FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Kod immobileizera, aktywacja, działanie, budowa kluczyka - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

  • 62 stron +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kod immobileizera, aktywacja, działanie, budowa kluczyka

#145 Użytkownik nie jest zalogowany   jonjak 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 24-czerwiec 07
  • Skąd:Mława
  • Silnik:1,6 8V
  • Przebieg (tys.km):154000

Napisano 19 lipiec 2007 - 11:26

Dołączę sie do rozmowy AnnYa mowisz ze Imo jest łatwy do obejscia jak to niby zrobic??Ja mam tylko jeden kluczyk na podczerwien i zaczyna juz szwankowac
Jonjak
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

Ostatnie artykuły


#146 Użytkownik nie jest zalogowany   c-tronic 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 01-sierpień 07
  • Skąd:ŻERNIKI WROCŁAWSKIE
  • Silnik:1.5
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 01 sierpień 2007 - 22:47

wyłazcymy ten immobiliser z gry
i będzie silniczek palił!
zaawansowana elektronika samochodowa
0

#147 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnYa 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-kwiecień 07
  • Skąd:Zawiercie/Myszków
  • Silnik:1,6
  • Przebieg (tys.km):200

Napisano 02 sierpień 2007 - 21:00

jonjak napisał:

mowisz ze Imo jest łatwy do obejscia jak to niby zrobic??

nie znam się aż tak dobrze na elektronice samochodowej, ale dość długo szukałam informacji na ten temat i dowiedziałam się, między innymi, że jednym z prostszych sposobów jest podłączenie własnego komputera i użycie kluczyka zaprogramowanego pod ten komputer, lub też wpisanie kodu. Nie sprawdzałam nigdy, czy to prawda, poza tym mam wątpliwości, czy kod z kluczyka (lub też 4-cyfrowy kod wprowadzany za pomocą przycisku centralnego zamka) są dekodowane przez komputer czy też przez osobny moduł immobilisera. Swoją drogą ciekawi mnie to i przy najbliższej możliwej okazji to sprawdzę.

[ Dodano: 2007-08-02, 21:02 ]

jonjak napisał:

Ja mam tylko jeden kluczyk na podczerwien i zaczyna juz szwankowac

może wymień baterie?
Kierowca jest BOGIEM Silnik jest Sercem, Prędkość Nałogiem Turbo Podstawą a Nitro tylko Zabawą... ;)
0

#148 Użytkownik nie jest zalogowany   yaneq 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-czerwiec 07
  • Skąd:Zduny
  • Silnik:1.9D F8Q
  • Przebieg (tys.km):90

Napisano 24 sierpień 2007 - 10:21

Mam jeden klucz do mojej Megany. Do tego minimalnie zgięty. Chciałbym dorobić sobie zapas.
Teść dorabiał do fiata sieny zapłacił około 100 zł. Zastanawiam się za co? Ponoć w plastiku są jakieś informacje zawarte. Hmm pachnie mi to ściemą, w związku z powyższym aby nie zostać naciągniętym pytam was drodzy forumowicze ile taka impreza może kosztować. Czy ktoś dorabiał już może klucze do swojej kochanej meganeczki?
0

#149 Użytkownik nie jest zalogowany   bronius 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-listopad 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MII, V40 i MX-5
  • Silnik:2x 1.9dci
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 24 sierpień 2007 - 10:47

jak masz centralny zamek na podczerwień to będzie kosztować 600-700 zł i dorobienie klucza będzie możliwe tylko w ASO

jak nie masz centralnego zamka w kluczyku to pewnie sam grot trzeba dorobić (chociaż nie wiem jak immo się zachowa)
0

#150 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 24 sierpień 2007 - 10:52

Bronius - nie tak do końca. Jak ma plip(pilot) dobry a sam grot zgięty to nie ma problemu. Dorabiaj sam grot i sobie po prostu wymień, to jest element nieelektroniczny - wymienialny.
Dołączona grafika
0

#151 Użytkownik nie jest zalogowany   bronius 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-listopad 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MII, V40 i MX-5
  • Silnik:2x 1.9dci
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 24 sierpień 2007 - 11:00

yaneq napisał:

Chciałbym dorobić sobie zapas.

yaneg chce mieć drugi kluczyk i takie założenie przyjąłem, a jeśli jest zgięty dotychczasowy kluczyk to nie trzeba od razu dorabiać tylko można go delikatnie wyprostować (bo nie może być mocno zagięty skoro otwiera itp)
0

#152 Użytkownik nie jest zalogowany   yaneq 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 28-czerwiec 07
  • Skąd:Zduny
  • Silnik:1.9D F8Q
  • Przebieg (tys.km):90

Napisano 24 sierpień 2007 - 11:23

nie mam podczerwieni. klasyczne otwieranie na zamek. no szkoda, bo zimą to jest różnie :D
kluczyk nie jest mocno zgięty, tak czy owak chce dorobić. zawsze można zgubić posiadany, poza tym żonie może dam w prezencie.

zastanawiam sie tylko za co tyle teść zapłacił? to tylko grot. dorabiający musi dobrać właściwy, trochę zeszlifować i po klockach. no ale, żeby 100 zł??
0

#153 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 24 sierpień 2007 - 11:23

OK bronius, masz rację - nie doczytałem ze zrozumieniem, mój błąd :D - przenoszę temat w odpowiednie miejsce gdzie już nie raz o tym była mowa, czyli tu.
0

#154 Użytkownik nie jest zalogowany   bronius 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-listopad 06
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:MII, V40 i MX-5
  • Silnik:2x 1.9dci
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 24 sierpień 2007 - 11:45

zwykły kluczyk każdy zegarmistrz dorobi za 20 zł
0

#155 Użytkownik nie jest zalogowany   grappa01 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-wrzesień 07
  • Skąd:Łódź
  • Silnik:1.4 Benz+LPG
  • Przebieg (tys.km):180000

Napisano 03 wrzesień 2007 - 23:43

Witam,
pierw dziekuje Broniusowi ze pokierowal mnie na tą stronę. Przeczytalem wsyzstkie posty o tym kluczyku, IMO i centralnym. Mam problem kupilem 2 dni temu auto i jak zauwazylem auto odpala z kluczyka bezproblemu, dioda miga non stop, ale centralka chodzi mi tylko od wewatrz, nie moge z zewnatrz zamkknac wsyzstkich drzwi na raz tylko kierowcy moge. Moje auto to Renault Megane Classic 1997rok, podejrzewam po postach ktore przeczytalem ze moge miec wylaczone IMO (chyba ze sie myle), ale w takim razie czy moge cos zrobic i jak zeby dzialal mi centralny chociaz?
0

#156 Użytkownik nie jest zalogowany   gojgien 

  • Wyświetl blog
  • Grupa: Zasłużeni dla forum
  • Rejestracja: 23-czerwiec 07
  • Skąd:RYBNIK
  • Auto:Scenic II Ph II '07
  • Silnik:1,5 dCi K9K-732 106KM + TL4
  • Przebieg (tys.km):119

Napisano 03 wrzesień 2007 - 23:57

grappa01, Wydaje mi się że imo i central to ta sama zabawka ;-)
Czasami mi się zdarza zostawić na podwórku auto nie zamknięte nawet z kluczykiem w stacyjce. ( prywatna posesja, brama automatyczna) Gdy chcę gdzieś pojechać to pomimo niezamkniętych drzwi imo jest zazbrojone. Musze wyjąć kluczyk ze stacyjki zamknąć auto z podczerwieni, następnie jeszcze raz nacisnąć w celu otwarcia zamków a tym samym odblokowania imo. Z tego wnioskuję, że jak imo jest odłączone to i central. z kluczyka nie będzie dzialal.

dodano
Polecam jeszcze ten temat: http://megane.com.pl...p?p=30874#30874
Dołączona grafika
mój sceniol drugi http://megane.com.pl...km-2007r-ph-ii/
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zwykle jest to wieko od trumny
0

#157 Użytkownik nie jest zalogowany   grappa01 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-wrzesień 07
  • Skąd:Łódź
  • Silnik:1.4 Benz+LPG
  • Przebieg (tys.km):180000

Napisano 05 wrzesień 2007 - 20:59

1. a czy autoalarm tez moze miec cos z tym wspolnego? bo niby czujki w srodku sa ale jak na razie to zauwazylem ze sie nie uruchamia?
2. jak zdobyc kod do tego imo, bo problem polega na tym ze auto kupilem niedawno w polsce od wlasciciela ktory nie dal mi kodu a jeszcze na dodatek 3 lata temu auto zostalo sprowadzone z Holandii ?
0

#158 Użytkownik nie jest zalogowany   mariusz 1 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:100-lica
  • Silnik:1,9 dti
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 13 październik 2007 - 21:04

witam w jakim module elektronicznym jest zapisany kod do dokodowania pilota w sceniku 1998r może sprubowałbym go odczytć ??? ;) ;) ;)
0

#159 Użytkownik nie jest zalogowany   Danielossss 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 06-wrzesień 06
  • Skąd:OLKUR
  • Silnik:K4M700
  • Przebieg (tys.km):200

Napisano 13 październik 2007 - 21:12

Jak się nauczysz regulaminu i pisania zrozumiale to ktoś Ci odpowie.
0

#160 Użytkownik nie jest zalogowany   mariusz 1 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:100-lica
  • Silnik:1,9 dti
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 14 październik 2007 - 20:19

[Cięcie]

chce się dowiedzieć w którym module elektronicznym jest zapisany kod , który po wprowadzeniu zezwoli na dokodowanie pilota,czy jest to modół moduł centralnego zamka,czy bsi

Radziłbym jednak przeczytać ten regulamin - Prezes
0

Udostępnij ten temat:


  • 62 stron +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting WWW - serwery w Polsce