

[ Dodano: 2009-12-30, 16:56 ]

dzisiaj wymienie jeszcze silniczek krokowy moze cos pomoze... obroty tez mi falują... czego moze byc wina ze idzie mi olej z odmy??

 

[ Dodano: 2009-12-31, 13:49 ]

koledzy a co to za czujnik z tyłu silnika na dole tak na środku jest można powiedzieć że stoi pionowo jak go odłącze to trzyma obroty... kolega mi mówił że to od prędkościomierza.. tak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×