FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: sterownik zamka centralnego - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
sterownik zamka centralnego

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 22 kwiecień 2011 - 19:58

Witam
Kupiłem i podłączyłem sterownik zamka centralnego do megane coupe z 98r. Po podłączeniu i wciskaniu przycisku na nowym pilocie działają tylko kierunki (sygnalizacja otwarcia i zamknięcia), nie zamyka ani nie otwiera drzwi. Może ktoś da mi jakąś wskazówkę co można zrobić?
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

Ostatnie artykuły


#2 Użytkownik nie jest zalogowany   zawisza1980 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-grudzień 07
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Toyota Corolla Verso / Renault Clio II
  • Silnik:2,2 D4D 136KM / 1,9D 64KM
  • Przebieg (tys.km):199750

Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:33

Wskazuje na brak kontaktu centralki z zamkami. Może jakiś pin z kostki się wypiął.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:38

kurde masz manuala jak podłączyłem alarm ,możesz na tym bazować wszystko jest w dziale download . Sterownik podłączałeś pod przycisk na konsoli czy podłączałeś się pod wiązkę w lewym rogu ??
Lewy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:48

próbowałęm podłączyć pod przycisk też nie działa, tylko te kierunki działają. poza kabelkami do kierunków sprawdziłem wszystkie tzn podłączałem pod żarówkę i nie zaświeciła się. uszkodzony sterownik czy ja coś źle robię?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:52

Nie wiem co dokładnie robisz ,w przycisku masz dwa kabelki jeden od zamykania ,jeden od otwierania ,niewiem też czy twoja centralka steruje masą,czy też "+" ,robiłem centralny ,plus alarm w nie jednym aucie ,ale tu trzeba konkretów . jaki masz dokałdnie model centralki,masz jakiś schemat ,którym się wzorowałeś ?
Lewy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   zawisza1980 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-grudzień 07
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Toyota Corolla Verso / Renault Clio II
  • Silnik:2,2 D4D 136KM / 1,9D 64KM
  • Przebieg (tys.km):199750

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:06

Podłącz kontrolkę pod przewody od centralki sterujące zamkiem. Może problem w samej centralce. Jak podłączysz to sprawdź czy kontrolka zaświeci się jak będziesz zamykać lub otwierać pilotem auto.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:06

w instrukcji napisane jest ze +. mase podłączyłem do śruby, która jest przykręcona do karoserii auta. przewód zasilający podłączyłem do czerwonego kabla na kolumnie kierowniczej, a zamki do różowego i fioletowego. moge wysłać panu na maila obrazki które dostałem przy zakupie sterownika. czy możliwe jest ze jeżeli centralka steruje jednak masą a ja podłączylem ją do plusa to kierunki działają a siłowniki nie?

[ Dodano: 2011-04-22, 21:15 ]
[quote="zawisza1980"]Podłącz kontrolkę pod przewody od centralki sterujące zamkiem. Może problem w samej centralce. Jak podłączysz to sprawdź czy kontrolka zaświeci się jak będziesz zamykać lub otwierać pilotem auto.[/
zrobiłem tak i nie świeci
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej27r 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-maj 08
  • Skąd:Świdwin
  • Auto:Scenic II Grand
  • Silnik:1,6 16 v K4M + LPG
  • Przebieg (tys.km):160000

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:18

St.Pogo, w download masz mojego manuala,popatrz na niego ,prościej już nie można ,masą sterujesz z przycisku,a plusem z kostki w lewym progu .
Lewy zobacz update galerii, :>>Mój Grandzik<<
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:24

sciagnąłem tego manuala i przeglądam. według mnie uszkodzony jest ten sterownik bo żaden kabel oprócz tych od kierunków nie zapala żarówki jak ją podłączam

[ Dodano: 2011-04-22, 21:35 ]
wszystko podłączone mam jak w manualu. czy możliwe jest ze podłączyłem za słabo mase i dlatego działają tylko kierunki a w pozostalych kabelkach nie ma zasilania?
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   zawisza1980 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-grudzień 07
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Toyota Corolla Verso / Renault Clio II
  • Silnik:2,2 D4D 136KM / 1,9D 64KM
  • Przebieg (tys.km):199750

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:38

A co jeżeli podepniesz te przewody pod centralny :-D ja u siebie podpiąłem się pod ten włącznik od centralnego. Nie podłączałem kierunków a działają :-D
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 22 kwiecień 2011 - 21:44

no ja tez próbowalem pod ten włącznik. problem w tym ze nie wychodzi zasilanie z tego sterownika nowego
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   zawisza1980 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-grudzień 07
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Toyota Corolla Verso / Renault Clio II
  • Silnik:2,2 D4D 136KM / 1,9D 64KM
  • Przebieg (tys.km):199750

Napisano 22 kwiecień 2011 - 22:11

Może źle podłączyłeś coś na początku i sterownik się przepalił
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   St.Pogo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 20-styczeń 11
  • Skąd:Elbląg
  • Auto:Renault Megane Coupe phI
  • Silnik:1,6e
  • Przebieg (tys.km):145

Napisano 23 kwiecień 2011 - 10:31

ale gdyby się przepalił to chyba nie działałby w ogóle a przecież kierunkami miga jak zamykam i otwieram pilotem. spróbuje jeszcze dziś odłączyć kierunki i podłączyć same siłowniki może to coś da. Podłączyłem ogólnie trzy kabelki do akumulatora, jeden do masy, dwa do kierunków i dwa do siłowników, może jeszcze coś mam połączyć?
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting WWW - serwery w Polsce