Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

monster666

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    26
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

3 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane IV HB
  • Silnik
    1.2 TcE 130KM
  • Przebieg (tys.km)
    36 000

Ostatnio na profilu byli

222 wyświetleń profilu
  1. Witaj. Uporałeś się z wentylatorem? Mam podobny problem. Sporadycznie włącza mi się na dłuższy czas po wyłączeniu silnika. Po ponownym odpaleniu i wyłączeniu - wtłacza się.
  2. Zapomniałem zakończyć ten post. Oczywiście po pojechaniu do mechanika okazało się że mam w oponie gwóźdź ;) Niby powietrze było i nie odczuwałem jego braku podczas jazdy ale czujnik poprawnie pokazywał koło do sprawdzenia.
  3. Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. W Rlink mam wszystko PL. Nie mam tylko na desce. Sprawdzę jutro rano jeśli tak.
  4. Ja chyba pobiłem rekord. Koleżanka słuchała radia dokładnie 45 min przy wyłączonym silniku. Gdy przyszedłem do auta już nie odpalił i zresetował mi menu przy zegarach na francuski. Szukam właśnie odpowiedzi na innym temacie na tym forum w tej sprawie. Zapewne trzeba będzie się podpiąć pod kabelek żeby zmienić na PL.
  5. Jak w temacie. Koleżanka rozładowała mi akumulator ciągle słuchając radia przy wygaszonym silniku. Godzina słuchania i akumulator padł. Po podłączeniu klem i odpaleniu, zresetowało mi menu przy zegarach na francuski. Jak zmienić, potrzebne będzie podpięcie się przez elektronika czy jest jakiś inny sposób?
  6. Tryb Eco to straszny muł ale spalanie mniejsze. Mi się nigdzie nie spieszy to jeżdżę wolno ;-)
  7. W trasie to 5.1 bez problemu. Zapomniałem dodać że moje spalanie obliczone jest w jeździe po mieście w trybie Eco.
  8. Tak. Problem się skończył gdy podpompowałem koło, ale po dwóch dniach wyskoczył mi taki sam błąd w drugim kole. Podpompuje w drugim kole jutro to pewnie błąd zginie. CHyba trzeba to będzie całkowicie wyłączyć bo jest upierdliwe.
  9. Mam kratkę od Megane II Grandtour. Wygląda jak nowa bo od razu zdjęta. Mocowania ma na dole i z boku. Te na dole pasują do MegIII.
  10. Dziś resetowałem ponownie. Mam takie odczyty. W nic kołem nie trafiłem.
  11. Witam. Po resecie sprawdzenia ciśnienia powietrza w kołach wyskoczył mi błąd: "Brak powietrza w kole, zatrzymaj auto". Na desce widoczne były ciśnienia w trzech kołach natomiast w jednym pokazało się czerwone oznaczenie i wyskoczył powyższy błąd z dźwiękiem. Po następnym resecie wyskakiwał mi tylko błąd o braku powietrza w kole i już nie pokazywało mi się żadne ciśnienie w pozostałych kołach. W czym problem. Uszkodzony jeden czujnik ?
×
×
  • Utwórz nowe...