Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

wojtek12321

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane II
  • Silnik
    1.6 16V
  • Przebieg (tys.km)
    250000
  1. Witam, poproszę o rozkodowanie VIN renault Scenic, VIN VF1JZ1V0641735961
  2. Do "kalkulatora" (programik na komputerze lub na telefonie) W pisujesz kod SECURITY, u Ciebie konkretnie - H302 - "dajesz" Enter i masz w kalkulatorze właściwy kod. Linki do programu - kalkulatora i instrukcja które numerki wpisać, bo nie wszystkie radia mają podany kod security i wtedy trzeba "brać" inne numerki z "oznakowania" typu radia chyba gdzieś na początku tego wątku, gdzieś na pierwszych stronach (chyba). W każdym bądź razie ja z tego forum tego się "naumiałem".
  3. Widząc zdjęcie "etykiety" z numerami na radiu to jest dosłownie kilka sekund "roboty", tyle, ile czasu zajmuje wpisanie numerów z etykiety...
  4. Takie proste pytanie do znających temat. Jak przebiegają kable przy fabrycznym radiu Tunerlist do głośników w przednich drzwiach. Mam właśnie mały problem z głośnikiem (ogólnie z lewym kanałem) i wychodzi na to że jest gdzieś przerwa na kablach głośników. Czy te kable przebiegają bezpośrednio od kostki B radia do głośników, czy jeszcze gdzieś są podłączone "po drodze" do jakiejś "elektroniki"? Pomyślałem że gdyby były bezpośrednio to zastąpił bym je innymi kablami nie wymontowując ich tylko poprowadził bym je bezpośrednio do głośników od kostki radia do złącza głośnika. Czy jest to możliwe?
  5. Dzięki, o typ radia pytam bo na froncie radia pozostały tylko ślady że kiedyś był napis, widocznie ktoś zbyt "intensywnie czyścił".
  6. Poproszę o kod do tego radia. I jednocześnie mam pytanie, jeżeli można odczytać z tych "numerków", jaki to jest typ radia - update list czy tuner list.
  7. Dzięki za podpowiedzi, ale jak na razie niech zostanie jak jest, jeżeli to tylko programowo tak jest.
  8. Praktycznie to raczej mi to nie przeszkadza (teraz jak wiem o co chodzi), bo skoro to jest "programowe" czyli żadna usterka. więc niech tak zostanie. W pierwszej chwili myślałem że to coś "pokręcone" i "usterkuje", ale skoro tak jest i żadna usterka to niech tak będzie.
  9. Próbowałem, i przy wyłączonym silniku, i przy odpalonym, przy różnych położeniach manetki świateł (włączone mijania/ drogowe/pozycyjne), ale niestety, gdy silnik pracuje i tak nie ma opcji aby światła wyłączyć. Przy zgaszonym silniku, owszem, można wyłączyć światła. Przy próbie wciskania i trzymania tego przycisku nie ma żadnej reakcji, ani dźwiękowej, ani komunikatu na wyświetlaczu.
  10. No to już dużo więcej wiem. Tylko muszę spróbować czy to rzeczywiście działa. Co do reszty odpowiem później jak spróbuje czy to działa. Dzięki.
  11. Na wyświetlaczu nie mam, nie widzę żadnej opcji związanej ze światłami (tzn. przyciskając przycisk "czołowy" w prawej manetce/dźwigni włączania wycieraczek). Jest też przycisk czołowy "auto" w dźwigni kierunkowskazów, ale nie widzę jakiejś reakcji przyciskając go. Jeszcze zapytam tak: czy ten przycisk w prawej manetce należy przyciskać krótko aby "trafić" na opcję tych świateł, czy należy go przycisnąć "na początek" dłużej i dopiero wtedy będzie można znaleźć dalsze opcje?
  12. Kierunkowskazy "opanowane", faktycznie to tylko słabo łączące, nadpalone styki masy w kostkach lamp (też tak podejrzewałem). Dalej nie wiem co z tą manetką włączania świateł pozycyjnych, mijania, drogowych. Światła działają "niby normalnie, ale wygląda na to że nie można ich zgasić podczas odpalonego silnika. Gdy manetkę przekręcę na 0 (zero) światła powinny (moim zdaniem) zgasnąć, ale tak się nie dzieje. Pozostają włączone mijania lub drogowe, zależy jakie są włączone w danej chwili, świecą również pozycyjne. Gdy manetka jest na pozycji świateł pozycyjnych to świecą pozycyjne, gdy na pozycji świateł mijania/drogowych to również wszyustko swieci tak jak na pozycji 0 (zero) . Wychodzi na to że gdy pracuje silnik i drzwi są zamknięte cały czas mam włączone światł. Czy to tak powinno być, czy mam jakąś nieprawidłowość w działaniu?
×
×
  • Utwórz nowe...