FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Problem z pompą paliwa ?? - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
Problem z pompą paliwa ??

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tech-evolution 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-sierpień 09
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:1.6e
  • Przebieg (tys.km):140000

Napisano 08 styczeń 2010 - 17:17

Witam
Padła mi pompa paliwa , wymienilem na fakt uzywke ale z pewnego auta ( kolega zaliczyl dachowanie cupeyją wiec wiedzialem co kupuje byla w porzadku na 100% ) Jezdzilem na niej ok 1 miesiac bez zadnych problemów . Dzisiaj wsiadam chce odpalic na benzynie fakt odpalil ale po chwili padl , dodam ze mam LPG , stwierdzilem ze zatankuje , nic nie pomogło . Gdzie znajdują sie jakies bezpieczniki od pompy w coupe bo jakos nie moge znalesc , szukalem w sam naprawiam ale nie moge odnalesc ich w aucie . Dodam ze na LPG jezdzi bez problemów moc jest , obroty trzymają temp. jest dobra . Jakies podpowiedzi mile widziane :)
Coupe RulEz !!! ;)
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yaro_89 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 30-grudzień 09
  • Skąd:Pastuchów
  • Auto:Megane Coach
  • Silnik:1.6e
  • Przebieg (tys.km):103256

Napisano 08 styczeń 2010 - 19:46

a może paliwo zamarło w przewodach
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   tech-evolution 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-sierpień 09
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:1.6e
  • Przebieg (tys.km):140000

Napisano 10 styczeń 2010 - 14:54

dostalem sie do pompy paliwa stwierdzilem ze brak napiecie czyli bezpiecznik . Próbuje znalesc tak jak piszą w sam naprawiam " bezpieczniki umieszczone w przedziale silnika we wnęce z prawej strony " znalesc tego nie moge ;/ chyba slepy jestem , niech ktos mnie nakieruje bo znalazlem tylko skrzyneczke gdzie sie sciaga dekiel i tam znajdują sie chyba z 4 bezp. po 7,5 i przekaznik ale mysle ze to nie to czego szukam ;/
Coupe RulEz !!! ;)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   patrulo 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-lipiec 09
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Megane ph1 HB
  • Silnik:1.4e 8v
  • Przebieg (tys.km):123

Napisano 10 styczeń 2010 - 16:40

ja w mojej megane 1.4e mam skrzyneczke z bezpiecznikami koło akumulatora i tam masz bezpiecznik 30 taki duzy i on odpowiada za pompe pozdro chyba ze ty masz inaczej
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   tech-evolution 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-sierpień 09
  • Skąd:Legnica
  • Silnik:1.6e
  • Przebieg (tys.km):140000

Napisano 10 styczeń 2010 - 18:20

patrulo - Dzieki na podpowiedz jako jeden z nielicznych B) Znalazlem i okazalo sie ze bezpiecznik jest dobry zostaje mi sprawdzic miernikiem czy aby napewno jest zasilanie na pompie , jesli jest to znaczy ze pompa B)
Coupe RulEz !!! ;)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   patrulo 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-lipiec 09
  • Skąd:Świdnik
  • Auto:Megane ph1 HB
  • Silnik:1.4e 8v
  • Przebieg (tys.km):123

Napisano 10 styczeń 2010 - 18:27

a przekaznik pyka?? sprawdz pompe na krótko czy działa:!:
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wlods 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-kwiecień 07
  • Skąd:Poznań
  • Przebieg (tys.km):105000

Napisano 11 styczeń 2010 - 21:50

tech-evolution napisał:

dostalem sie do pompy paliwa ;/...

Tak jak stwierdził mój poprzednik: sprawdź przekaźnik pompy paliwa. W mojej Meganie (ale to hatchback) przekaźnik pompy znajduje się w skrzynce nad lewym nadkolem w komorze silnika (obok przekaźnika wentylatora chłodnicy). Trzeba posprawdzać napięcia na stykach przekaźnika, ew. zewrzeć dla sprawdzenia styki prądowe w gnieździe. Zwróć uwgę, że napięcie na pompie pojawia się tylko na chwilę po włączeniu zapłonu, potem dopiero po włączeniu rozrusznika i w trakcie pracy silnika. Pompa jest też odłączana przez wyłącznik bezwładnościowy (w komorze silnika).
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress