FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Pompka od spryskiwaczy działa,ale nie leje - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
Pompka od spryskiwaczy działa,ale nie leje

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   damian_opole 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-wrzesień 12
  • Skąd:Opole
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 dCi
  • Przebieg (tys.km):191

Napisano 19 listopad 2012 - 19:11

Witam.Dzisiaj jadąc chciałem sobie przeczyścić szybę.No więc naciskam na natrysk no i nic,pomyślałem sobie,że pewnie brakło płynu i olałem to.Ale nie na długo...Chwilę później włączyłem sobie nawiew i nagle zaczęło mi śmierdzieć czymś spalonym,myślę sobie no ku*wa jeszcze tego mi brakowało pompka od spryskiwaczy wysiadła.Pojechałem do najbliższego sklepu kupiłem płyn zalałem po sam korek naciskam i nic,pompka działa bo słychać,ale nie wytrysneła ani jedna kropelka z tyłu tak samo.Ale jak pod sklepem zalałem po korek to pod domem nie było już tego płynu tak dużo.

Jest możliwość naprawy na parkingu czy trzeba jechać do mechanika?
Pomoże ktoś.Czytałem inne podobne posty ale nic mi nie pomogły;)
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kimbo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-styczeń 11
  • Skąd:szczecin
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):130000

Napisano 19 listopad 2012 - 19:41

Widocznie gdzieś masz uszkodzony wężyk, jesli masz miejsce gdzie możesz na spokojnie zdjąć zderzak i chociaż troche zdolności technicznych to poradzisz sobie z tym sam.

Użytkownik kimbo edytował ten post 19 listopad 2012 - 19:46

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   damian_opole 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-wrzesień 12
  • Skąd:Opole
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 dCi
  • Przebieg (tys.km):191

Napisano 19 listopad 2012 - 19:52

Miejsce mam,ale boje sie że coś tam zepsuję jeszcze bardziej. Ale ten smród mnie dziwi,z uszkodzonego wężyka też by się mógł pojawić?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   urbanek666 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 08-styczeń 11
  • Skąd:Oława
  • Auto:Scenic II ph II
  • Silnik:1,9dci F9Q+NDO804002
  • Przebieg (tys.km):105

Napisano 19 listopad 2012 - 20:02

U mnie w podobnej sytuacji doszło do zaciśnięcia pokrywą silnika wężyka doprowadzającego płyn do spryskiwaczy. Dopiero po poprawnym ułożeniu wężyka wszystko wróciło do normy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kimbo 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-styczeń 11
  • Skąd:szczecin
  • Auto:megane II
  • Silnik:1.5 dci
  • Przebieg (tys.km):130000

Napisano 19 listopad 2012 - 20:21

Wyświetl postUżytkownik damian_opole dnia 19 listopad 2012 - 19:52 napisał

Miejsce mam,ale boje sie że coś tam zepsuję jeszcze bardziej. Ale ten smród mnie dziwi,z uszkodzonego wężyka też by się mógł pojawić?

Smród nie powinien mieć powiązania z płynam czy też z pompką spryskiwaczy
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   damian_opole 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-wrzesień 12
  • Skąd:Opole
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 dCi
  • Przebieg (tys.km):191

Napisano 19 listopad 2012 - 21:03

Nie wiem boję się,że to coś poważniejszego,w środe czeka mnie kurs do Warszawy.Boję się,że w trakcie jazdy może coś sie stać z autkiem. Jutro zrobie coś takiego.Będę naciskał spryskiwacz i odjadę autem żeby zobaczyć czy się leje z tego wężyka.Ale najpierw zanim odpale samochód to włącze nawiew i zobaczę czy dalej śmierdzi.

Użytkownik damian_opole edytował ten post 19 listopad 2012 - 21:04

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   11348 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 03-wrzesień 12
  • Skąd:Małopolska
  • Auto:Megane Coupe I phI
  • Silnik:2.0 16V F7R
  • Przebieg (tys.km):107 000

Napisano 20 listopad 2012 - 09:05

Rozłącz wężyk który idzie do spryskiwaczy na masce i włącz spryskiwacz,zobacztsz czy płynie z niego płyn.Jak nie to odłącz wężyk na pompce i zobaczysz czy sama pompka podaje płyn.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Optima 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 16-marzec 08
  • Skąd:Bytom
  • Auto:Scenic II
  • Silnik:F4R [2.0]
  • Przebieg (tys.km):280

Napisano 20 listopad 2012 - 09:12

W wg mnie napęczniała ci gumka w tłoczku sterowania kierunkiem spryskiwania (przód/tył).
Nalezy wymontować pompke spryskiwacza, ściagnąc rozdzielacz, obciąć nadmiar gumki - poskładać do kupy.
Życie jest zbyt krótkie i piękne aby jeździć dieslem :-)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Obiboc 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 15-kwiecień 09
  • Skąd:Gdańsk
  • Auto:Megane II Ph I GrandTour
  • Silnik:1,5 dci 74 kW
  • Przebieg (tys.km):170

Napisano 20 listopad 2012 - 14:39

Nowa pompka kosztuje jakies grosze poniżej 50 pln, a wymienić da radę samemu pod blokiem. Ja ściągałem zderzak ale nie wiem czy nie starczy zdjąć prawego nadkola.

Użytkownik Obiboc edytował ten post 20 listopad 2012 - 14:40

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 20 listopad 2012 - 17:35

Wyświetl postUżytkownik Obiboc dnia 20 listopad 2012 - 14:39 napisał

Ja ściągałem zderzak ale nie wiem czy nie starczy zdjąć prawego nadkola.
Wystarczy odkręcić tylko dół nadkola. Sam tak zrobiłem jak wymieniałem pompkę na nową.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   damian_opole 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 19-wrzesień 12
  • Skąd:Opole
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 dCi
  • Przebieg (tys.km):191

Napisano 22 listopad 2012 - 13:59

11348 zrobiłem tak jak radziłeś i nic nie leci.Kupiłem pompke za 45zł i znajomy mechanik zrobił mi to za friko. Teraz leje aż miło:)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   matsen 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 27-sierpień 12
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Renault Megane II phI
  • Silnik:1870 ccm 120km
  • Przebieg (tys.km):124tyś

Napisano 22 listopad 2012 - 18:03

Wyświetl postUżytkownik damian_opole dnia 22 listopad 2012 - 13:59 napisał

Ładnie tak papugować ?

Miałem podobny problem Pompka na allegro z przesyłą 20zł sam wymieniłem i już długi czas mam spokój ;)
Dołączona grafika

Regulamin
pkt. 5.13 -Prezes
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
Nowe odpowiedzi Pomylka z olejem do silnika , prosze o opinie 1.6 benz. rtomicze 
  • 13 Odpowiedzi
  • 4347 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Wskaźnik ilości gazu i paliwa - szaleje LPG evo 
  • 1 odpowiedź
  • 2411 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Pomocy padła pompka od spryskiwacza Mech.-Ogólne - Megane I, Scenic I Tonbridge 
  • 3 Odpowiedzi
  • 2529 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer