Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

yoggie

Nowy użytkownik
  • Liczba zawartości

    30
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    megane 2
  • Silnik
    1.6 16v
  • Przebieg (tys.km)
    190

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Moj problem zostal rozwiazany. Przyczyna byly zasniedziale, wypalone styki w module upc. Napiecie na pompe raz dochodzilo dobre, raz nie. Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes
  2. dzisiaj patrze 11,6v na pompie i zaczela chodzic, co moze powodowac ze raz mam 10,5, a raz 11,6? jak zmierzyc prad pobierany przez pompe? szeregowo dac miernik na pin +12v od wtyczki i na mase wtyczki czy do gniazda? Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes
  3. tak wlasnie sprawdzam, na pinie od 12v mam 0, a na kolejnym 5v
  4. przed dokonaniem mam 0
  5. czy napiecie 10,5V podczas rozruchu na pompie paliwa jest poprawne? bo pompa mi jednak nie rusza i juz nie wiem co sie dzieje Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes
  6. A nie wtryski od LPG?
  7. Czyli sama listwa do wymiany?Czy parownika tez moze byc wina? I prośba o wytłumaczenie co tu się dzieje, wtryski działają od gazu jednocześnie i od benzyny tak? Regulamin Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes
  8. Zakrecilem butle i odpalil od razu na benzynie. Co to moze oznaczac? Regulamin Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes
  9. Witam, od niedlugiego czasu mam problem z odpaleniem samochodu, samochod z dnia na dzien coraz dluzej krecil zanim sie odpalil, ale odpalal. Od wczoraj wcale nie odpala na benzynie. Jedynie odpalajac z lpg czasami zapalal, ale szybko gasl. Udalo mi sie kilka razy uruchomic z lpg i gazujac przez pare minut jak sie samochod rozgrzal to mozna bylo jechac. Filtry paliwa i gazu byly wymieniane niedawno. Czego to moze byc wina? Parownik? Czy sterownik lpg? Prosze o pomoc PS pompa paliwa dziala. Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes
  10. Automatycznie się przełącza. Mogę też zmieniać przyciskiem lpg/benzyna. No właśnie, w takim razie czemu mam to wypięte? Instalacja to kme diego, parownik alaska. edit: okazuje się że czujnik mam wpięty do parownika, a ten widoczny ma zdjęciu jest za krótki, aby go nawet podpiąć.. więc to chyba nie będzie od parownika lub jakaś zaszłość. No chyba że to jednak do silnika wchodzi bo tam da radę wpiąć(2gie zdj).
  11. witam dynda mi taka sonda i nie wiem od czego ona jest.. na drugim zdjeciu prawdopodobnie widac gdzie powinna byc wkrecona, bo jest wolne miejsce. znajduje sie z prawej strony na dole silnika. w samochodzie sekwencja dlatego moze spscjalnie to nie jest wkrecone? prosze o pomoc REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - Prezes
  12. Tak prawdopodobnie masz rację. Jednak problem tkwi w taśmie REGULAMIN Forum się kłania - Prezes
  13. to juz chyba lepiej do mechanika podjade za 10 zł mi powie co to za błąd xD REGULAMIN Forum się kłania, pkt 5 - Prezes Witam, pali mi się kontrolka airbaga i wydaje mi się ze problem tkwi w przerwie między pokazanym na zdjęciu bolcem a układem elektronicznym. Sprawdzałem miernikiem i bolec nie dotyka styków płytki. Pytanie czy tak powinno być? Chcę to lutować dlatego pytam
  14. nie mam z takim czipem.. jakies inne wyjscie? REGULAMIN Forum się kłania - Prezes
  15. Witam, mam świecącą się kontrolkę airbaga i dlatego kupiłem sobie tego elma327 pod bluetooth żeby ogarnąć sobie błąd i lokalizację usterki. Niestety diagnostyka w programie torque pro nic nie pokazuje (żadnych błędów). Myślałem, że to błąd aplikacji dlatego sprawdziłem na innych, wynik ten sam, czyli żadnych błędów... Co może być przyczyną? Ten błąd akurat może być nieobsługiwany przez tego elma? Czy może faktycznie żadnego błędu nie mam, a po prostu jakieś zwarcie jest i przez przypadek się pali kontrolka airbag+service? PS. Dodam, że ruszałem kontakt pod siedzeniem + taśma zwijacza była wy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!