FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Moduł BSI - skrzynka bezpieczników. - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
Moduł BSI - skrzynka bezpieczników. Jaka skrzynka do jakiego auta?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   astrogoth 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-listopad 12
  • Skąd:Nowe
  • Auto:Megane II 2005
  • Silnik:1.9
  • Przebieg (tys.km):137.000

Napisano 24 październik 2013 - 14:37

Witam!
Szukałem na forum i nie znalazłem nigdzie takich informacji. Chodzi mi o skrzynkę bezpieczników czy też moduł BSI. Tak się stało, że owa skrzynka została wymontowana z samochodu podczas mojej nieobecności i nie mam jej. Jak sprawdzić jaki powinien być to moduł? Czy ktoś jest w stanie jakoś pomóc? Różnorodność numerów jest dość duża a ja chciałbym mieć pewność, że kupię właściwą. Pozdrawiam i czekam na informacje. Dodam, że podałem mechanikowi informacje to podał mi numer modułu który jest do silników 1,5 a ja mam 1,9 DCI. Jeśli ktoś może jakoś pomóc to podam VIN i inne dane.
Megane II phI 1.9 DCI rok 2005 / 88 kW

Użytkownik astrogoth edytował ten post 13 czerwiec 2014 - 22:33

0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nel 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 28-lipiec 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane II phI kombi . Picasso 1,6HDI
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):171

Napisano 24 październik 2013 - 20:04

To jeszcze podaj, czy chodzi o skrzynkę obok akumulatora ,czy w kabinie.
Megane II ph I kombi 1.6 16V 171tyś Picasso 1,6HDI 135 tyś
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   astrogoth 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-listopad 12
  • Skąd:Nowe
  • Auto:Megane II 2005
  • Silnik:1.9
  • Przebieg (tys.km):137.000

Napisano 24 październik 2013 - 23:15

Obok akumulatora, ta co się zaczyna od numerów 8200.... i na dole ma numeracje UPC x84 N2 lub N3. Na allegro jest tego trochę ale każdy ma inny numer.
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Nel 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 28-lipiec 07
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Megane II phI kombi . Picasso 1,6HDI
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):171

Napisano 25 październik 2013 - 21:28

Ważne jest aby była od disla i jeżeli nie wiesz jaką miałeś wersję wyposażenia to szukaj N3 ,czyli najwyższą.Kupując niższą wersję wyposażenia (N), może czegoś nie obsługiwać.
Megane II ph I kombi 1.6 16V 171tyś Picasso 1,6HDI 135 tyś
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   astrogoth 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-listopad 12
  • Skąd:Nowe
  • Auto:Megane II 2005
  • Silnik:1.9
  • Przebieg (tys.km):137.000

Napisano 29 październik 2013 - 11:30

Rozmawiałem z serwisem i oni też nie wiedzą, masakra jakaś. Oddam ten samochód chyba za darmo. Człowiek chce go naprawić żeby się dobrze spisywał to nawet serwis nie wie o co chodzi.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 29 październik 2013 - 12:27

Wyświetl postUżytkownik astrogoth dnia 29 październik 2013 - 11:30 napisał

Oddam ten samochód chyba za darmo.

To jestem pierwszy do przygarnięcia <czerwona>
Niestety do tego samego modelu potrafili różne wkładać.
Ale ASO powinno z tym dojść do ładu. - Dziwne, że nie dali rady. Chyba, że na kasę chcą naciągnąć.
Czyli przyjedź to zrobimy :)
Gdybyś był w mojej okolicy to znam punkt gdzie mają sporo części to można by popróbować i dobrać :)
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   astrogoth 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-listopad 12
  • Skąd:Nowe
  • Auto:Megane II 2005
  • Silnik:1.9
  • Przebieg (tys.km):137.000

Napisano 02 marzec 2014 - 19:30

Udało się zrobić, moduł wymieniłem, do tego jeszcze wiązki kabli do komputera i jeszcze kilka rzeczy. Auto w końcu jeździ tak jak powinno i naprawdę fajna fura. Niestety decyzja została podjęta, postanowiliśmy ją sprzedać. Część mnie cieszy się z tej decyzji a część mnie żałuje. Auto nad wyraz dobrze się prowadzi i ma wiele pozytywów jednak dla pięcioosobowej rodziny jest za małe. Ta decyzja przeważyła.

Użytkownik astrogoth edytował ten post 13 czerwiec 2014 - 22:20

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   czekan1 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-sierpień 14
  • Skąd:Sucha Beskidzka
  • Auto:Megane II GRANDTOUR
  • Silnik:1.9dci
  • Przebieg (tys.km):124

Napisano 27 sierpień 2014 - 16:52

Witaj astrogoth
Mam pytanie co do wymiany modułu z bezpiecznikami, czy po wymianie miałeś jakieś problemy z obsługą urządzeń takich jak światła, ogrzewanie tylnej szyby itd. Czy musiałeś korzystać z podłączenia komputera?
Pytam bo też mam z tym modułem problem, to znaczy stopień kostka od świateł i tylnej szyby. Moduł już mam i dlatego pytam. Wiem że w każdej elektronice jest zapisany vin i czy to ma wpływ na działanie modułu wyjętego z innego wozu.
Proszę Cię o info.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   psotek28 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 27-sierpień 14
  • Skąd:Kalisz
  • Auto:Scenic II
  • Silnik:1.6 16V
  • Przebieg (tys.km):140000

Napisano 27 sierpień 2014 - 17:38

Witam ja wymieniałem ten moduł w tamtym tygodniu. Udało mi się kupić taki sam o takim samym oznaczeniu tylko podłączyłem i działa wszystko bez problemu.

Użytkownik psotek28 edytował ten post 27 sierpień 2014 - 19:51

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   damiar 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 08-wrzesień 11
  • Skąd:Sędziszów Małopolski
  • Auto:Scenic II '03 Luxe Privilege
  • Silnik:1.9dci CV E3 120KM
  • Przebieg (tys.km):180

Napisano 27 sierpień 2014 - 17:59

To jeszcze raz to samo: musi się zgadzać wersja wyposażenia N1, N2 lub N3. Wyższy numer może być, niższy już nie. Oznaczenie jest w prawym rogu naklejki. Dodatkowo musi być od diesla, chociaż podobno od benzyny też będzie, ale trzeba CLIPem konfigurować.

Użytkownik damiar edytował ten post 27 sierpień 2014 - 17:59

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   czekan1 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-sierpień 14
  • Skąd:Sucha Beskidzka
  • Auto:Megane II GRANDTOUR
  • Silnik:1.9dci
  • Przebieg (tys.km):124

Napisano 29 sierpień 2014 - 13:46

Właśnie mam te same numery
8200306033A
S11839900J
UPC XX 84 N3
Te nr są identyczne.
Nr pod kodem kreskowym jest inny oraz nr pięcioznakowy
przed nr 8200306033A .
Jest to wyjęte z diesla w którego coś wjechał i idzie na żyletki.

Użytkownik czekan1 edytował ten post 29 sierpień 2014 - 13:47

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   damiar 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 08-wrzesień 11
  • Skąd:Sędziszów Małopolski
  • Auto:Scenic II '03 Luxe Privilege
  • Silnik:1.9dci CV E3 120KM
  • Przebieg (tys.km):180

Napisano 29 sierpień 2014 - 16:03

Będzie dobry.
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Hosting dla firm :: Nowa polska Syrenka