FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Pilnie potrzebuje porady - Kolumna kierownicza - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Zasady nazewnictwa tematów

[Model faza] Tytuł tematu, przykład: [Megane I phI] Gdzie znajdę numer VIN?
  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Fluence I phI
Pilnie potrzebuje porady - Kolumna kierownicza Prosił bym o zdjęcia waszych kolumn kierowniczych.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 23 listopad 2013 - 16:33

Proszę was koledzy forumowicze o szybką odpowiedź w tej sprawie!
Odebrałem auto z teoretycznie wymienioną na nową kolumną kierowniczą , jednak ku mojemu zdziwieniu jest ona spawana w 2 miejscach. Martwię się o bezpieczeństwo!
Bardzo prosiłbym o zamieszczeniu zdjęć waszych przekładni , we fluence wystarczy się schylić pod kierownice , przekładnia jest nie zabudowania może i w Megane jest tak samo.
U mnie wygląda to tak:
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika


Dołączona grafika
Regulamin pkt.
5.4 i 5.10 zasady dotyczące pisowni

Tomik
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marek_c 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 22-marzec 08
  • Skąd:Pruszków
  • Auto:Scenic I ph II, Citroen C4 Picasso
  • Silnik:F9Q 732 - 1.9 dci
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 23 listopad 2013 - 16:43

Spoko, fabryczne spawy. Tak ma być.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
http://www.21bsp.wp.mil.pl/pl/90.html
0

#3 Użytkownik jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 23 listopad 2013 - 16:53

Wyświetl postUżytkownik szwedu dnia 23 listopad 2013 - 16:33 napisał

jednak ku mojemu zdziwieniu jest ona spawana w 2 miejscach.

A jak sobie Kolega wyobraża zamontowanie krzyżaków na przekładni inaczej niż przez pospawanie tych elementów?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 23 listopad 2013 - 16:57

Wyświetl postUżytkownik aston76 dnia 23 listopad 2013 - 16:53 napisał

Cięcie.

Oczywiście zapomniałem wykonać zdjęcie tego miejsca przed oddaniem auta do salonu ale z tego co pamiętam wyglądało to inaczej. Jak wpisuje kolumna kierownicza renault fluence/megane w Google nie znajdziesz takiej spawanej. Na podstawie tych rzeczy opieram swoje "obawy"
Tak sobie "wyobrażam"
Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika
Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76
0

#5 Użytkownik jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 23 listopad 2013 - 17:09

To co pokazałeś na zdjęciach nie jest układem kierowniczym od Fluence.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 23 listopad 2013 - 17:10

A posiadasz informacje że układ od megane nie jest do fluence ?
Poza tym podaje przykład jak to jest wykonywane. Po proszę przykład spawanych jak u mnie? Proszę o to w temacie.

Użytkownik szwedu edytował ten post 23 listopad 2013 - 17:13

0

#7 Użytkownik jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 23 listopad 2013 - 17:14

Przecież wyraźnie widać miejsce na stacyjkę, brakuje wspomagania elektrycznego. Czyli nie jest to ta kolumna kierownicza.
PS. W tym temacie znajdziesz moje zdjęcia jak to jest rozwiązane w meganie II

Użytkownik aston76 edytował ten post 23 listopad 2013 - 17:20

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 23 listopad 2013 - 17:20

Przecież wyraźnie napisałem.
-Jest to przykład
-Kto powiedział ,że od najnowszej megane np. grandtour nie pasuje. Nie pisze ,że to ta akurat prawda?
-W temacie poprosiłem o zdjęcia użytkowników Megane i Fluence aby uniknąć gdybania.

