Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jump231

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    74
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane IIIphI
  • Silnik
    2.0 tce
  • Przebieg (tys.km)
    179

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Tak w cluster udało mi się dziś już zmienić zgodnie z tym co mówiłes WITH LBCS
  2. Jutro spróbuję to zmienić jeszcze najłatwiej by było jakby ktoś z xenonem zrobił screen od siebie z modułu upc i cluster
  3. Witam kto wie jaki parametr zmienić w upc bsm odnośnie przejścia ze zwykłych lamp na xenon. Mam do dyspozycji ddt4all i clip jeśli będzie potrzeba. Bsm jest od auta bez xenon a włożone do auta z xenonem. W liczniku już sprawdziłem jest ok xenon włączony LBCS with zostaje to całe BSM UPC
  4. Witam mam pytanie może wiesz gdzie w ddt ustawić żeby było sterowanie xenonem po zmianie bsm upc?licznik mam ustawiony with lbcs ale gdzieś Jezczee w upc jest coś do zmiany 

  5. Tak ale nie jest to przedstawione w ddt4all. Mi chodzi o ustawienie bsm zeby widzial xenon nic pozatym
  6. Już wiem gdzie jest problem kto wie jak wejść ddt4all w konfiguracje bcm żeby zmienić ustawienia na lampy xenon?
  7. żarniki są nowe w obu lampach. a d1s mają zapłonnik w sobie. mój problem opisałem też w dziale oświetlenie zero odzewu
  8. było to sprawdzane wartość 0. Lampa również była włożona do 2 innych aut i ten sam problem
  9. żarniki są nowe, była to 1 rzecz jaka została wymieniona
  10. Lampa była przełożona do 2 innych megane i tam również problem ten sam. Fakt były to auta bez xenona ale to przetwornica robi wysokie napięcie na żarnik. Wykluczam że 2 inne auta miały problem również z ładowaniem .
  11. Dziękuję za odpowiedź a nie wiadomo które z tych punktów odpowiadają za przednie lampy?
  12. Witam czy ktoś z Was wie gdzie znajdują się punkty masowe w m3 2.0 tce? Znalazłem post o scenicu 3 że bagażnik lewa strona. Czy pod maską też gdzieś są?
  13. Witam nie znalazłem podobnego problemu w m3. Otóż po odpaleniu auta po nocy światła żarniki mrugają oba. Po ok 1-2 minutach wszystko się uspokaja i jest ok. Na początku myślałem że żarniki są nowe, przełożony też BSM z innej m3. Przetwornica również podmieniona w celu sprawdzenia. Ciekwostką jest to że na zgaszonym silniku lampy świecą idealnie zawsze, czy silnik jest zimny czy ciepły. Moim pomysłem jest uszkodzony regulator napięcia. Czy ktoś wie jak można to sprawdzić miernikiem? Czy macie jakies inne pomysły?
  14. Witam można prosić o pomoc z montażem navi tom tom   . Zakupiłem cały zestaw na allegro chyba ze wszystkimi kablami wyjęte z auta. Czy to wszystko jest potrzebne do montażu? 

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!