Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

pawelbass

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane IV 2018
  • Silnik
    1.6 SCe
  • Przebieg (tys.km)
    4000

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Hej, udało się rozwiązać sprawę resetującego się koloru menu.Sprawa również była eskalowana do Francji...Na początku kilkukrotnie wgrywali mi nowe oprogramowania, w koncu zapadła decyzja żeby wymienić "zegary".Przyznam że nie wiem co wtedy zostało wymienione ale nie pomogło. Później po kilku kolejnych próbach z oprogramowaniem zostałem poinformowany że konieczne jest wymienienie radia.To również nie pomogło. Powymianie radia znowu kombinowali z oprogramowaniem.Ostatecznie gdzieś we Francji (hehe)zapadła decyzja o wymianie środkowego wyświetlacza co ostatecznie okazało się trafnym rozwiązaniem.Co prawda głęboko rozczarowywujące jest że to wszystko trwało jedyne 10 miesięcy ale szczęśliwie od tamtego czasu kolory menu działają jak trzeba.
  2. Ma podobne negatywne odczucia i nie trzeba do tego specjalnie silnego wiatru, na autostradzie albo po prostu jadąc ponad 100km/h autko tańczy na drodze.Cóż moge powiedzieć, aerodynamicznie auto kiepskie..Mam take przemyślenia że częściowo odpowiadać moze za to budowa zderzaka.Sporo otwartych powierzchni, spory gril, duzo powietrza wpada do komory silnika i widocznie nie ma mozliwosci swobodnego jej opuszczenia.Maska samochodu działa wtedy jak skrzydło i przednia oś jest odciążona co przy bocznych podmuchach powoduje problemy z utrzymaniem prostej lini jazdy.
  3. Sporo uwag odnosnie wypalajacych sie gniazd zaworowych i uszkodzen głowicy można w sieci wyczytać.Kiedyś w ASO w Tarnowskich Górach pracownik twierdził że Dustery zaczęły wracać z uszkodzonymi głowicami (te sprzedawane z LPG "fabrycznym" ) i dlatego sie wycofali z montowania gazu w tym silniku.Na ile to jest prawda trudno stwierdzić.W Krakowie natomiast jeden człowiek twierdzi że do gazu w daciach montują inną głowicę " wzmocnioną..." .Co ciekawe wczoraj dzwoniłem do ASO w Katowicach bo wystawili na sprzedaż 2 letnią IV z LPG od nowosci, chcialem podpytać jaka instalacja itd, to mi facet mówił że to wszystko są plotki i z tymi zaworami i głowocami, i że aktualnie LANDIRENZO nie ma poprawnego softu do tego silnika dlatego sie wycofali z montarzu. Co ASO to inna teoria, gdzie w tym wszystkim szukać prawdziwego stanu rzeczy, nie wiem? REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL, spacja!-mireczek01
  4. Czy jest ktoś kto jeździ już troche na 1.6 SCe z LPG i mógłby sie podzielić swoją opinią dotyczącą typu instalacji jaką eksploatuje , czy ma jakieś problemy czy nie ma? Jak dotąd nie znalazłem żadnych konkretów przeglądając różna fora.
  5. Hej, czy ktoś ma nadal problemy z nadmiernym zurzyciem oleju w 1.6 sce?jak pisałem wcześniej pierwszy komunikat o niskim stanie pojawił mi sie po przejechaniu 4000, dolałem 1litr.Od tamtego czasu zrobiłem 2300km i ku mojemu zaskoczeniu dzisiaj znowu pojawił sie komunikat o uzupełnieniu oleju.Czy po wymianie oleju problem u was ustał całkowicie? Wychodzi ze 0.43l oleju na 1000km.Tak wiem w książce jest napisane że do 0.5l/1000 km.Ale mimo wszystko uwazam że to spora ilość.
  6. Hej, u mnie aktualizacja pojawila sie dzisiaj( 7.0.24.161), zainstalowalem i bede testować.Ktoś już może powiedzieć czy są jakieś widoczne poprawki, jakieś problemy zoatały rozwiązane?
  7. Rozumiem że wymiana zegarów nie pomogła.Z tego wyczytałem wcześniej jeździmy autami wyprodukowanymi w podobnym czasie, u mnie jest lipiec 2018, wersja Limited.Kto wie może trafiliśmy na serie wadliwych cześci nie wiem uszkodzone radia (u mnie wczoraj technik grzebał coś w radiu właśnie ) albo inne moduły sterujące deską rozdzielczą. Daj znać jeśli dostaniesz odpowiedź z Renault Polska. Nie powiem frustrujące jest to że sprzedają auta z takimi bublami.
  8. Hej, nie mam niestety żadnych ciekawych informacji.Otrzymałem informacje że może jeśli pojawi sie update R-Linka to ta drobna ale irytująca nie tylko Ciebie usterka zostanie usunięta.Niestety żadnych konkretów tj.kiedy to może nastąpić i czy faktycznie pomorze nie otrzymałem.Doradzili mi żeby zadzwonić na infolinie R-Linka i też może ktoś będzie umiał coś powiedzieć kiedy jakiś update.
  9. Odebrałem auto z ASO, pan radośnie poinformował mnie na wstępie że technik ingerował w jakieś parametry radia niedostępne z poziomu uzytkownika i udało mu się usunąć usterkę dotyczącą resetownia się koloru menu. Niestety po otwarciu auta kolor był znowu czerwony co pan podsumował że trudno widocznie się nie udało i trzeba poczekać na ...aktualizacje softu R-Linka.Kiedy taka ma być i czy bedzie zawierała poprawki dotyczące zapamiętywania kolorow menu nie jest wiadome.Innymi słowy nie udało się w ASO nic załatwić...może kiedyś bedzie update i może to pomoże...Jak na razie od października nic nie wyszło a to juz prawie pół roku. Co do Twojej, Sarna1, wypowiedzi, pisząc oficjalne zgłoszenie masz na mysli pisemną reklamację?Nie wiem jakie masz doświadczenie w tym zakresie, ja specjalnie nie mam, myślisz że zgloszenie sie do ASO z tym problemem nie jest wystarczające?Zasadniczo zgłosiłem usterkę oficjalnie.
  10. Hej, kiszczu, mam ten sam problem, po pierwszej wizycie w ASO dowiedziałem sie tylko tyle że problem jest ale nie mają na to rozwiązania, sprawa jest niby otwarta i czekam na jakieś info ale prawde powiedziawszy, i z uwagi na twoje doświadczenia z ASO nie spodziewam sie innych rozwiązań.Obawiam sie tylko że sprawę będą przeciągać, gwarancja sie skończy i temat dla nich zniknie.
  11. Hej, mam dokładnie ten sam problem, dzisiaj jestem umówiony w Aso na sprawdzenie tego oraz kilku innych "drobnostek", dam znać jeśli coś poradzą.
  12. Dodam swoje 3 grosze do tematu.Dzisiaj na liczniku pojawił mi sie komunikat uzupełnij poziom oleju, zaskoczyło mnie to bo przebieg auta to 4000 km.Po przejechaniu pierwszego 1000 sprawdzałem stan i było około 3/4 miarki. To chyba nie jest normalne że po kolejnych 3tys olej się zużył?!
×
×
  • Utwórz nowe...