Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

TomaszTuralski13

Nowy użytkownik
  • Liczba zawartości

    19
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

Ostatnie wizyty

133 wyświetleń profilu
  1. Kolego wymontowałem moduł,na kostce jest zasilanie,na jednym z pinów,gdy wełnę w modol i naciskam opuszczanie szyby to nie daję napięcia do silniczka. Czyli moduł siadł? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa
  2. Walczyłem z tym wczoraj, dziś też zabiorę się do tego. Tylko na jakich pinach ,przewodach szukać napięcia?chyba na wszystkich co?
  3. Możliwe ale z tego co widzę to było bite aż ślicznie szpachel pęka.ha ha
  4. Drogi kolego wyjąłem wtyczkę z guzika od podnoszenia i opuszczania szyby. Że słupka także wyciągnięte zostało główne złącze bo może coś nie łączyć, ale styki całe ,lusterko działa,na kokpicie daje sygnał że drzwi otwarte lub zamknięte, tyle tylko że szyba nie chodzi.
  5. Ale to by się przepaliły oba na raz? Tak w ogóle to nie działały od początku kupna tego żelazka.
  6. Witam Panowie,kolejny problem,a mianowicie w moim Megane 2 nie chodzą szyby po prawej stronie,zero reakcji,czy to z konsoli kierowcy czy bezpośrednio z guzika w drzwiach. Bezpieczniki całe pod kierownicą. Czego jeszcze mam szukać? Wyjąłem kostkę w drzwiach i tam nie ma na żadnym z pinów prądu a powinien być prawda?bezpieczniki całe ,już sam nie wiem . REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - aniewa
  7. Wiem raptem 28 km, non stop na 3000 obr, ale trasa spokojna. Wymieniłem na miejscu, wszystko grało to dopiero przyjęli kasiure i też nie drogo bo bardzo czysta numerki te same i tylko 140zl.
  8. Witam serdecznie koledzy. Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki,byłem na adaptacji,wyzerowalismy błędy i nic nie pomogło,pojechałem do "mam auto" Rypin,i od ręki założyłem nową znaczy drugą przepustnicę,panowie jak ręką odjął. Hula jak nowa,900 obroty,czy ciepły czy zimny. Zastanawiam się tylko czemu ta moja tak zwariowała po wyjęciu i czyszczeniu! Teraz spryskiwacze,będę pisał jak przebiegła naprawa,bardzo dziękuję jabrze za pomoc.pozdrawiam i do kolejnego postu.
  9. Tak po obu stronach przepustnicy. Wyglądają na cale,brak pęknięć czy choćby rys. Też się zastanawiałem czy nie owinąć taśma na chwilę,wcisnąć przepustnice i poskładać wszystko,wtedy by pokazało czy tu tkwi problem ,czyli ta uszczelka. A nie zrobiłem tego tylko dlatego że przy pierwszym demontażu wszystko schodziło tak jak przy ostatnim montażu. Mówię ci kolego bez podpinki do kompa chyba nic nie wymyślimy. Tak wyglądała moja przepustnica przed i po.
  10. Chodzil dość luźno ale go docisnalem i tylko na boki lekko się kręci ale to normalne prawda. W dalszym ciągu nic się nie zmieniło kolego.
  11. Nie mam, właśnie tak się zachowuje jakby nie był szczelny,ale zdemontowalem od nowa wszystko i nie zauważyłem rządnych pęknięć czy coś takiego. A kołnierz przepustnicy wchodzi w kolektor dolotowy dosyć swobodnie czyli bez mocnego wciskania ale tak też wyszedł gdy go rozbierałem pierwszy raz.
  12. Wężyki wszystkie założone. Tak w ogóle to tylko jeden od góry do przepustnicy, nic więcej tam nie widać, Pozostawić go na tych wysokich obrotach aż się rozgrzeje?
  13. Witaj jabrze, wyjąłem przepustnice, wyczyściłem i zamontowałem. Chyba odwaliłem numer bo nie odłączyłem Aku. Teraz obroty oscylują w granicach 2 do 2,5 tysiaca!. Wyczytałem że trzeba wypiąć akumulator i zrobić adaptacje przepustnicy,wszystko co znalazłem to na kluczyk jest. Albo piszą aby wyczyścić krokowy którego nie mam. Jak to zrobić bez kompa,jest jakaś szansa?
  14. No tak nie zwróciłem na to uwagi , faktycznie bo i światła gasną. Wielkie dzięki. Faktycznie, dziś sprawdziłem i po wyjęciu karty i otwarciu drzwi wszystko gaśnie. W weekend zabiorę się za czyszczenie przepustnicy i spryskiwacze, podobno styki siadają na kostce przy pomoce, zobaczymy. Dam znać co udało się zrobić i jakie to dało efekty. Pozdrawiam.
  15. Z płynem wszystko jest ok,radio też działa więc pozostaje dotarcie do pompki. Bardzo dziękuję za pomoc. Muszę więcej poświęcić czasu temu autu,bo żona tylko wsiada i jedzie jak nie jedzie dopiero zgłasza problem. Dziś zauważyłem że po zgaszeniu silnika wyjęciu karty nawiew dalej chodzi i radio,czeka mnie sporo roboty,chyba kupię jej rower.he.pozdrawiam i bardzo dziękuję. Napewno opiszę postępy w naprawie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!