Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

wojtek12321

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    12
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Wszystko napisane przez wojtek12321

  1. Takie proste pytanie do znających temat. Jak przebiegają kable przy fabrycznym radiu Tunerlist do głośników w przednich drzwiach. Mam właśnie mały problem z głośnikiem (ogólnie z lewym kanałem) i wychodzi na to że jest gdzieś przerwa na kablach głośników. Czy te kable przebiegają bezpośrednio od kostki B radia do głośników, czy jeszcze gdzieś są podłączone "po drodze" do jakiejś "elektroniki"? Pomyślałem że gdyby były bezpośrednio to zastąpił bym je innymi kablami nie wymontowując ich tylko poprowadził bym je bezpośrednio do głośników od kostki radia do złącza głośnika. Czy jest to możliwe?
  2. Dzięki, o typ radia pytam bo na froncie radia pozostały tylko ślady że kiedyś był napis, widocznie ktoś zbyt "intensywnie czyścił".
  3. Poproszę o kod do tego radia. I jednocześnie mam pytanie, jeżeli można odczytać z tych "numerków", jaki to jest typ radia - update list czy tuner list.
  4. Dzięki za podpowiedzi, ale jak na razie niech zostanie jak jest, jeżeli to tylko programowo tak jest.
  5. Praktycznie to raczej mi to nie przeszkadza (teraz jak wiem o co chodzi), bo skoro to jest "programowe" czyli żadna usterka. więc niech tak zostanie. W pierwszej chwili myślałem że to coś "pokręcone" i "usterkuje", ale skoro tak jest i żadna usterka to niech tak będzie.
  6. Próbowałem, i przy wyłączonym silniku, i przy odpalonym, przy różnych położeniach manetki świateł (włączone mijania/ drogowe/pozycyjne), ale niestety, gdy silnik pracuje i tak nie ma opcji aby światła wyłączyć. Przy zgaszonym silniku, owszem, można wyłączyć światła. Przy próbie wciskania i trzymania tego przycisku nie ma żadnej reakcji, ani dźwiękowej, ani komunikatu na wyświetlaczu.
  7. No to już dużo więcej wiem. Tylko muszę spróbować czy to rzeczywiście działa. Co do reszty odpowiem później jak spróbuje czy to działa. Dzięki.
  8. Na wyświetlaczu nie mam, nie widzę żadnej opcji związanej ze światłami (tzn. przyciskając przycisk "czołowy" w prawej manetce/dźwigni włączania wycieraczek). Jest też przycisk czołowy "auto" w dźwigni kierunkowskazów, ale nie widzę jakiejś reakcji przyciskając go. Jeszcze zapytam tak: czy ten przycisk w prawej manetce należy przyciskać krótko aby "trafić" na opcję tych świateł, czy należy go przycisnąć "na początek" dłużej i dopiero wtedy będzie można znaleźć dalsze opcje?
  9. Kierunkowskazy "opanowane", faktycznie to tylko słabo łączące, nadpalone styki masy w kostkach lamp (też tak podejrzewałem). Dalej nie wiem co z tą manetką włączania świateł pozycyjnych, mijania, drogowych. Światła działają "niby normalnie, ale wygląda na to że nie można ich zgasić podczas odpalonego silnika. Gdy manetkę przekręcę na 0 (zero) światła powinny (moim zdaniem) zgasnąć, ale tak się nie dzieje. Pozostają włączone mijania lub drogowe, zależy jakie są włączone w danej chwili, świecą również pozycyjne. Gdy manetka jest na pozycji świateł pozycyjnych to świecą pozycyjne, gdy na pozycji świateł mijania/drogowych to również wszyustko swieci tak jak na pozycji 0 (zero) . Wychodzi na to że gdy pracuje silnik i drzwi są zamknięte cały czas mam włączone światł. Czy to tak powinno być, czy mam jakąś nieprawidłowość w działaniu?
  10. Na początek małe wyjaśnienie, zaznaczyłem że to model Megane II phI, ale tego to dokładnie nie wiem jak to rozróżniać, z "rozszyfrowanego VIN wynika że jest to: Megane II, Model type BM0J . Pojawił się jakiś dziwny problem ze światłami i kierunkowskazami. Kierunek w prawo zaczął dziwnie, "nierytmicznie" "stukać" po włączeniu stuknie dwa, trzy razy normalnie, potem szybko, znów dwa trzy razy normalnie i znów szybko, czasami po dwóch, trzech "impulsach" normalnych cały czas przerywa szybko. Światła kierunków z przodu i boczne migają zgodnie z tym jak pracuje przerywacz. Tylne światło kierunku tylko ledwo się żarzy, za to miga światło pozycyjne. Czasami na dwa trzy załączenia działa normalnie, ale bardzo rzadko. Do tego jakiś problem z załączaniem świateł pozycyjnych manetką. Światła świecą niby normalnie, ale jakoś nie można ich wyłączyć. Kontrolka w zegarach gaśnie na środkowym położeniu pokrętła manetki, ale światła świecą cały czas na wszystkich położeniach pokrętła, gasną po wyjęciu karty i otwarciu/zamknięciu drzwi. Gdzie szukać przyczyny. Dodam jeszcze że sprawdzałem tylko na światłach mijania i pozycyjnych, nie wiem na razie jak jest na drogowych. Najbardziej niepokoi mnie ten tylny kierunkowskaz, bo przy zmianie pasa to można się nieźle "naciąć" gdy wywinie taki numer w ruchu. Link do rozkodowanego VIN https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check?su=qn46s3ob_jlj
  11. Prośba o rozkodowanie nr VIN. Renault Megan II, 2004 r. NR. VIN VF1BM0J0H29736605 Za wszelką pomoc dzięki.
×
×
  • Utwórz nowe...