FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence: Awaria układu zapłonowego - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Megane I phI
Awaria układu zapłonowego

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   loki 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 16-luty 07
  • Skąd:jarocin
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 16 luty 2007 - 21:01

cześc wszystkim
jestem nowy
wiadomo jak trwoga to do boga - wiec bogowie renowek pomocy!
jade sobie jade i nagle silnik mi zgasł no i nie moge odpalić - sprawdzałem bezpieczniki - nic
sprawdzałem system odcinający paliwo i też nic
paliwo mam
ratunku!!!!!!!!!!!!
0

Sprawdź:

Części samochodowe


Samochody używane


 

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   laki26600 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 15-luty 07
  • Skąd:radom
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 17 luty 2007 - 10:58

mam ten sam problem!!! witam!! tylko ja zkonczylem jazde wieczorem i juz rano nie moglem zapalic wszystko kreci ale tak jak by jej brakowalo poliwa albo pradu ,albo jeszcze odcinka immobil. ja mam disla. i wiesz juz cos co to moze byc?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Prezes 

  • Grupa: Junior Administrator
  • Rejestracja: 10-listopad 06
  • Skąd:okolice Wrocka
  • Auto:Renault
  • Silnik:2,0 dCi
  • Przebieg (tys.km):172

Napisano 17 luty 2007 - 11:03

A nie mruga diodka od imoba? Może włącznik bezwładnośaciowy się aktywował i macie odcięty dopływa paliwa? Czasami zdarza się odcięcie dopływu paliwa z innych przyczyn np. wiadomo jakie są nasz drogi ;-) - czyli wjechanie w dziurę np.

Załączone pliki


Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   laki26600 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 15-luty 07
  • Skąd:radom
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 17 luty 2007 - 11:11

ale jeszcze powiedz gdzie sprawdzic ten wylacznik?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   janksz 

  • Grupa: Nowy użytkownik
  • Rejestracja: 21-grudzień 06
  • Skąd:Opoczno
  • Przebieg (tys.km):0

Napisano 17 luty 2007 - 18:08

Tak jak pokazano na rysunku znajdziesz go obok zbiorniczka z płynem chłodzacym i puszki z bezpiecznikami. Trzeba go wcisnąć.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Vivaldi 

  • Grupa: Użytkownik
  • Rejestracja: 11-luty 07
  • Skąd:Myślenice
  • Auto:obecnie TDI automat
  • Silnik:był Scenic 1,6 16V
  • Przebieg (tys.km):1

Napisano 17 luty 2007 - 22:49

nie wiem jak w dci ale wasze opisy wskazują na czujnik położenia wału. Znajduje sie między skrzynią a silnikiem, odkręcanie na 2 śruby. Jeżeli jest brudny, "nie widzi" wału korbowego a tym samym nie da sygnału do podania dawki paliwa. Czyszcenie załątwia sprawe na czas jakiś. Dolegliwość częsta przynajmniej w silnikach benzynowych.
0


Udostępnij ten temat:


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostatnie artykuły




Forum motoryzacyjne megane.com.pl zrzesza fanów i posiadaczy samochodów marki Renault, a w szczególności posiadaczy modeli Megane, Scenic, Fluence oraz modeli Clio Laguna Vel Satis Latitude i innych. Forum megane.com.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym.
Wszelkie naruszenia praw autorskich należy zgłaszać pod adres: [email protected]. W sieci od 2006-09-04.

Renault Forum :: Fiat Klub Polska :: Hosting www :: Symfony2 developer :: Blog mechatronika :: Książka pojazdu (beta)