FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: K9K tłucze sie przy rozrządzie... - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane II phI
K9K tłucze sie przy rozrządzie...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kolek 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 12-marzec 07
  • Skąd:krk
  • Auto:CUPRA4
  • Silnik:ARL
  • Przebieg (tys.km):150000

Napisano 23 kwiecień 2008 - 21:20

Mam taki problem... tłucze mi się coś w okolicach paska rozrządu... jest to ewidentnie łozysko... Pasek rozrządu i napinacz wymienione 45tyś km temu... ale pompa wody niestety nie została wymieniona od nowości bo nie wiedziałem ze trzeba (teraz mam 123tys)... i powiedzcie mi co mogło paść... pompa wody, napinasz na rozrządzie czy napinacz paska akcesoriów... łożysko alternatora i koło pasowe alternatora jest całe...

Jeszcze pytanie. jaki serwis polecacie w krakowie, rozważam wizyte w aso u lisoskiego bo mam małe znajomości ;-)

pozdr
www.pimpteam.pl
0

Sprawdź:

Zapleczowo.pl
Hosting www z dyskami SSD


Szukasz samochodu?
Sprawdź najnowsze oferty sprzedaży


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Piok 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 03-kwiecień 07
  • Skąd:Warszawa
  • Silnik:K4J 750
  • Przebieg (tys.km):55000

Napisano 26 kwiecień 2008 - 10:26

To może być pompa wody ale jak mi padła w poprzednim aucie to tylko szumiała nie było stuków. Co do napinacza paska akcesoriów to po prostu popatrz na niego i zobacz czy równo pracuje - jeżeli jest ok to nie ma prawa tam nic tłuc.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   WAZI 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 17-październik 07
  • Skąd:MIŃSK MAZOWIECKI
  • Auto:Renault Megane II
  • Silnik:1,5 DCI (101km)
  • Przebieg (tys.km):165000

Napisano 26 kwiecień 2008 - 10:30

Witam Moim zdaniem słychać pompę wody, ponieważ gdy wymieniałem w swim Megane rozrząd to mechanik powiedział,że nawet gdy pompa wody nie wykazuje zużycia to i tak należy wymienić cały komplet ponieważ kiedy założy nowy pasek i nową rolkę napinacza, zmieni się naciąg tych elementów i wtedy zaczyna być głośna praca pompy wody. To jest opinia fachowców z serwisu Renault.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kolek 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 12-marzec 07
  • Skąd:krk
  • Auto:CUPRA4
  • Silnik:ARL
  • Przebieg (tys.km):150000

Napisano 27 kwiecień 2008 - 19:42

wymieniłem koło alternatora i pasek, problem się tak rozwiązał ze na następny dzień się to rozleciało....
www.pimpteam.pl
0

Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: naduzycia@ruzam.pl. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting w Polsce :: Hosting SSD z Memcached :: Symfony2 developer