artsie
Przebieg (tys.km): 4
Silnik: 1.4 TCe
Auto: Scenic III
Woj.: wielkopolskie
Wysłany: 2010-02-27, 17:02 Woda w schowku w podłodze
Jakie było moje zdziwienie, gdy zajrzałem do schowka w podłodze pod nogami kierowcy, zobaczyłem 6 cm wody. Mam gumowe dywaniki, ale widocznie ich rant jest zbyt niski, do przyszłej zimy muszę zaopatrzyć się w dywaniki z wysokim rantem.
Polecam wszystkim użytkownikom zajrzenie w to miejsce po zimie w końcu jest to idealne miejsce by schować tam nawigacje czy dokumenty.
artsie, ja się tylko obawiam, że to ta sama przypadłość co w Megankach i Scenicach z rodziny II. Wielokrotnie problem opisywany na forum w tamtych modelach. Może warto sprawdzić czy przyczyna nie jest ta sama
_________________ Do zrobienia smutnego wyrazu twarzy potrzeba aż 42 mięśni, a tylko 4 do wyprostowania środkowego palca.
hm, ja w poprzednim aucie miałem dywaniki z wysokimi rantami, i bez schowków miałem powódź pod nimi, przecież to logiczne, że jak wsiadasz po raz kolejny z ośnieżonymi butami, woda ta musi gdzieś spłynąć... a tymbardziej jeśli pod spodem jest dołek. Ja pod dywanikami mam gazety póki pogoda się nie zmieni, dobrze wyciągają wilgoć... w schowki pod dywanikami też włożyłem gazety, na razie nic tam nie wkładam
Auto: MEGANE III ,LAGUNA III
Woj.: pomorskie
Wysłany: 2010-04-17, 10:12
Ogolnie z tego co wiem to w megankach III jest problem z wilgocią ,juz mialem 2 usterki na gwarancji
Najpierw szalaly wycieraczki i okazalo sie ze jakis czujnik jest zle zabezpieczony przed wilgocia
A teraz jest powazniejsza sprawa ,czasami wyskakuje kontrolka air bag i wariuja centalne zamki
Prawdopodobnie do modulu dostaje sie woda poprzez szybe przednia po prawej stronie czyli masakra bo beda wyciagac szybe i od nowa wklejac
Narazie wstrzymalem sie z ta naprawa bo jest spokoj z kontrolkami ale moze wlasnie dlatego kolega mial ta wode pod nogami bo splywa po slupku albo grodzi przedniej
Mial ktos ten problem z centralnymi zamkami ?????????
Przebieg (tys.km): 132
Silnik: dCi
Auto: coupe
Woj.: mazowieckie
Wysłany: 2010-04-17, 14:39
domingos napisał/a:
A teraz jest powazniejsza sprawa ,czasami wyskakuje kontrolka air bag i wariuja centalne zamki
Czy zamki wariują po zapaleniu się kontrolki airbag? Jeżeli tak, to problem zamków prawdopodobnie zniknie gdy usuniesz przyczynę zapalania się kontrolki poduszek. To działa na zasadzie: jest wypadek, zapala się kontrolka poduszek i komputer otwiera wszystkie drzwi, żeby umożliwić dostęp do poszkodowanych z zewnątrz, oraz żeby można było wysiąść z auta od środka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum