FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Gdzie znaleźć przekaźnik pompy paliwa? - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Nowość: Masz już swoją elektroniczną książkę pojazdu?
moje.megane.com.pl - załóż swoją książkę pojazdu, monitoruj wydatki, twórz przypomnienia, buduj listę napraw. Wymagana oddzielna rejestracja.

  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
Gdzie znaleźć przekaźnik pompy paliwa?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   maggia7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-styczeń 10
  • Skąd:gmina
  • Auto:Megane II hatchback
  • Silnik:1,6
  • Przebieg (tys.km):177

Napisano 31 styczeń 2010 - 12:45

Witam!
Mam kłopot otóż muszę wymienić przekaźnik pompy paliwa ale nie wiem a raczej nie potrafię go znaleźć w moim samochodzie <ok> pomóżcie, mam renault megane II z 2003r hatchback,

Po prsotu nie mogę odpalić auta zapal i gaśnie, pompa chodzi ale przy kręceniu chodzi na pół gwizdka kiedy podłączyłem pompę do gniazda zapalniczki 12v - kablem zwykłym - to auto pali od ręki, doszedłem do wniosku że coś chyba z przekażnikiem który podaje za słabe napięcie na pompę. POMOCY!
0

Sprawdź:

Części samochodowe


Samochody używane


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nel 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 28-lipiec 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane II phI kombi . Picasso 1,6HDI
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):171

Napisano 31 styczeń 2010 - 22:02

Przekażnik jest w skrzynce modułu połączeń (BSI) pod maską tam gdzie bezpieczniki.Musisz rozebrać tą czarną skrzynką do której są podłączone wtyczki.dokładam schemat połaczeń wewnętrznych przejżyi go i sprawdz wszystkie połączenia związane z pompą nr.236

Załączone pliki


Megane II ph I kombi 1.6 16V 171tyś Picasso 1,6HDI 135 tyś
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzechub 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-listopad 06
  • Skąd:Opolskie
  • Silnik:K4M
  • Przebieg (tys.km):125

Napisano 02 marzec 2010 - 21:56

Czasami winny jest nie przekaźnik, ale styk nr 5 na złączu PPH2 w skrzynce o której mowa w poście wyżej. Przyjrzyj się czy nie ma odkształceń, zgrubień tworzywka osłony itd co sugeruje nadpalenie styku. Przeczyścić , lekko podgiąć (ale ostrożnie aby nie wyłamać osłony lub samego styku !!!! ), wypiąć złacze i wpiąć.
Megane II 1,6 115KM 16V K4M (BM0C) 2003r +LPG(35kkm)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   xmy 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 04-kwiecień 10
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.6 K4M 760
  • Przebieg (tys.km):115

Napisano 16 sierpień 2011 - 20:18

Też mam HB z 2003 i też miałem problem z pompą. Przekaźnik w tym modelu jest na stałe wlutowany w płytkę bezpieczników.
Numer przekaźnika to: V23076-A1001-D143 bądź V23076-A3001-D142
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   adbaca 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-maj 11
  • Skąd:Radomsko
  • Auto:Megane II Ph I Sport Privilege
  • Silnik:1.6 16v + LPG Tech
  • Przebieg (tys.km):147

Napisano 27 luty 2014 - 04:28

U mnie w module 1337 jest kilka przekaźników więc nie bardzo wiadomo który jest od pompy.
[cięcie]

Regulamin forum jasno mówi o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. damiar

Użytkownik damiar edytował ten post 27 luty 2014 - 08:53

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Tommi3737 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-kwiecień 08
  • Skąd:POLSKA
  • Auto:M2 PH1 CC
  • Silnik:2,0 16v
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 03 marzec 2014 - 04:03

Zlokalizował ktoś ten przekaźnik fizycznie na płytce? Skoro płytka do wymiany to nie próbował ktoś rozcinac przekażnik i patrzec jak wyglada w srodku?
**********************************
Diagnoza CLIP w Łodzi - Info PRIV
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Lewy 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 04-wrzesień 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MIIphI GT
  • Silnik:2.0 16V
  • Przebieg (tys.km):130

Napisano 03 marzec 2014 - 05:45

Możesz wrzucić zdjęcie tego fragmentu płytki z przekaźnikiem?
Megane II GT 2.0 16V
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
S. Lem
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Tommi3737 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-kwiecień 08
  • Skąd:POLSKA
  • Auto:M2 PH1 CC
  • Silnik:2,0 16v
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 03 marzec 2014 - 11:28

Lewy-do kogo to pytanie?

Użytkownik Tommi3737 edytował ten post 03 marzec 2014 - 11:29

**********************************
Diagnoza CLIP w Łodzi - Info PRIV
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kimura 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 30-kwiecień 12
  • Skąd:Łódź
  • Auto:Scenic II
  • Silnik:1.6 16V
  • Przebieg (tys.km):129.000

Napisano 22 marzec 2014 - 22:52

A skąd wziąć takie fajnie przejrzyste schematy? mam problem z tym przekaźnikiem z lewej (238) ale przydałby się cały schemat tego "1337"
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   aniewa 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 31-październik 07
  • Skąd:Chełm
  • Auto:scenic II phI
  • Silnik:1,5 dci 101kM
  • Przebieg (tys.km):207000

Napisano 22 marzec 2014 - 23:13

Schematy są na downloandzie, nazywają się "visu schemat", należy ściągnąć do odpowiedniego modelu.
238 to jest przekaźnik blokady wtrysku.
Dołączam inny schemat modułu 1337

Załączone pliki


0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   arek2003 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-luty 15
  • Skąd:miasto
  • Auto:megane
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):300

Napisano 08 luty 2015 - 17:53

witam. u mnie pompa paliwa nie ma napiecia. podejrzewam ze to bezpiecznik ale nie wiem gdzie sie znajduje. czy ktos moze pocmoc? :(


Dołączona grafika
Regulamin pkt.
5.6 - pl-literki
Aston76

Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76

Użytkownik aston76 edytował ten post 08 luty 2015 - 19:22

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   aniewa 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 31-październik 07
  • Skąd:Chełm
  • Auto:scenic II phI
  • Silnik:1,5 dci 101kM
  • Przebieg (tys.km):207000

Napisano 08 luty 2015 - 18:34

O jakiej pompie piszesz, bo 1.5 dci ma tylko pompę wtryskową przy silniku.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   arek2003 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-luty 15
  • Skąd:miasto
  • Auto:megane
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):300

Napisano 08 luty 2015 - 19:02

O pompie w zbiorniku paliwa 1.5 dci. Nie ma napięcia i nie odpala ;/
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):140000

Napisano 08 luty 2015 - 19:23

Diesle nie mają pompy elektrycznej w zbiorniku.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   arek2003 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 08-luty 15
  • Skąd:miasto
  • Auto:megane
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):300

Napisano 08 luty 2015 - 20:41

ida tam 4 kable wiec wydawalo mi sie ze pompa tez jest

Dodano: 08 lut 2015 - 19:41
2 cienkie i 2 grubsze. 2 to pewnie od pomiaru ilosci paliwa a te pozostale w takim razie od czego jesli mozna wiedziec?


Dołączona grafika
Regulamin pkt.
5.6 - pl-literki
Aston76

Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76

Użytkownik aston76 edytował ten post 08 luty 2015 - 21:03

0


Udostępnij ten temat:


  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
Nowe odpowiedzi MEGANE II hb. Co, gdzie i jak? Stylizacja Basenji 
  • 8 Odpowiedzi
  • 5708 wyświetleń
Nowe odpowiedzi schemat budowy pompy turbiny i pompy wspomaga 1.9 diesel draven 
  • 0 Odpowiedzi
  • 5587 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Gdzie jest czujnik walu? Fotka. Elektr.-Ogólne - Megane II, Scenic II grissley 
  • 3 Odpowiedzi
  • 11671 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: [email protected]. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting www :: Symfony2 developer :: Tani hosting www :: Książka pojazdu (beta)