FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Wentylator nawiewu-dmuchawa. - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 4 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane III phI
Wentylator nawiewu-dmuchawa.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bobo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 07-styczeń 10
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Megane III Grandtour
  • Silnik:1,6 110KM
  • Przebieg (tys.km):25

Napisano 07 styczeń 2010 - 18:51

Witam. Jestem tu pierwszy raz i czytam was od kilkunastu dni, ale miałem jakiś problem z logowaniem.

Dziś padła mi dmuchawa nawiewu do kabiny. W serwisie dowiedziałem się , że to już drugi taki megan dziś. Woda z podszybia pewnie leje się do środka. I ten pan który miał wodę w schowku niech sprawdzi to dokładniej. Pozdrawiam Bobo.
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   chmurekk 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-kwiecień 09
  • Skąd:LW
  • Auto:Megane III Expression
  • Silnik:1.6 16V 110 KM
  • Przebieg (tys.km):32000

Napisano 07 styczeń 2010 - 19:35

Miałem ten sam problem, nie działała dmuchawa nawiewu. W serwisie zresetowali komputer i było po problemie.
Pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   bobo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 07-styczeń 10
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Megane III Grandtour
  • Silnik:1,6 110KM
  • Przebieg (tys.km):25

Napisano 07 styczeń 2010 - 19:59

Czy miałeś to zimą?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   chmurekk 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-kwiecień 09
  • Skąd:LW
  • Auto:Megane III Expression
  • Silnik:1.6 16V 110 KM
  • Przebieg (tys.km):32000

Napisano 07 styczeń 2010 - 20:05

Tak teraz niedawno, dwa dni przed Wigilią :) Mój samochód pojechał do serwisu na lawecie, padał akurat marznący deszcz, szyby parowały i nie dało się jechać.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Barnaba27 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 23-grudzień 08
  • Skąd:WPZ
  • Auto:Megane III Hatchback beż popielaty
  • Silnik:1.6 16V 110 kM Expression
  • Przebieg (tys.km):53

Napisano 08 styczeń 2010 - 09:17

bobo napisał:

I ten pan który miał wodę w schowku niech sprawdzi to dokładniej.


sytuacja opanowana :)
Mam sucho i woda się nie zbiera więc na pewno nie ma przecieku z zewnątrz :)
Rozkminiłem, że oryginalne gumowe dywaniki mają bardzo małe ranty, które w ogóle nie zatrzymują wody zebranej z topniejącego śniegu, spływa sobie swobodnie na podłogę :evil:
radzę sobie tak pod dywanik rozkładam gazety, które wchłaniają wilgoć i zatrzymują wodę ;-)
pozdrawiam

Ps. z dmuchawą jest na razie w jak najlepszym porządku musi się napracować bo w lecie klima non stop a teraz ciepło potrzebne :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bobo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 07-styczeń 10
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Megane III Grandtour
  • Silnik:1,6 110KM
  • Przebieg (tys.km):25

Napisano 08 styczeń 2010 - 14:42

Podobno padł opornik dmuchawy. Firma Renault nie ma tego w Polsce, podobno też we Francji. No to gdzie ma ?? Czy ktoś mia coś podobnego? Mam klimę automatyczną. Pozdrawiam Bobo
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   jasq 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-grudzień 09
  • Skąd:RT
  • Auto:Megane III
  • Silnik:1,6 16v 110 KM
  • Przebieg (tys.km):30

Napisano 08 styczeń 2010 - 15:14

Witam!
Na początku tygodnia również miałem problem z dmuchawą. Z zaparowanymi szybami udało mi się dojechać do serwisu. Po wgraniu nowego oprogramowania wszystko działa jak powinno. W serwisie dowiedziałem się że gdyby coś podobnego zdarzyło to ponownie to pewnie trzeba będzie się dostać do nawiewów. A to wiąże się z dłuższą wizytą w serwisie. Pozdrawiam.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   chmurekk 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-kwiecień 09
  • Skąd:LW
  • Auto:Megane III Expression
  • Silnik:1.6 16V 110 KM
  • Przebieg (tys.km):32000

Napisano 08 styczeń 2010 - 19:52

Mi też powiedzieli, że jak problem się powtórzy to trzeba będzie wymienić opornik i to trochę potrwa. Do najbliższego serwisu mam 50 km więc nie było opcji jazdy bez ogrzewania :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   jasq 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-grudzień 09
  • Skąd:RT
  • Auto:Megane III
  • Silnik:1,6 16v 110 KM
  • Przebieg (tys.km):30

Napisano 08 styczeń 2010 - 20:37

Ja do najbliższego serwisu mam 30 km więc trochę bliżej ale i tak nie było łatwo jechać bez ogrzewania z uchylonymi szybami :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   civic 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 27-luty 09
  • Skąd:slask
  • Auto:megane
  • Silnik:2.0 TCE
  • Przebieg (tys.km):30000

Napisano 12 styczeń 2010 - 20:29

Mnie dzisiaj padła dmuchawa jutro jade do serwisu ciekawe co powiedzą
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   meganecoupe02 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 14-maj 08
  • Skąd:Warszawa pod Płockiem :)
  • Auto:scenic I phII & laguna IIphII & megane GT III phI
  • Silnik:2.0 F4R 140KM & 1,9 F9Q 110KM & 2.0 M9R 160KM
  • Przebieg (tys.km):200/120/52

Napisano 12 styczeń 2010 - 20:40

civic, czytałeś to:
http://megane.com.pl...pic.php?t=19771 ?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   bobo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 07-styczeń 10
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Megane III Grandtour
  • Silnik:1,6 110KM
  • Przebieg (tys.km):25

Napisano 16 styczeń 2010 - 00:29

Dziś odebrałem samochód po awari dmuchawy. Przyznali się, że "naprawili" opornik, bo na nowy to bym poczekał. Podejżewam, że zrobili co im poradziła centrala, czyli zastosowali podobne manewry co u innych użytkowników. Coś mi się wydaje, że będzie jakaś akcja serwisowa, bo to podobno po kilka awarii na każdy serwis. Poza tym auto śmiga, umyte. Tylko czemu to tyle trwało.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   spec 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 10
  • Skąd:Śląsk
  • Auto:meganeIII
  • Silnik:1600
  • Przebieg (tys.km):3000

Napisano 20 styczeń 2010 - 12:48

U minie podobny problem. W serwisie powiedzieli, że suszyli opornik i prawdopodobnie sytuacja się powtórzy.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Christian 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-styczeń 10
  • Skąd:Poznań
  • Auto:Megane III Hatchback
  • Silnik:1,5 dCi 105
  • Przebieg (tys.km):60

Napisano 28 styczeń 2010 - 11:38

<ok> dla wentylatora nawiewu - u mnie ten sam problem - niby słychać jak coś "klika" ale efekt = zaparowane szyby i zimno :)

[ Dodano: 2010-01-30, 12:13 ]

chmurekk napisał:

Miałem ten sam problem, nie działała dmuchawa nawiewu. W serwisie zresetowali komputer i było po problemie.
Pozdrawiam


U mnie też wizyta w ASO skończyła się na resecie kompa i wszystko wróciło do normy :(
Renia i świat się zmienia ;)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   civic 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 27-luty 09
  • Skąd:slask
  • Auto:megane
  • Silnik:2.0 TCE
  • Przebieg (tys.km):30000

Napisano 01 luty 2010 - 20:31

I znow padł mi wentylator, teraz bedą wysyłać jakiś moduł do Gdańska celem uszczelnienia go, bedzie to trwało jakieś 3 dni oczywiście dostane auto zastępcze na czas naprawy.
0

Udostępnij ten temat:


  • 4 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress