FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: duże chwilowe spalanie - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phII
duże chwilowe spalanie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   wojtekp67 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 30-lipiec 12
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:megane II
  • Silnik:1,5 l 63 KW
  • Przebieg (tys.km):90 tys. km

Napisano 30 lipiec 2012 - 12:14

Witam. Moze ktoś spotkał sie z takimi objawami. Autko to megane II 1,5 dci 63 kw, 2007 r. Od kilku dni komputer pokazuje bardzo duze spalanie przy ruszaniu i przyspieszaniu. Wcześniej czegoś takiego nie było. Trzeba było dobrze wdepnąć zeby pokazał chwilowe spalanie 12-13 l. Teraz lekko naciskam gaz i pokazuje 15, 18 a nwet 22 l. Ale przy jeżdzie ze stała prędkoscią jest ok. Nie ma podwyższonego spalania. Objawy pojawiły sie po odebraniu samochodu z naprawy w warsztacie, ale nie były naprawiane kwestie związane z silnikiem (układ kierowniczy i zawieszenie). Zastanawiam sie o co chodzi. Pozdrawiam.
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik jest zalogowany   Merkaba 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 20-październik 09
  • Skąd:Leszno/Gostyń
  • Auto:Megane/Vectra
  • Silnik:1.4e/2.0DI
  • Przebieg (tys.km):400/440

Napisano 30 lipiec 2012 - 13:51

Rozumiem, że bezgranicznie wierzysz w spalanie które pokazuje komputer?
Jakbym wierzył w spalanie w moim poprzednim Focusie 1.8TDCi 115KM to spalałbym jakieś 24L na 100km :)

Użytkownik Merkaba edytował ten post 30 lipiec 2012 - 13:54

Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pcz_07 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 05-maj 10
  • Skąd:LKS
  • Auto:Mégane II phI
  • Silnik:1.4 16V + STAG-4 QBOX
  • Przebieg (tys.km):182

Napisano 30 lipiec 2012 - 19:13

a co Ci robili?
może jakieś opory toczenia występiują na starcie :)
Do każdego posta znjadzie się riposta :D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sebasitech 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 09-luty 14
  • Skąd:GŁOGÓW
  • Auto:RENAULT MEGANE II
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):80000

Napisano 18 lipiec 2014 - 20:50

Problem taki sam jak opisany. Różnica polega jedynie na tym, iż mój to benzyniak. Proszę o pomoc w tej sprawie.
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
Nowe odpowiedzi wtryski i spalanie :( szaleją LPG forest 
  • 4 Odpowiedzi
  • 4238 wyświetleń
Nowe odpowiedzi spalanie 1,9 dCi 130 KM Forum Ogólne akazan 
  • 1 odpowiedź
  • 3968 wyświetleń
Nowe odpowiedzi renault megane 1,6 1996 r silnik k7m podwyzszone spalanie Forum Ogólne wiesio63 
  • 18 Odpowiedzi
  • 5398 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Hosting dla firm :: Nowa polska Syrenka