Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

mossoo

Nowy użytkownik
  • Zawartość

    43
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

Samochód

  • Auto
    Megane II
  • Silnik
    1870cm
  • Przebieg (tys.km)
    209000

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Dzień dobry. Mam pytanie ostatnio głośniej zaczęła chodzić moja meganka. Taki metaliczny dźwięk jakby jakaś oslona waliła. Dźwięk wydobywa się po stronie pasażera. Jakiś czas temu mechanik mi wspominał że będzie magiel do regeneracji. Może to być jego wina. Jeśli tak to ma ktoś do polecenia kogoś solidnego od tych spraw który nie krzyknie sobie połowy wartości auta?:) Ewentualnie kogoś kto by rzucił okiem na to profesjonalnie. Najlepiej okolice Targówek, Białołęka i ta stona Warszawy.
  2. Przyznam że się nie znam ale dlaczego silnik? Po tym jak się odpali chodzi normalnie odpala chodzi równo. Problem jest tylko z odpalaniem jakby jakieś iskry nie było może jakiś przekaźnik albo paliwo nie dochodziło
  3. Turbina odkad go kupiłem zawsze dymiła a mam już 6 lat. Przebieg spory bo jeździ na taxi. A jeśli chodzi o EGR i kompresję to nic nie wiem. Przeszło mi przez myśl że może paliwa mało dostaje przy rozruchu bo spada z rurki i zamin doleci to tak długo kręci w sensie że układ jest zapowietrzony
  4. Dzień dobry. Mam problem z moją Megane. Mianowicie od jakiegoś czasu ma problem z odpalaniem strasznie długo kręci po czym jak odpali to dymi mocno na biało i chodzi jak traktor. Po przejechaniu nie dużej odległości chodzi normalnie i odpala normalnie. Tylko jak postoi znowu z 5h to jest ten sam problem. Wymieniłem już świece zarowe, akumulator. Oleju pobiera 3,5l na 10-12 tys. Auto to 1,9dci 131 km Przebiy 375000
  5. Witam mam pytanie jeśli chodzi o klimę.mianowicie działała normalnie była az pewnego dnia włączam AC i klima się nie załącza. Jest nabita na pewno.wychodze z auta i patrzę a tam w momencie wciskania AC pod maską jest jakieś CYK i dalej klima nie działa i tak za każdym razem.sprezarka się nie załącza.nie ma obciążenia silnika jak to zawsze miało miejsce.co może być wina nie działającej klimy? REGULAMIN 5.6 literki PL, interpunkcja - przypominam, że na dole ekranu/klawiatury jest klawisz spacja! - mireczek01
  6. Tutaj jest zdj skad dobiega ten dźwięk I dźwięk tak jak chciales MOV_0369.mp4
  7. Witam, dziś pojawił mi się problem z autem. Mianowicie jeździłem cały dzień było wszystko ok po czym auto postało ze 2h ruszyłem było ok ale jak się zatrzymałem zgasiłem silnik po ok 3 sek jakiś dziwny dzwięk się wydobył z pod maski, ale mslałem, że to nie u mnie Ale jak ruszyłem było to samo a raczej było tak wcisnąłem START po czym był ten dzwięk też ze 3 sek auto odpaliło i już chodziło normalnie a po zgaszeniu było to samo co wcześniej. Tak się teraz powtarza cały czas przed odpaleniem i po zgaszeniu. jest to megane II po lifcie 1,9dci 131km wersja z climatronic. A jak podniosłem maskę to ten dzwięk dochodzi z okolic silnika na wysokości podszybia tak na środku szyby. Macie pomysł co to może być. Rozrząd kompletny był wymieniany z 10000 temu. Auto ma przejechane 300 tys
  8. Domyślam się, że raczej markowe bo do tej pory robiłem u niego nie było najtaniej ale zawsze dobrze a u innego koło pasowe w ciągu roku wymieniałem 3 razy przy przelocie ok 25 tys. I teraz też muszę znowu wymienić te koło pasowe i ten mi tutaj krzyknął 200 zł za koło
  9. Witam, jestem ciekawy waszej opinii bo zamierzam wymienić rozrządu wraz pompą ale mechanik u którego obecnie robię auto krzyknął 1100zł wydaję mi się, że trochę sporo bo widziałem, że graty można już kupić od 350zł komplet. Co sądzicie o takiej kwocie? Dodam, że rozmawiamy o cenach Warszawskich
  10. Witam mam problem z ko munikatem natychmiast wymień olej nie chce się skasować. Próbowałem następujace opcje. Na zapalonym silniku Na komunikacie trzymać lewym przyciskiem na manetce dłuższy czas prawym to samo i dwoma też i nawlaczonym zapłonie to samo. Zawsze było to samo wyskakiwalo do komunikatu wciśnij hamulec i start i nic nie mrygalo. Macie pomysł co zrobić. Dpf mam wycięty
  11. czyli co najlepiej kupić nową zapalniczke? wcześniej miałem dłuższą ładowarkę i też nie działała
  12. wszystkie bolce twardo są osadzone przeczyszczone. Napięcie też jest w zapalniczce a nawet jak przez przypadek dotknąłem metalowym dlugopisem spalił się bezpiecznik inie było radia i nawiewów ale po zmianie bezpiecznika wszystko działa normalnie oprócz zapalniczki. bolce też czyściłem a więc co może być przyczyną?
  13. Witam, mam problem z zapalniczką. Wcześniej mi działa ale różnie zawsze musiałem poruszać ładowarką aby załapało a teraz wogóle nie działa. Bezpieczniki w kabinie sprawdzałem. Od zapalniczki bezpiecznik wypada ale doczytałem, żeby sprawdzić bezpiecznik od radia i on też jest ok. Wszystko działa oprócz zapalniczki. Kostka jest podłączona bo sprawdzałem. Kto ma pomysł gdzie leży przyczyna awarii.
  14. Od 2,5 roku zrobiłem nim 50 tys ostatnio wymieniłem sprzeglo dwumas i koło pasowe i dopiero po tej wymianie po ok przejechaniu tysiąca km zaczął zie pokazywać ten dźwięk
×
×
  • Utwórz nowe...