FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Błąd OBD P0711 i B0500 - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Scenic I phII
Błąd OBD P0711 i B0500

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nipo80 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 10
  • Skąd:Orle
  • Auto:Scenic
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):73

Napisano 28 grudzień 2010 - 13:15

Wszystko zaczęło się wczoraj.
po odpaleniu migał napis OIl na wyświetlaczu oraz zapaliła się kontrolka SERV.
Po drugim odpaleniu samochodu po około godziny kontrolki zgasły.
Pozostały tylko w/w błędy

Ktoś wie co to znaczy??

Skaner przy pierwszym wskazał czujnik temperatury oleju przekładniowego - co chyba nie do końca jest prawdą bo chyba w scenicu 1.4 manualnej skrzyni nie ma takiego czujnika.

Przy drugim pisze że zgłosić się do serwisu.

Niestety nie mogę znaleźć dokładnych informacji na ten temat.
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www z dyskami SSD


Szukasz samochodu?
Sprawdź najnowsze oferty sprzedaży


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   meganecoupe02 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 14-maj 08
  • Skąd:Warszawa pod Płockiem :)
  • Auto:scenic I phII & megane GT III phI
  • Silnik:2.0 F4R 140KM & 2.0 M9R 160KM
  • Przebieg (tys.km):200/71

Napisano 28 grudzień 2010 - 13:32

Sprawdź poziom oleju. Jak stanąłeś lewą stroną auta wyżej, to pojawi się ten błąd (niski poziom oleju). Jak masz komputer pokładowy to wejdź w tryb serwisowy, skasuj błąd i w drogę.
Scenic I phII 2.0 16V, Megane coupe I phII 1,9 dCi, Fiat 126p, Laguna II phII 1,9 dCi, Megane III phI 2.0 dCi.
Diagnostyka CLIPem - kontakt pw.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nipo80 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 10
  • Skąd:Orle
  • Auto:Scenic
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):73

Napisano 28 grudzień 2010 - 19:09

Olej był sprawdzony zanim podłączyłem skaner ob2 to nie to.
Teraz wskaźnik pokazuje prawidłowy poziom oleju.
Błędów skasować nie mogę :-(

Problem jest taki że to kody typowe dla Renault - normalnie oznaczają co innego
Co do B0500 znalazłem w OBD że to błąd kierunkowskazu - czyli nie pasuje mi to do tego co się u mnie dzieję.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nipo80 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 10
  • Skąd:Orle
  • Auto:Scenic
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):73

Napisano 28 grudzień 2010 - 19:30

Podpinam to co mam - Skaner się zwie Dominator - mam to co mam i nie o to tu chodzi co mam podpinać ale o kod błędu - wszystko pokaże ten sam błąd tylko opisy błędu będą się różnić

Jak nie chcesz pomagać to może lepiej daruj sobie zbędne wypowiedzi do niczego to nie prowadzi a zaśmieca forum.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   nipo80 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 10
  • Skąd:Orle
  • Auto:Scenic
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):73

Napisano 28 grudzień 2010 - 21:50

Sam się domyśliłem że skaner pokazuje bzdury, badam tym co mam dostępne.
Jak chcesz pomóc to mogłeś napisać te błędy to:. ...
A porządny skaner to.... i tyle, podziękował bym za pomoc i może byś też pomógł innym,

Wydaję mi się że kod błędu pozostaje ten sam a inny jest tylko opis w skanerze.
Jeśli się mylę mogłeś to napisać mniej ironicznym tonem i tyle ale i tak dzięki że pochwaliłeś się drogim sprzętem i udzielasz rzeczowych rad :-/ :-)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 29 grudzień 2010 - 07:09

FRM, nipo80, Dalszą wymianę "uprzejmości" proszę na PW prowadzić.
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   meganecoupe02 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 14-maj 08
  • Skąd:Warszawa pod Płockiem :)
  • Auto:scenic I phII & megane GT III phI
  • Silnik:2.0 F4R 140KM & 2.0 M9R 160KM
  • Przebieg (tys.km):200/71

Napisano 29 grudzień 2010 - 11:21

nipo80, Ty się nie przejmuj, wsiadaj i jeździj. Błąd będzie zapamiętany w pamięci komputera jako tymczasowy, ale poza tym nic się dziać nie będzie.
Szerokości :-)
Scenic I phII 2.0 16V, Megane coupe I phII 1,9 dCi, Fiat 126p, Laguna II phII 1,9 dCi, Megane III phI 2.0 dCi.
Diagnostyka CLIPem - kontakt pw.
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer