FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Zwijacz- tasma poduszki powietrznej kierowcy - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
Zwijacz- tasma poduszki powietrznej kierowcy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   agata88 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Cz-wa
  • Auto:Megane III Grandtour Privilege 2009
  • Silnik:1,4 Tce
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 24 luty 2008 - 00:00

Mam uszkodzona taśme poduszki kierowcy/swieci sie kontrolka poduszki i serwisu/
nie moge znaleść uzywanych przełączników z taśmą do mojego pojazdu / 3 drzwioma, bez halodenów , bez tempomatu i automatycznego włacznika swieteł ale mam wycieraczke tylnej szyby.
Wiem że mozna wymienić górna część zwijacza.
Ptytanie
Czy kazda taśma bedzie pasowała np. od przełaczników bez tylnej wycieraczki, lub od przełaczników z halogenami lub innymi funkcjami ????
Czy można załazyc przełaczniki z innymi funkcjami i czy nie bedzie z tym jakiś problemow
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www i email


Ogłoszenia motoryzacyjne Renault Megane, Scenic i Fluence


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   koszałek opałek 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 25-lipiec 07
  • Skąd:Pszczyna
  • Auto:brak
  • Silnik:był
  • Przebieg (tys.km):140

Napisano 24 luty 2008 - 00:42

Skąd wiesz, że masz uszkodzony zwijacz? Mnie też zaświeciła się ta konrolka, a okazało się, że niema masy. Pisałaś, że masz błąd b1007, u mnie było tak samo i trzeba było przeczyścić styk od masy. Obejrzyj fotki i opis. czytaj TO
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   agata88 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Cz-wa
  • Auto:Megane III Grandtour Privilege 2009
  • Silnik:1,4 Tce
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 24 luty 2008 - 14:00

Byłem u elekrtromechanika,nawet nie podpinał komputera zobaczył taśme miedzy kierownicą a okudową przełaczników a własciwie jakąś końcówkę .
Faktycznie jest widoczna i raczej wątpie aby się wypieła- biała taśma z aluminiowymi paskami.
Stwierdził ze można uzyć taśmy od scenika ale ktoś chciał 300zł
nowa to 500zł / najtańsza do megana ,są i po 650zł zalezy od opcji//+ wymiana i komputer - blokada poduszki przed montazem 200zł
razem 700zł dużo!!!!
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   cienislaw 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 04-listopad 06
  • Skąd:
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 24 luty 2008 - 20:28

ostatnio to przechodzilem, dalem sobie spokoj z uzywkami bo wiadomo ile to pojezdzi? nowy przelacznik zespolony + robocizna z 5% znizka zamknela sie w crika 680zl. coby nowa wykrecila jak stara 113kkm;-)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sornat 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 14-październik 06
  • Skąd:TK
  • Silnik:K4M760
  • Przebieg (tys.km):50

Napisano 24 luty 2008 - 21:34

wystarczy wymienic "gore" - jedyna roznica w tasmach jest gdy masz wersje z tempomatem - jesli nie to znajdz taki zespolony ktory jest bez temp. i wymien gorna czesc i bedzie smigac - warunek tasma musi byc ok a z zakupami przez allegro roznie bywa - ja trafilem dobrze za drugim razem...

co do samego przelacznika zespolonego - sam tasma nie ma zadnego zwiazku z tym czy masz czujnik deszczu - halogeny itp. - tasmy sa dwie do wersji z temp. i bez - ale przelacznikow zesp. jest kilka rodzai.. ja sam gore zamontowalem z wersji sedan...
btw. kupilem caly przelacznik z tasma na allegro za 120zł :) jak masz mozliwosc to najpierw na szrotach poszukaj...

za 650zł to cały przelacznik zespolony a nie sama tasma...

aha no i te 200zł za zablokowanie poduszki mozesz sobie oszczedzic odpinajac akumulator calkowicie :(
MegII 1.6 16V 5D
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   agata88 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Cz-wa
  • Auto:Megane III Grandtour Privilege 2009
  • Silnik:1,4 Tce
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 24 luty 2008 - 22:56

włąśnie mam dylemat bo kupując uzywane przełaczniki / nie sprzedaja samego zwijacza/ nie wiem jak długo w nim zwijacz wytrzyma mój padł po 83000
ceny na allegro to około 250zł za przełaczniki ale mają inne funkcje więc do wykorzystania tylko sam zwijacz
Sprzedają je w sklepie z częściami do francuskich samochodów na zamówienie ale sprzedawca wspominał coś o 2 rodzajach i różnych producentach czy to prawda?
W ASO podali mi numer na podsawie VIN 8200480340 cena 550zł, w innym ASO podali mi cenę przełaczników do mojego pojazdu po nr. VIN - to 495zł
inne przełaczniki czy w róznych ASO mają inne ceny??
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   cienislaw 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 04-listopad 06
  • Skąd:
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 24 luty 2008 - 23:31

kompletnych przelacznikow jest kilka rodzai, to sie zgadza. ale tasm jak pisal sornat sa tylko 2 wersje - z tempomatem i bez. nie ma przelacznika z zamiennika, jest tylko 'oryginalny' renault. co do roznicy w cenie trudno powiedziec, jesli sie nie ma pewnosci ze na bank podali cene do tych samych przelacznikow. u mnie zdazylo sie, ze w jednym z aso podano mi cene po 5% znizce, a potem sie dziwilem ze w innym na wejsciu zaspiewali wiecej. idz tam gdzie powiedzieli taniej, najwyzej jak przyjdzie nie to, to beda wymieniac.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   agata88 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 13-październik 07
  • Skąd:Cz-wa
  • Auto:Megane III Grandtour Privilege 2009
  • Silnik:1,4 Tce
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 25 luty 2008 - 23:17

Ceny w ASO są takie same po prostu jedni mieli nie aktualne informacje i podawali cenę do nie produkowanej już części.
Renault dokonał zmian w przełącznikach i zmieniły się oznaczenia i cena
Zamówiłem w ASO przełączniki - 553zł / poprzednia cena 498zł/ ,wymiana 70zł.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   arka3 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 21-marzec 09
  • Skąd:Warszawa
  • Auto:Megane II Ph I Grandtour
  • Silnik:1.6 16V LPG
  • Przebieg (tys.km):123000

Napisano 04 listopad 2009 - 09:47

Mała aktualizacja. Przełącznik zespolony do wersji z tempomatem i automatycznymi światłami (funkcja i tak nie aktywna) w ASO Puławska 855zł + 300zł wymiana.
Jak mi prywatny elektronik tego nie zrobi taniej to chyba to oleję i będę jeździł bez poduchy.
Wrrr...

Uff.. Naprawione za 100zł. Jak ktoś ma ten problem w Warszawie to polecam elektronika w Auto - Mazowsze (Zakręt)
Było: 126p, 125p,Renault 5,Skoda Favorit, Renault 19, Seat Toledo, Peugeot 306, Renault Clio II 1.2
Jest: Peugeot 206 1.4 , Megane II 1.6 ph I Grandtour Lux Privilege
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły



Podobne tematy Zwiń


Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting z Memcached :: Hosting dla firm :: Nowa polska Syrenka