Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Gosiaczek997

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane I phII
  • Silnik
    19 DTI
  • Przebieg (tys.km)
    240
  1. Witam! Mam duży problem z wycieraczkami przednimi w Renault Megane 1 phII z którym nie mogę sobie poradzić, a więc od początku Pewnego razu kiedy zaczął padać deszcz wycieraczki po przełączeniu manetki nie zareagowały. Po sprawdzeniu bezpieczników 1 był spalony od wycieraczek (niebieski 20) po wymianie niestety dalej zero reakcji, a bezpiecznik już od tego momentu cały czas jest ok. Silniczek wycieraczek sprawdzony z podłączeniem "na krótko" i działa - styki w silniczku wyczyszczone. W kostce( 4 pinowej przy silniczku ) na 1 pinie ( czarny przewód) jest masa na 3 i 4 jest plus w zależności od położenia manetki. Wtedy musiałem coś wymyśleć na szybko, ponieważ jechaliśmy zagranicę to spiąłem przewody w kostce tak aby działało tak samo jak z podłączeniem " na krótko do akumulatora" i działa ale tylko najszybszy bieg i po wyłączeniu wycieraczki zatrzymują się tam gdzie akurat są :P Dziś przystąpiłem do problemu ponownie i szukałem przekaźnika od nich pod kierownicą w UCH - wyjąłem komputer ale niestety przekaźniki od nich są prawdopodobnie wlutowane w płytkę więc nic nie zdziałałem - dodam jeszcze, że po przełączeniu manetki na każdym z trybów obojętnie którym to słychać jak przekaźnik pstryknie raz i drugi raz za 20 sekund i tak na każdym biegu czy czasówce. Proszę o pomoc - może ktoś ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić
×
×
  • Utwórz nowe...