FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Prawe światło stop nie działa! co jest? - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane III phI
Prawe światło stop nie działa! co jest? stop nie działa ale pozycyjne świeci!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sepiol 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-kwiecień 13
  • Skąd:Starachowice
  • Auto:Megane III coupe
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):145000

Napisano 26 kwiecień 2013 - 21:36

Witam,
Nie znalazłem podobnego tematu więc pytam tutaj.
Jak w tytule, co może być nie tak w Megance w prawym tylnym świetle jest jedna żarówka, która odpowiada za stop i pozycyjne i u mnie pozycyjne działa normalnie ale jak wciskam hamulec to nie zaświeca się stop. Czy jakieś połączenie się zerwało? Dodam, że lewe światło stopu i dodatkowy stop działają normalnie.
Dzięki wielkie z góry za pomoc.
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 26 kwiecień 2013 - 22:08

Przepalił się żarnik w żarówce od stopa. Wymień żarówkę i po kłopocie.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Tytan555 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 16-kwiecień 09
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Megane III Grand Tour
  • Silnik:1.9dci 160
  • Przebieg (tys.km):125000

Napisano 29 kwiecień 2013 - 16:34

no grubo ja bym do ASO pojechał<piwko>
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   krzy7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 17-lipiec 13
  • Skąd:Psary
  • Auto:Megane III phl
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):2200

Napisano 17 lipiec 2013 - 20:44

Witam.
Mam podobny problem a mianowicie nie działa u mnie lewy stop , reszta jak w poście wyżej ale z tą różnicą że w moim przypadku żarówka jest OK ( kilkakrotnie sprawdzane ) Na desce zero komunikatów. Co może być przyczyną?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 17 lipiec 2013 - 21:02

A napięcie od stopu dochodzi do lampy?

Dodano: 17 lip 2013 - 22:02
A żarówki sprawdzane omomierzem czy na oko?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Tytan555 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 16-kwiecień 09
  • Skąd:Gdynia
  • Auto:Megane III Grand Tour
  • Silnik:1.9dci 160
  • Przebieg (tys.km):125000

Napisano 18 lipiec 2013 - 08:55

nie przynajmniej w wersji Dynamique nie ma:) tak samo można wrzucać ledy i bez problemu świecą
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   krzy7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 17-lipiec 13
  • Skąd:Psary
  • Auto:Megane III phl
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):2200

Napisano 18 lipiec 2013 - 10:23

Żarówki sprawdzane na oko ale nie chce mi sie wierzyć zeby kilka nowych było wadliwych. Komunikatu żadnego na desce nie ma wyświetlanego , dopiero po wypieciu bezpiecznika zapalil sie symbol klucza i komunikat w stylu brak swiatel stop. Napiecia co prawda nie sprawdzalem czy dochodzi do stopu , byc moze to jest przyczyna? A jesli tak to gdzie tego szukac?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 18 lipiec 2013 - 19:35

Wyświetl postUżytkownik krzy7 dnia 18 lipiec 2013 - 10:23 napisał

A jesli tak to gdzie tego szukac?
Najlepiej w tylniej lampie.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   krzy7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 17-lipiec 13
  • Skąd:Psary
  • Auto:Megane III phl
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):2200

Napisano 20 lipiec 2013 - 20:50

Bylem dzisiaj w ASO i elektryk stwierdzil ze brak lewego stopu spowodowany byl przez wadliwa instalacje elektryczna przyczepki (auto przy zakupie wyposazono w hak ) i ze przez podlaczenie zlacza przyczepki komputer odcial zasilanie na stop w aucie . Blad zostal skasowany i polecono mi sprawdzenie w/w instalacji przyczepki. Niezwlocznie cala instalacja zostala sprawdzona nic nie wykryto po czym znajomy podpial przyczepke pod swoja auto okazalo sie ze jest wszystko OK. Wiec na pewniaka podpinam znowu do swojej meganki a tu sytuacja dokladnie taka sama. Stop zadzialal moze ze 2-3 razy po czym zasilanie wybilo ponownie . Co do przyczepki jestem pewny uzytkuje ja od paru lat ni na moim poprzednim samochodzie nie bylo takich problemow. Czyzby ASO przy montazu cos sknocilo? I znowu musze do nich jechac (gwarancja)
Dołączona grafika

Regulamin
pkt. 5.6 -Prezes
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   tekmie 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 04-kwiecień 13
  • Skąd:Kosz-Dar.
  • Auto:Megane 1phII Kombi
  • Silnik:1870 cm³ (Moc 98 KM / 72 kW) F9Q A 736
  • Przebieg (tys.km):240

Napisano 20 lipiec 2013 - 21:12

Witam.A "moduł haka" jest zamontowany?
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   krzy7 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 17-lipiec 13
  • Skąd:Psary
  • Auto:Megane III phl
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):2200

Napisano 28 lipiec 2013 - 13:27

Wyświetl postUżytkownik tekmie dnia 20 lipiec 2013 - 21:12 napisał

cięcie


Witam . no mam nadzieje ze jest zamontowany . Poprzednio uzytkowalem Logana do ktorego zamontowalem hak po gwarancji w niezaleznym warsztacie i chodzilo wszystko OK a z tego co wiem to tam nie bylo modulu. A tu mysle ze ASO zamontowalo. Czy mozna to jakos sprawdzic bedac laikiem?



Dołączona grafika
Regulamin pkt.
5.6 - pl-literki
5.13 - cytowanie

Tomik

Dodano: 28 lip 2013 - 14:27
Po drugiej wizycie w ASO okazało się że problem ze stopem w moim aucie był spowodowany "wadliwym doborem niewłaściwej wiązki elektrycznej przy montażu haka" Wiązka została wymieniona i wszystko jest OK .

Użytkownik Tomik edytował ten post 23 lipiec 2013 - 06:07

0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer