Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ad00

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Scenic 2 lift
  • Silnik
    2.0
  • Przebieg (tys.km)
    200

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Na skraplaczu nieszczelnosc wyszla i ucieka. Przez to moze schodzic cisnienie i nie odpala sie sprezarka? Regulamin forum się kłania - Prezes
  2. Witam. Od pewnego czasu zmagam sie z klimą. Wymieniony zostal skraplacz i rurka od skraplacza ktora idzie az za silnik. Nic to nie dalo. Mechanik dalej mowi ze nieszczelnosc jest bo jak nabije do oppru gazu to sprezarka sie zalacza a jak ucieknie gdzies gaz to zaraz sprezarka sie nie odzywa. Czekam wpierw na test azotem. Pytanie czy przy tym zaworku gdzie wkrecany jest czujnik cisnienia klimy przy skraplaczu to gdy odkrecalem to troszke gaz poszedl i lekko sie saczyl lecz gdy nakrecilem czujnik z uszczelka to przestalo. Czy jezeli tam sie tak saczy to mozna uznac ze cala rurka do wymiany znow czy po prostu jak pojdze uszczelka i czujnik cisnienia klimy to nie bedzie robilo roznicy ze tam lekko syczalo po odkreceniu? Regulamin forum się kłania - Prezes
  3. To nie wiem w co teraz rece wsadzic. Sam chyba nie mam co juz dlubac. Jedynie jeszcze w weekend zobacze pod 12V sprezarke. Bez kompa nic nie zdzialam chyba Regulamin forum się kłania - Prezes
  4. Podmienilem na inny uzywke, dalej nie zalaczal sie, przy odkrecaniu poprzedniego czujnika lekko syknelo, i ociupinke bylo slychac ze sie sączy, ale jak nalozylem drugi czujnik cisnienia uszczelke i dokrecilem to sie uspokoilo. Jednak na tym drugim czujniku nie zalacza sie rowniez, moze zlapala sprezarka blad i trzeba kompem wykasowac? Regulamin forum się kłania - Prezes
  5. I to daje takie objawy? Czy cos jeszcze moze byc? Mam drugi w domu taki czujnik chetnie bym go podeminil - ale to chyba wiaze sie z utrata czynnika wbitego? EDIT 12:51 I wlasnie przestala sie zalaczac sprezarka, auto postalo troche, schodze sprawdzic, wlaczam silnik, ok zalaczylo raz- wylaczam znow wlaczam, i odpalam AC i juz nie zalacza sie sprezarka, wiec albo znow blad zlapala albo co zatarta? Regulamin forum się kłania - Prezes
  6. Witam, posiadam Scenica II 2007 rok poliftowy, 2.0 benzyna. Mialem problem z klimatyzacja. Byla nie szczelna rurka przy chlodnicy, zostala wymieniona (ta dluga ktora idzie do grodzi za silnikiem) i przy okazji skraplacz Dzis bylem u mechanika, klimatyzacja dziala pod ta jego maszyna, dmucha, chlodzi. Nabil gaz. Szczelnosc OK. Wyjechalem, wlaczam AC, na kokpicie pokazuje podswietlone AC. Lecz nie zalaczala sie sprezarka nie bylo charakterystycznego "cykniecie" Wracam do mechanika, sprawdza gaz jest, podlacza kompa, pokasowal jakies bledy - wlaczam slinik, wlaczam AC, slychac sprezarka zalacza sie. Lecz z kratek w srodku auta nie wieje powietrze z klimy, dlaczego? Dopiero na poniedzialek sie umowilem na to by sie lepiej temu przyjrzal, a mnie to juz trapi, moze ktos ma pomysly o co chodzi? Regulamin forum się kłania - Prezes
  7. Cos wyczuwalem wlasnie tam palcem ale ciezko dojsc. Witam panowie, Po cennych radach i przeczytaniu kilku postow odnosnie wymiany tej "dlugiej" rurki klimatyzacji postanowilem podejsc do tematu sam i sprobowac na wlasna reke ja wymienic. Posiadam Scenica II 2007R LIFT 2.0B, byla nieszczelna dluga rurka zaraz przy mocowaniu z chlodnica, Znalazlem w nienagannym stanie taka rurke na OLX, postanowilem ja kupoc i wymienic. Oczywiscie nadkole prawe i kolo zdjete, zderzak itp rowniez, a takze podszybie aby dostac sie do mocowania rurki za silnikiem. Wymontowalem stara, zamontowalem nowa, najwazniejsze ze udalo mi sie ja wsadzic i przykrecic za silnikiem, bo na prawde trzeba sie pogimnastykowac ale jest to do zrobienia w swoim zakresie. Ogladalem rurke moja i ta ktora przyszla do mnie z OLX wyglada identycznie itd... Wszystkie zagiecie dlugosc weza taka sama. A tu zonk mi wskoczyl jak by brakowalo mi rurki do polaczenia z chlodnica juz, nie mam pojecia czy cos zle zrobilem czy jak... Ale gdy podlacze waz do chlodnicy to wydaje mi sie ze jest on zagiety (za duzo? Czy moze mi soe wydaje ...) przy osusaczu, chyba ze ja go jakos zle puszczam? Pokaze na fotkach ... 1. https://i.postimg.cc/43p30Gb3/20200917-100449-2.jpg 2. https://i.postimg.cc/vTZHDVR1/20200917-100453-2.jpg 3. https://i.postimg.cc/PJJTdnZY/20200917-100513-2.jpg 4. https://i.postimg.cc/SK44JMCy/20200917-100516-2.jpg 5. https://i.postimg.cc/pT13Yhh5/20200917-100520-2.jpg 6. https://i.postimg.cc/28prPMyb/20200917-100548-2.jpg 7. https://i.postimg.cc/GhkdrKTM/20200917-100541-2.jpg Regulamin forum się kłania - Prezes
  8. A jak dobrac sie do tej srebrnej spinki? https://i.postimg.cc/SK3YjwFb/20200915-140304.jpg Regulamin forum się kłania - Pisownia Zdjęcia na forum należy wklejać, gdyż z innych serwerów znikają po jakimś czasie - Prezes
×
×
  • Utwórz nowe...