Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl


Masz ciekawy materiał wideo związany z motoryzacją?
Dodaj go do na naszej bazy - kliknij tutaj, wybierz kategorię i dodaj film

Amatorr00

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Profil

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Toruń
  • Województwo
    kujawsko-pomorskie

Samochód

  • Auto
    Scenic III
  • Silnik
    1.5 DCI 110 KM
  • Przebieg (tys.km)
    166
  1. Zaraz poszukam te świecie, zapytam dokładnie czy czasem coś nie kręcą jeśli je znajdę Właśnie widzę,że duży wybór jest świec 4,4 Więc nie mam pojęcia co Oni kręcą...
  2. 4.4 nie produkują już do tego modelu bądź wgl coś w tym stylu dlatego jest do nich sterownik
  3. Dziś mechanik dzwonił i powiedzieli że świece które były wcześniej 4.4 . Teraz wstawił 12 i trzeba przeprogfamowac sterownik. Zobaczymy czy będzie działać
  4. Diagnostyka nie wykazałaby tego błędu ? I za którymś razem by nagle odpalił ???
  5. Teraz już problemów z gaśnięciem nie ma po wymianie świec i filtra...zostało tylko ten problem że wciskam przycisk START/STOP pokazuje że testuje system,pokazuje się OK i nic nie działa więcej... Dopiero za którymś kliknięciem w końcu odpalił...chwile pochodził i już nie miał problemu z odpaleniem
  6. Witam. Mam pytanko... Posiadam auto Renault Megane Scenic grand 3. Jest to 2012r. 1.5 DCI 110 KM. Wymieniony został akumulator na nowy,świece i filtr paliwa- powodem tych wymian były: trudności odpalania, gaśnięcie silnika od razu po odpaleniu i utrata obrotów... Samochód aktualnie ma ciężko z odpaleniem...nie kręci wogóle i nie pokazuje ikonki świec oraz checka na ekranie...natomiast po kliknięciu 20 pare razy na START samochód nagle odpalił... Po podłączeniu do komputera pokazało delikatne błędy na wtryskach i blokadzie kierownicy...Niestety więcej dowiem się jak samochód znów nie odpali i zostanie podłączony wtedy z tym błędem pod komputer... Pytanie brzmi..czy ktoś miał podobny problem ? Albo orientuje się jaka może być tego przyczyna...
×