FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Przednia Szyba Nie Działą - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
Przednia Szyba Nie Działą

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   grom 

  • Grupa: Użytkownik nieaktywowany
  • Rejestracja: 30-maj 08
  • Skąd:wawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):100000

Napisano 04 maj 2011 - 16:35

witam. dzisiaj przestała działać przednia szyba od kierowcy(szyba elektryczna) wszystkie inne działają oprócz tej;/ co mogło się popsuć??? dodam ze przycisk nie reaguje nie tego takiego cykania jak na innych
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   KOSA78 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-sierpień 10
  • Skąd:Świecie
  • Auto:renault megane IphII
  • Silnik:1,4 i 16v
  • Przebieg (tys.km):133

Napisano 04 maj 2011 - 17:18

Cytat

(szyba lektryczna

to takie szyby też są ? popraw posta, bo aż świeci czerwonością

Cytat

co mogło się popsóć?

włącznik,silniczek,wiązka przewodów,
CZY TE OKO MOŻE KŁAMAĆ
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kost 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-październik 10
  • Skąd:Sztum
  • Auto:Megame Grandtour
  • Silnik:1.6 16v
  • Przebieg (tys.km):195

Napisano 07 maj 2011 - 16:10

Też teraz jestem z tym samym problemem ale ja już zdiagnozowałem przyczynę padł mi moduł sterowania silniczkiem ,sprawdzałem przekładając od strony pasażera na allegro udało mi sie znaleść za 50zł tylko tył mam nadzieje że będzie pasował.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   grom 

  • Grupa: Użytkownik nieaktywowany
  • Rejestracja: 30-maj 08
  • Skąd:wawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):100000

Napisano 07 maj 2011 - 21:46

pod jaką nazwą szukałeś tego modułu na allegro ??? ja nie mogę znaleźć. w ASO zaśpiewali 1200;/
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kost 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-październik 10
  • Skąd:Sztum
  • Auto:Megame Grandtour
  • Silnik:1.6 16v
  • Przebieg (tys.km):195

Napisano 08 maj 2011 - 12:54

http://moto.allegro....from=&price_to=
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   grom 

  • Grupa: Użytkownik nieaktywowany
  • Rejestracja: 30-maj 08
  • Skąd:wawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):100000

Napisano 09 maj 2011 - 08:21

to ty wymieniałeś sam modół czy cały silniczek??? bo w linku są komplety tylko:)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kost 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-październik 10
  • Skąd:Sztum
  • Auto:Megame Grandtour
  • Silnik:1.6 16v
  • Przebieg (tys.km):195

Napisano 10 maj 2011 - 11:00

Zamówiłem moduł z silniczkiem ale na PT a mi padł LP dzisiaj podłączałem i co sie okazało w żaden sposób nie można go zaprogramować za każdym razem do góry tylko skokowo idzie ,a jak zjeżdża na dół to sie zatrzymuje 3-4 cm przed końcem (jak nacisne dół to jeszcze zjedzie). Ale spróbuje zabrać sie za układ scalony może przekładka lub zamiennik ale to już w innym temacie.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   grom 

  • Grupa: Użytkownik nieaktywowany
  • Rejestracja: 30-maj 08
  • Skąd:wawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.4
  • Przebieg (tys.km):100000

Napisano 10 maj 2011 - 11:40

dzisiaj byłem w ASO i gadalem z elektrykami powiedzieli mi ze zakup modułu na szrocie/allegro nic nie da ponieważ komputer nie zaakceptuje urządzenia bo bedzie z innego auta. chyba mieli racje;/ nowea cena moduły 700netto wiec brutto wyjdzie okolo 900
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   cinu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-grudzień 09
  • Skąd:ZG
  • Auto:megane II
  • Silnik:1,5 dci
  • Przebieg (tys.km):110000

Napisano 11 maj 2011 - 13:58

Podepnę się bo mnie też dopadł problem z szybą LP.
@grom
Opinia ASO jakby się kłóci z opiniami userów forum np. z tego posta

Do tego każdy tu używa innej nazwy. Widziałem już "moduł" "sterownik" "przekaźnik" "przełącznik" i już sam zgłupiałem co to ma być i o co ew. pytać w sklepie/serwisie.

W tym poście są fotki 2 sztuk . Zakładam, że to ta właśnie część ale brać w ciemno też bym nie chciał tym bardziej, że samej bez silniczka jeszcze nie widziałem.

