Strona 1 z 1
Megane I phI
słabo grzeje ?
Napisano 25 wrzesień 2012 - 10:50
Witam mam problem z ogrzewaniem w scenicu słabo grzeje przy obecnych temperaturach sprawdzałem zasilanie i powrót z nagrzewnicy w komorze silnika i sa gorące oba a grzanie cienkie czego może być wina czy nagrzewnica padła?
Reklama
devilMedia.pl |
||
Ostatnie artykuły
Napisano 25 wrzesień 2012 - 11:31
Przepłucz nagrzewnice podpinając wąż ogrodowy w jeden wąż a drugi luzem na ziemie trzymaj wąż tak długo aż poleci czysta woda potem podłącz ją do układu i odpowietrz układ uzupełnij płyn. Jeśli nie będzie poprawy to sprawdź termostat i czujnik temp cieczy
Napisano 25 wrzesień 2012 - 12:50
Ja tak robilem ale w poprzednim aucie .Ale płukałem w odwrotną strone jak krąży płyn i cały bród wypłynoł.
Napisano 25 wrzesień 2012 - 14:46
Użytkownik robaczek_p dnia 25 wrzesień 2012 - 10:50 napisał
sprawdzałem zasilanie i powrót z nagrzewnicy w komorze silnika i sa gorące oba a grzanie cienkie czego może być wina czy nagrzewnica padła?
Napisano 12 październik 2012 - 22:19
JA dzisiaj przerabiałem ten temat ze swoją Renią i okazało się, że pomimo gorących "na rękę" przewodów przy nagrzewnicy to wiało letnie powietrze. Otóż sprawcą zamieszania był uszkodzony termostat, który cały czas przepuszczał płyn do chłodnicy i silnik nie chciał się nagrzewać do odpowiedniej temperatury, a to przy okazji powodowało letnią temperaturę przy ogrzewaniu na maxa.
Tak więc po wymianie termostatu autko grzeje jak ta lala a przy okazji silnik o wiele lepiej pracuje.
Koszt termostatu to ok 40zł i wymiana 40. Skasowali mnie w sumie 80 zeta u mechanika i 30 minut czekałem. Moim zdaniem opłacało się.
Może to komuś pomoże.
Tak więc po wymianie termostatu autko grzeje jak ta lala a przy okazji silnik o wiele lepiej pracuje.
Koszt termostatu to ok 40zł i wymiana 40. Skasowali mnie w sumie 80 zeta u mechanika i 30 minut czekałem. Moim zdaniem opłacało się.
Może to komuś pomoże.
Użytkownik demotta edytował ten post 12 październik 2012 - 22:23
- ← Złe przekierowanie nawiewu na szybę
- Układ chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji - Megane I, Scenic I
- dziwne zachowanie płynu. →
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Ostatnie artykuły