FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: UCH - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
UCH

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 09 marzec 2013 - 12:00

Witam Wie ktoś jak wyjąć moduł UCH ten z pod kierownicy?
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   wrudz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 12
  • Skąd:Sulejówek
  • Auto:SCENIC II
  • Silnik:2.0 FR4770
  • Przebieg (tys.km):777777

Napisano 09 marzec 2013 - 12:50

Przykrecony jest jedna śrubką. Trochę platyków odkrecasz i od spodu wyjmiesz. Nie ma wiekszego problemu, tylko troche sprawnosci w ręce trzeba miec.
SULEJÓWEK, naprawa elektroniki, diagnostyka CLIP,
http://www.pralkoporadnik.mkwe.pl
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 09 marzec 2013 - 13:26

Wyjąłem go i rozebrałem część ścieżek wygląda jakby miała kontakt z wodą czy można to jakos wyczyścic? czy ewentualna wymiana na uch z innego auta jest wogóle mozliwa?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   wrudz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 12
  • Skąd:Sulejówek
  • Auto:SCENIC II
  • Silnik:2.0 FR4770
  • Przebieg (tys.km):777777

Napisano 09 marzec 2013 - 16:27

Wklej dobre zdjęcie - płytka jest zabezpieczna przed woda, jest lakierowana - woda wprawdzie lubi się na niej zbierać - ale płytka jest umieszczona pionowo więc spływa po niej i nie stoi w wodzie...
Wymiana nie jest taka prosta i oczywista bo jest kilka wersji, ponaddto immobiliser w tym siedzi, potem jeszcze konieczna jest konfiguracja przez CLIP

Użytkownik wrudz edytował ten post 09 marzec 2013 - 19:48

SULEJÓWEK, naprawa elektroniki, diagnostyka CLIP,
http://www.pralkoporadnik.mkwe.pl
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 09 marzec 2013 - 20:59

Płytka jest lakierowana ale te pole takie jakby jasnoniebieskie to chyba efekt działania wody? Zrobiłem zdjęcie
Załączony plik  09032013323.jpg (764,65 KB)
Ilość pobrań: 102

Dodano: 09 mar 2013 - 15:44
Rzeczywiście płytka jest montowana w pionie w ten sposób jak na zdjęciu

Dodano: 09 mar 2013 - 19:59
Jeszcze jedno pytanie czy taki moduł zamiast wymieniać może lepiej naprawić? Tylko jak i gdzie?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   damiar 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 08-wrzesień 11
  • Skąd:Sędziszów Małopolski
  • Auto:Scenic II '03 Luxe Privilege
  • Silnik:1.9dci CV E3 120KM
  • Przebieg (tys.km):180

Napisano 09 marzec 2013 - 21:12

Tu na forum polecana jest szczególnie jedna firma. Spece od elektroniki Renault. A tu masz link: http://www.el-cars.pl Zadzwoń i popytaj co i jak z tym Twoim UCH.

Użytkownik damiar edytował ten post 09 marzec 2013 - 21:12

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wrudz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 12
  • Skąd:Sulejówek
  • Auto:SCENIC II
  • Silnik:2.0 FR4770
  • Przebieg (tys.km):777777

Napisano 09 marzec 2013 - 22:40

Zdjęcie bardzo kiepskie, ślad innego koloru - to nie woda - tylko właśnie lakier zabezpieczający przed wilgocią.

Użytkownik wrudz edytował ten post 09 marzec 2013 - 22:40

SULEJÓWEK, naprawa elektroniki, diagnostyka CLIP,
http://www.pralkoporadnik.mkwe.pl
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 10 marzec 2013 - 17:16

Poza tym niebieskim polem moduł wygląda ok. Wiec jesli jest ok moduł to co moze byc przyczyną tego ze nie dziala tylna wycieraczka szyba pasażera ( brak prądu na kostkach) i auto caly czas wyświetla Electronic fault dodam ze komunikat wcale nie gaśnie nawet przebiegu nie widać
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaru 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-listopad 12
  • Skąd:Rogoźnik
  • Auto:Megane II ph I
  • Silnik:1,6 16V K4M
  • Przebieg (tys.km):138

Napisano 10 marzec 2013 - 18:01

Wygląd modułu nie ma nic do rzeczy - on ma działać, a nie wyglądać :!:

Bez diagnozy komputerowej można dalej gdybać.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wrudz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 02-październik 12
  • Skąd:Sulejówek
  • Auto:SCENIC II
  • Silnik:2.0 FR4770
  • Przebieg (tys.km):777777

Napisano 10 marzec 2013 - 18:11

Zacznij od obejrzenia wtyczki R2 - to najczęstsza przyczyna róznych błędów.
SULEJÓWEK, naprawa elektroniki, diagnostyka CLIP,
http://www.pralkoporadnik.mkwe.pl
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 11 marzec 2013 - 11:14

A ktora to wtyczka R2 pod komputer byla podlączana błedow brak.

Dołączona grafika
Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki
P_r_z_e_m_o
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 11 marzec 2013 - 21:32

Wyświetl postUżytkownik grzegorz85 dnia 11 marzec 2013 - 11:14 napisał

pod komputer byla podlączana błedow brak.
A pod jaki komp, bo jeżeli pod uniwersalny to mógł nic nie pokazać. Trzeba podłączyć pod Clipa.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz85 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 18-grudzień 12
  • Skąd:Działdowo
  • Auto:Megane II
  • Silnik:1.5 DCI 60kW
  • Przebieg (tys.km):220

Napisano 11 marzec 2013 - 22:02

pod clipa i pokazał tylko czujnik położenia wału ale po wykasowaniu błedu nic nie pokazuje. a electronic fault jak swieciło tak swieci
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
Nowe odpowiedzi łańcuchy sniegowe Forum Ogólne cienislaw 
  • 8 Odpowiedzi
  • 2605 wyświetleń
*Nowe odpowiedzi rozruch silnika Elektr.-Ogólne - Megane I, Scenic I Gość_Dariusz Matysia_* 
  • 1 odpowiedź
  • 3750 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Załączniki Jazda z łańcuchami Forum Ogólne jackuc 
  • 2 Odpowiedzi
  • 1586 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Hosting dla Wordpress