FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Problemy z ukł. kierowniczym - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
Problemy z ukł. kierowniczym

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   krislang 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-październik 06
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 18 grudzień 2006 - 12:05

Mam ostatnio problem z ukł. kierowniczym. Ściąga mnie w lewo albo w prawo, albo nic się nie dziej - brak jakiejkolwiek zasady. Brak też dziwnych odgłosów (stuków itp.). I to mnie martwi najbardziej, bo jak to z defektować. Proszę o pomoc.
0

Sprawdź:

Części samochodowe


Samochody używane


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DrNO 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 08-wrzesień 06
  • Skąd:Kraków
  • Auto:MeganeII 1.5dCi SportWay 3d
  • Silnik:[email protected],5KM/220,5Nm
  • Przebieg (tys.km):146

Napisano 18 grudzień 2006 - 13:47

a czym jezdzisz? sprawdziles geometrie? z tego co opisujesz to moze byc kila rzeczy:
-zla geometria
-rozklekotane drazki/galki
-luz na przegubach zawieszenia
avatar tymczasowy
nowy: LOADING...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krislang 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-październik 06
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 18 grudzień 2006 - 18:59

Scenic 1.9dci z 2001r.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 18 grudzień 2006 - 21:36

A opon ostatnio nie zmieniałeś :mrgreen: - sprawdziłeś ciśnienie w ogumieniu :) - od tego zacznij. Potem wyważenie a jak nie to, to trza dalej szukać :!:
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   krislang 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-październik 06
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 19 grudzień 2006 - 15:00

Oponek nie zmieniałem, cisnienie ok.
Mam też pytanie, czy moje auto (nie posiadam żadnych instrukcji) ma wspomaganie elektryczne? Ostatnio zakładałem alarm i ściągałem klemy aku. Może to jet powodem? :roll:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lewy 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 04-wrzesień 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MIIphI GT
  • Silnik:2.0 16V
  • Przebieg (tys.km):130

Napisano 19 grudzień 2006 - 18:49

Raczej hydrauliczne.
Megane II GT 2.0 16V
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
S. Lem
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DrNO 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 08-wrzesień 06
  • Skąd:Kraków
  • Auto:MeganeII 1.5dCi SportWay 3d
  • Silnik:[email protected],5KM/220,5Nm
  • Przebieg (tys.km):146

Napisano 19 grudzień 2006 - 21:44

te wlasnie... w MII po odpieciu aku trzeba zkalibrowac uklad wspomagania kierownicy. nie wiem czy to tez odnosi sie do MI
avatar tymczasowy
nowy: LOADING...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   sornat 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-październik 06
  • Skąd:TK
  • Silnik:K4M760
  • Przebieg (tys.km):50

Napisano 29 grudzień 2006 - 23:10

krislang napisał:

Oponek nie zmieniałem, cisnienie ok.
Mam też pytanie, czy moje auto (nie posiadam żadnych instrukcji) ma wspomaganie elektryczne? Ostatnio zakładałem alarm i ściągałem klemy aku. Może to jet powodem? :roll:


w scenikach z tego roku jest raczej hydrauliczne...
sprawdz zbieznosc moze na poczatek
MegII 1.6 16V 5D
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   krislang 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-październik 06
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 31 grudzień 2006 - 15:17

chyba będę musiał to zrobić, chociaż jestem sceptycznie nastawiony, gdyż dolegliwość nie występuje cały czas a i kierunek "ściągania" się zmienia. Wszystkim dzieki za porady, a FORUM'owiczom DOSIEGO ROKU 2007
0


Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: [email protected]. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting www :: Symfony2 developer :: Blog mechatronika :: Książka pojazdu (beta)