Użytkownik szwedu edytował ten post 23 listopad 2013 - 17:21

0

#9 Użytkownik jest zalogowany   aston76 

  • Grupa: Mod Team
  • Rejestracja: 17-grudzień 09
  • Skąd:Poland
  • Auto:meganII
  • Silnik:1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):134000

Napisano 23 listopad 2013 - 17:24

Podjedź do salonu sprzedaży i sobie po prostu obejrzyj na żywo jak to jest tam zrobione.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 23 listopad 2013 - 17:27

Wiesz kolego wpadłem na ten iście genialny pomysł jakiś czas temu, ale po tym przyszło mi do głowy aby skorzystać z forum i pomocy innych użytkowników renault flence/megane. Błędne założenie?
Jak rozmowa w tym temacie będzie dalej tak wglądać będę zmuszony jechać tam osobiście...
Ale poczekam jeszcze na odpowiedzi kogoś innego.

Użytkownik szwedu edytował ten post 23 listopad 2013 - 17:29

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Woytus 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 10-marzec 10
  • Skąd:Poznań
  • Auto:Megane III Dynamic
  • Silnik:1.6 16V 110KM LPG [K4M]
  • Przebieg (tys.km):133

Napisano 24 listopad 2013 - 21:24

Zdjęcia kolumny kierowniczej w Megane III.

Załączone miniatury

  • Załączona grafika: DSC03327.JPG
  • Załączona grafika: DSC03323.JPG

Diagnostyka urządzeniem CLIP. Odczyt parametrów, kasowanie błędów, adaptacja ustawień.POZNAŃ
Dołączona grafikaProblemy rozwiązuje na forum. Nie udzielam porad na PW
1

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 24 listopad 2013 - 21:30

Jasno widać ,że jednak w Megane jest i inna i spawana w jednym miejscu. Dzięki.
Liczę jeszcze na odpowiedź od użytkownika Vorph który jeździ Fluence ph II
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   subratri 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 31-sierpień 11
  • Skąd:częstochowa+geneva
  • Auto:Megane CC
  • Silnik:1,9
  • Przebieg (tys.km):140+75

Napisano 25 listopad 2013 - 08:19

Wyświetl postUżytkownik szwedu dnia 23 listopad 2013 - 17:27 napisał

Wiesz kolego wpadłem na ten iście genialny pomysł jakiś czas temu, ale po tym przyszło mi do głowy aby skorzystać z forum i pomocy innych użytkowników renault flence/megane. Błędne założenie?

Jeśli chcesz uzyskać inną odpowiedź niż te powyżej to faktycznie błędne.
Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu, żeby walczyć z Tobą doświadczeniem.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Baq_80 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 03-kwiecień 13
  • Skąd:Wa-Wa
  • Auto:Megane III ph I
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):56

Napisano 25 listopad 2013 - 14:08

Wyświetl postUżytkownik szwedu dnia 23 listopad 2013 - 16:33 napisał

Odebrałem auto z teoretycznie wymienioną na nową kolumną kierowniczą

Dlaczego wymieniali Ci kolumnę ? Wykazywała luzy osiowe ?
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   szwedu 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 26-wrzesień 13
  • Skąd:Wrocław
  • Auto:Fluence PhII
  • Silnik:1.6
  • Przebieg (tys.km):6

Napisano 25 listopad 2013 - 14:14

Zgłosiłem stukanie/przeskakiwanie z układu kierowniczego podczas manewrowania parkując. Po dokręceniu kierownicy do odbojnika i puszczeniu coś strzelało. W obie strony. Po czym okazało się ,że jest jakaś akcja serwisowa we fluence phII związana z układem kierowniczym. Raz zamówili cześć i nie pomogło , po czym wymienili całą kolumnę.
0

Udostępnij ten temat:


  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post
Zamknięty Potrzebuję schemat elektryki reni Elektr.-Ogólne - Megane I, Scenic I Kubex-Furel 
  • 2 Odpowiedzi
  • 3711 wyświetleń
Nowe odpowiedzi squtha Gdynia: pomocy potrzebuję koło zębate 1.6 benz. Squtha 
  • 3 Odpowiedzi
  • 1882 wyświetleń
Nowe odpowiedzi Załączniki Zdjęcia megane I Stylizacja toudi158 
  • 3 Odpowiedzi
  • 3026 wyświetleń

Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer