Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

mikolaj95

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    42
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane III phII HB
  • Silnik
    1.6 Dci
  • Przebieg (tys.km)
    152

Ostatnio na profilu byli

238 wyświetleń profilu
  1. Czujnik poziomu oleju działa bo po włączeniu zapłonu wyświetla poziom oleju. Reszty czujników jeszcze nie sprawdziłem
  2. Czujniki są chyba w porządku. Sprzęgło działa prawidłowo na luzie samochód nie odpali jak wcisnę sprzęgło to odpala. Czujnik pedału hamulca chyba też światło stopu zapala się. Chyba że są jakieś inne symptomu na jakie powinienem zwrócić uwagę. Wolałbym na darmo tych czujników nie wyciągać bo rękę to trzeba do tego mieć z gumy Potem zabiorę się za wyciągnie akumulatora i modułu sterowania jak czujni zostaną wyeliminowane
  3. Witam Jest taka sprawa od dłuższego czasu wyswietla mi się komunikat "Skontroluj samochód" . Po podłączeniu clipa żadnych nie wyświetla. Czytałem że jeśli ten komunikat pojawia się sam bez żadnych dodatkowych kontrolek i komunikatow to wtedy jest to błąd związany z lądowaniem akumulatora Czy ma ktoś może doświadczenie z taka sytuacja?
  4. Co myślicie o Falken i Hankook ? Które waszym zdaniem lepsze ?
  5. Opony zostały wyprodukowane w październiku 2015 roku (4215) To raczej tak
  6. Witam Mam opony 205/50 r17 Dwie są do wymiany, a w następnych dwóch wysokość bieżnika wynosi 4.3 do 4.4 mm . Mogę je jeszcze śmiało założyć?
  7. A co myślicie o oponach 225/45 r17 ? Jest większy wybór i cena bardziej przystępna ?
  8. Witam Od dwóch lat posiadam megane z 2012 po FL. Mam tam felgi 17 i letnie opony 205/50 r17 które czas już zmienić. Co sądzić o tym rozmiarze? Czy macie jakieś swoje sugestie i doświadczenia. Nie chciałbym kupować jakiś okropnie drogich, znalazłem opony marki Dębica za 1100 zł. Mają dobre wskaźniki mi hałasu i przyczepności na mokrej nawierzchni.
  9. Już wszystko działa winny był bezpiecznik (5A) który przepalił się przy wymianie akumulatora. Znajduje się on w module odłączenia akumulatora, z boku z lewej strony pod gumową zaślepką która wyciąga się wraz z bezpiecznikiem.
  10. Zgadzam się z przedmówcą. Wymieniłem akumulator. i zrobiłem zwarcie przy klemie ujemnej i też był komunikat skontroluj samochód oraz start/stop do kontroli. Po wymianie bezpiecznika wszystko zniknęło. Oczywiście zostaje jeszcze skasować błędy zawiązanie z brakiem zasilania. Dzięki wielkie sadisticescape bo chyba bym nie wpadł na to.
  11. No tak wcale nie takie głupie pytanie. Przy klemie ujemne jest to czujnik od start stop ( autostop).
×
×
  • Utwórz nowe...