Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

ravwilin

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    40
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane II
  • Silnik
    1,5 dci
  • Przebieg (tys.km)
    257
  1. Witam. Mam problem z moją Megane II 1,5 dci z 2003 r. Parę tygodni temu zaczęła mi szwankować lewa manetka przy kierownicy (przełącznik świateł) - w pozycji świateł pozycyjnych sam włączał się lewy kierunkowskaz cały czas. Przy wyłączonych i mijania było ok. Po paru dniach przełączając prawą manetką przyciskiem od komputera zaczęło mi się włączać i wyłączać tylne światło przeciwmgielne ( na lewej manetce mogłem je wyłączyć ) Przez święta Meganka postała na podwórku ( padał deszcz i była wilgoć w powietrzu ) po odpaleniu lewa manetka nie reagowała wcale ( włączały się tylko światła autom
  2. Witam. Mam problem z ogrzewaniem w mojej Megi. Mam ręczną klimatyzację. Rok temu w zimie zauważyłem problem z ogrzewaniem. Przy nagrzanym silniku i ustawieniu na max z wylotów dmucha ledwo ciepłe powietrze niezależnie czy włączę klimę czy nie. Latem znowu jest na odwrót. Przy ustawieniu na minimum i załączeniu klimy z nawiewu leci słabo schłodzone powietrze. Czy to może być wina pokrętła czy zasyfiona nagrzewnica ? Dodam jeszcze, że 3 lata temu robiłem remont silnika ( spaliny dostawały się do płynu chłodzącego, kopciła i żarła dużo oleju ) ale po remoncie było dobrze. Klima była nabijana w
  3. Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic podobnego. Mam Megi II 1,5 dci 2003 r. We wtorek rano przy małym mrozie odpaliłem auto. Oskrobałem szybki i chciałem jechać do pracy, zgasła i wyskoczył błąd jak w temacie. Po kilku próbach odpaliła, ale znowu zgasła. I tak kilka razy. Po południu odpaliła normalnie. Chwile pojeździłem i wszystko ok. W czwartek rano pojechałem do pracy ( jakieś 1,5 km ) auto zgasło mi przed samym parkingiem. Już nie odpaliło, dopiero po kilku godzinach. Po sąsiedzku mam mechanika i po pracy do niego podjechałem. Chodziła, ale po podpięciu kompa zga
  4. Witam Szybkie pytanko. Mam przebieg około 295 tyś. km 1,5 dci, do tej pory lałem ELF STI610 10W40 (abo jakoś tak). Z racji tego ze zbliżam się do remontu turbiny (auto bierze dużo oleju - średnio 1l/1000km i kopci po dodaniu gazu) zastanawiam się czy zmienić olej na mineralny. Do tego ELF wypuścił teraz olej 10W40 EVO700 st - i ten co miałem już nie produkują.
  5. Może sprzedali tobie wieszak do środkowego? Kształt i wygląd ten sam, tylko ze otwory inne.
  6. Środkowy od tylnego różni się tylko otworami. Ja mam pecha do tych wieszaków. W ciągu roku już drugi raz urwał mi się tylny ( w zeszłym roku w kwietniu, wymiana na gwarancji w październiku, przy okazji zerwał się też środkowy ) wczoraj znowu końcowy - no co za dziadostwo - kto to w ogóle wymyślił? Macie jakieś sposoby albo jakiej firmy to kupić żeby dłużej wytrzymało?
  7. U mnie mam podobny przypadek, tyle że jak włączam prawy kierunek to mi tylna lampa miga na przemian i w kabinie szybciej słychać dźwięk, że kierunek chodzi - jakby przerywacz padł, ale to się zdarza od czasu do czasu. Lampe rozbierałem, nowe żarówki zamontowane, styki sprawdzone i dalej to samo. Przerywacz jest jednak chyba dobry, bo w lewą stronę działa wszystko normalnie. Ok już poradziłem sobie, nóżka w obudowie była zardzewiała, tak samo gniazdo, przeczyściłem ale dalej było to samo, to włożyłem do gniazda cienki drucik miedziany i jest po kłopocie. Działa wszystko prawidłowo.
  8. No raczej Dodano: 12 lut 2013 - 16:30 Blokada przyszła, podłączyłem i dalej lipa - szlag by to trafił. Jeżeli akumulator jest słaby to może być przyczyną? Tylko że ładowałem całą niedziele i nic, dalej to samo. Dodano: 15 lut 2013 - 18:26 Juz po sprawie. Okazało się, że to nie była wina blokady, lecz wiązki, w przegrodzie między kabiną a silnikiem kable uszkodzone :) 380 zł w plecy. Dobrze że kupioną blokadę można zwrócić.
  9. Druga blokada zamówiona. Jak założę i odpali to moją będę regenerować (poszukam odpowiedniego silniczka).
  10. Tak właśnie mam ustawione i chodzi to tak jak w filmiku. Tylko zastanawiają mnie te blaszki(1.) i ten plastik z otworem (2.) Hmm to chyba jednak silnik padł. A czy ktoś wymieniał sam silniczek? Podobne w dzieciństwie z zabawek wyjmowałem :)
  11. Witam Wczoraj wyskoczył u mnie błąd: Steering Locked / Not Locked. Blokada kierownicy nie włączyła się wcale (tyle dobrze że można było holować) i oczywiście auto nie da się uruchomić :) dobrze że blisko domu byłem. Poczytałem na forum. Sprawdzałem bezpieczniki i wtyczki, ładowałem aku, ruchy kierownica i fotelem, ale nic. Blokada wcale nie zaskakuje, tak więc postanowiłem ją wyciągnąć. Trochę dziwnie było bo latała lekki i śruba była luźna. 5 minut i była wyjęta. Zdjąłem pokrywkę, poruszałem trybami i podłączyłem z powrotem. Wcisnąłem sprzęgło i start i jakby silniczek zaczął kręcić, ale ni
  12. U mnie też swiatła latają, ale po tym jak zmienie ich wysokość, jak ustwaione na 0 to są na swojej pozycji.
  13. Chyba coś nie tak, bo ja mam teraz 55 cm i 45 cm, a jest mała przerwa miedzy nimi około 1 cm. Także 60 i 45 cm raczej nie wejdzie. Chyba że 60 i 40cm ?
  14. Witam A czy do zwykłej 5d hatchback również są takie wymiary? Bo ja mam 55 i 45, planuje wymienić i nie wiem czy są dobre te wymiary, czy lepiej zmienić ?
×
×
  • Utwórz nowe...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!