Pozostaje sprawdzić przekładając "moduł" z PP. Tylko jak w miarę sprawnie zdemontować/zamontować tapicerkę drzwi?
W download jest Tutorial ale tylko do MI a szukajka nie pomaga :).

@kost
Ja to bym się już cieszył, że sterowanie działa jakkolwiek :) W ostateczności podmień z PP i niech się pasażer martwi :)
Próbowałeś może wymienić swój moduł PT na ten PT co kupiłeś? (no chyba że nie masz el sterowanych z tyłu)

Użytkownik cinu edytował ten post 11 maj 2011 - 14:04

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kost 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 10-październik 10
  • Skąd:Sztum
  • Auto:Megame Grandtour
  • Silnik:1.6 16v
  • Przebieg (tys.km):195

Napisano 11 maj 2011 - 18:34

Nie bawiłem sie w przekładanie już na PT zostawiłem to co kupiłem na PP.
Tak na upartego to ten moduł z PT może być w końcu jakoś sie zaprogramował tylko że mimo to zachowuje sie tak jak tylna szyba czyli te swoje 3-4 cm zostawia ale już bynajmniej idzie w automacie,ale za każdym razem co wymusze żeby zjechała do samego dołu to już trzeba od nowa programować.
Bynajmniej pasażer nie będzie mi zimnego łokcia robił :))

Co do tapicerki to 4 wkręty i 2x śruby te z dołu reszta to zatrzaski wszystko podciągasz do góry powinno sie wychaczyć

Użytkownik kost edytował ten post 11 maj 2011 - 19:33

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Arzago 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 25-marzec 11
  • Skąd:Poznań
  • Auto:Renault Megane II phI
  • Silnik:1.6 16V + LPG Stag 300 Plus
  • Przebieg (tys.km):70 000

Napisano 12 maj 2011 - 23:08

Koledzy a ja mam taki problem, ze wszystkie szyby raz leca na dol i gore elegancko, a raz sie tna i trzeba przydusic, puscic, przydusic, puscic przycisk i tak na zmiane az sie nie zamkna, albo az sie opuscza. O co chodzi>?
pozdrawiam
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   cinu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-grudzień 09
  • Skąd:ZG
  • Auto:megane II
  • Silnik:1,5 dci
  • Przebieg (tys.km):110000

Napisano 13 maj 2011 - 11:31

@Arzago
Ale chyba nie w tym Bravo ? Bo my tu o Megankach ...
Jak wariuje ale generalnie działa to może styki gdzieś zamokły i trzeba wysuszyć , przeczyścić , prysnąć sprayem.

Cytat

@kost:
Co do tapicerki to 4 wkręty i 2x śruby te z dołu reszta to zatrzaski wszystko podciągasz do góry powinno sie wychaczyć


Śruby z dołu to ok ale gdzie te wkręty są ? Czy trzeba wcześniej wyjmować np panel z przyciskami , schowek , klamkę itp ?
Nie chcę czegoś pourywać na siłę a wg instrukcji serwisowej trzeba wszystko rozebrać i tam są śruby dopiero.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Hipolitek666 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 29-wrzesień 08
  • Skąd:Tczew
  • Silnik:1,5DCi
  • Przebieg (tys.km):190

Napisano 19 czerwiec 2011 - 10:34

jedna śruba w zaślepce w klamce, kolejna przy przyciskach, następna jak podniesiesz obicie do góry i jeszcze jedna mocująca cały plastik
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   grom91 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 13-sierpień 12
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1,4
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 21 maj 2014 - 20:40

Połączono z już istniejącym tematem.
Witam, ostatnio przestała mi szyba kierowcy działała jak chciała, od wczoraj nie reaguje na przycisk. nic sie nie dzieje kompletna cisza. Czyżby padł na amen moduł szyb ??

Dzięki za odpowiedź

Użytkownik damiar edytował ten post 22 maj 2014 - 20:49

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Iron.Falcon 

  • Wyświetl blog
  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 10-maj 13
  • Skąd:Bad Rothenfelde
  • Auto:Megane II phI
  • Silnik:2.0 f4r
  • Przebieg (tys.km):171

Napisano 21 maj 2014 - 21:29

Popatrz czy złączka przy zawiasie jest ok, popsikaj jakims kontakt spray'em ale raczej moduł - tak jak i u mnie :-)
Rozbierz boczek i odepnij wtyczkę bo może się otworzyć i nie dać zamknąć.

Użytkownik Iron.Falcon edytował ten post 21 maj 2014 - 21:30

0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress