Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

zeberka_com

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    19
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Scenic III phI
  • Silnik
    1,5
  • Przebieg (tys.km)
    101
  1. Wszystko fajnie i dzieki ale w moim scenicu III jest pięć przewodów tak jak to widać na zdjęciu powyżej. 1biało jakis 2niebieski 3czarny 4filetowy 5brązowy I jeżeli czarny i foletowy to mijania to prąd w nich jest (masa czarny)
  2. Wszystkie bezpieczniki są ok. :) nie wiem dokąd te przewody niebieskie lecą, więc nie mogę ich sprawdzić. jakby ktoś podpowiedział idą do tej wtyczki w ... to sprawdzę. widziałem schemat elektryczny ale nie wiem który kabel odpowiada za co, jak ktoś wie to niech się wypowie.
  3. Witam wszystkich, chciałbym odgrzać temat bo mam ten sam problem brak świateł mijania, żarówki nowe świecą na krótko, bezpieczniki całe. Ale we wtyczce do reflektora brak prądu na kabelku niebieskim na zdjęciu. Na konsoli pojawia się że światło jest włączone. Czy to coś mówi, choć wczoraj sprawdziłem u kolegi w lagunie też brak prądu w tym kablu. Proszę o pomoc.:) Mam jeszcze pytanko czy wiecie który przewód we wtyczce odpowiada za światła mijania ?
  4. Witam wszystkich, Mam problem autko (Scenic III 1.5 105hp)jak jest chłodniej i spadło poniżej zera to strasznie ciężko odpalało a nawet nie chciało. Podłączyłem komputer i pokazał mi błąd przekaźnika świec żarowych. Już znalazłem go w rozsądnej cenie 200 zł i chcem zakupić ale może ktoś mi podpowie gdzie się znajduje ten przekaźnik w tym aucie. Kiedyś w megance był pod zderzakiem przednim. A tu niestety nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o pomoc, tylko bardziej dokładny opis lub jakieś foto. Ewentualnie jak się do niego dobrać. Pozdrawiam Marcin :) Można zamknąć temat, przekaźnik znajduje sie w tym samym miejscu co megane II czyli pod zderzakiem przednim z lewej strony.
  5. Starego nie mam bo koleś wyrzucił a nowy nie ma numerów tylko markerem białym napisane scenic III. Już koledzy podpowiedzieli że mam poprosić w serwisie o wycenę i tam podadzą numer części i wtedy szukać. Mam taki jak mówi/pokazuje cinas_ tylko że na zatrzaski a nie na śrubki(śrubki to chyba megane III) ale nie działa. :)
  6. Witam, troche odświerzyć temat, a mianowicie kupiłem Scenica III z navi i joyem ale niestety joy nie działa koleś zalał go sokiem. Dokupił używany działający joy. Ale nie chce działać - czy należy go aktywować, czy jak nie od tego auta to nie bedzie działał. Czy może ktoś coś wie więcej.
  7. Tak masz racje auto było malowane sprawdziłem i kupiłem :) przebieg oryginalny 100k nie zajeżdżony suchy czysty zadbany ale bity cały jeden bok był robiony w serwisie we Francji tak potwierdza Serwis Reanult. Teraz niema auta w dobrych pieniądzach, który by nie miał czegoś za skórą. Szukałem auta z niezajeżdżonym silnikiem. :)
  8. Możesz powiedzieć jakich naklejek? I może coś jeszcze zauważyłeś? Oki Juz widze faktycznie ich brakuje. Ale czy napewno mają naklejki bo patrze na inne Scenic'i i nie mają naklejek. Ale Dzięki. Sprawdzę.
  9. Witam Wszystkich, Może ktoś z wasz koledzy był i oglądał tego scenica III KLIK . Chciałbym go kupić. Osoba z którą rozmawiałem nie jest handlarzem ma go koło roku. Na polskich tablicach z ubezpieczeniem i przeglądem. Niby wszystko jest ok, tak bynajmniej twierdzi właściciel. Przebieg niby oryginalny. Nie chciałbym pojechać na marne. Już tak byłem kilka razy na szczęście blisko, ale auta okazały sie nie warte swoich cen. Vin auta VF1JZ0B0641734313 I czy moze jest ktoś z Inowrocławia z Clipem aby mógł mi go sprawdzić?
  10. Witam All, po tym jak obejrzałem wszystkie wasze fotki i projekty przerobienia podświetlenia, też postanowiłem je zmienić w swojej Megi. Już wiem wszystko rozebrałem połowe auta i za nim sie zabiore do lutowania mam pytanie - czemu wlutowaliście diody led 0805, a nie np 1206 lub orginalnie 3020? bardzo mnie to nurtuje i powstrzymuje przed przeróbką. Jak by ktoś mógł mi odpowiedziec na to pytanie byłbym bardzo wdzięczny.
  11. Witam, w końcu znów zajrzałem do auta w sprawie wycieraczek i świateł. Pomyślałem o sprawdzeniu tego żelu co wszyscy o nim piszą i się okazało, że żel jest ale mam przerwaną wiązkę od sensora deszczy, może po prze lutowaniu zacznie działać , a jak nie to kupie wiązkę na allegro używaną. Napisze czy udało się zrobić i czy działa Dodano: 09 kwi 2012 - 18:33 No i Panowie i Panie mi się udało. Polutowałem taśmę w podsufitce o której pisałem wcześniej i sensor zmierzchu jaki i deszczu działa idealnie.
  12. Witam, mam ten sam problem i zastanawiam się czy te powietrze nie jest związane z tym ze strasznie długo kręci zanim odpali nieważne czy to zimny czy ciepły silnik. ogolnie chodzi autko dobrze tylko te odpalanie mnie martwi.
  13. Witam, Pikpik niezła cena, mój mechanik ma takie same pudełko więc moze by wystarczył (wszystko tym sprawdza poduchy, abs, silnik, wtryski, pełen komplet)za niecałe 700zł + przesyłka muszę u nie go podejrzeć jaki ma model urządzenia i dam znać czy można brać. to z ebay
  14. Witam, Panowie i Panie mam taki sam problem z wycieraczkami, na 1 biegu powinien być na auto. A u mnie pokazuje błąd AUTO WIPERS FAULT. Cos gdzieś czytałęm że to jakiś moduł może być uszkodzony. mam tak samo ze światłami jak są wyłączone to też pokazuje błąd automatycznych świateł. Jak włącze światła na pozycje to błędu niema. nie mam pojęcia co to może być. Jeżeli ktoś z was wie co moge zrobić aby zaczeły działać przynajmniej wycieraczki, światła i tak włączmy na całą dobę. Pozdro All
  15. Okazało się że mojej Megi jest ten elektrozawór był schowany pod pompą hamulcową koło akumulatora. Więc już się boje jak padnie turbina.
×
×
  • Utwórz nowe...